Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První polovinu se bude hororový fanoušek výtečně bavit, zatímco všichni ostatní budou říkat, jakáže je to kravina. Druhá polovina už je klasický slasher, nečekaná pointa přijde tentokrát ne až na konci, ale již ze začátku té druhé poloviny. Podle nadšených reakcí jsem čekal pětihvězdičkový film, ale já musím dát hvězdičky pouze 4, a to ještě poměrně slabé. A to právě kvůli té druhé polovině, které je opravdu pouze průměrná. Horror movie of the year ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý národ mal od svojho vzniku aj svoje monštrá.“ VRESKOT (ktorý tvorcovia komplet vykradli) zostáva v mojich očiach neprekonaný. Môže za to čudný scenár, nad ktorým som sa nechápavo nasprostasto uškŕňal (Freddy Krueger je braný ako „skutočný“ sériový vrah? Prečo? Načo? Ako? Komu je to načo dobré a čo z toho komu vyplýva?) a nechutne afektované „herecké výkony“. Chvíľková atmosféra a Robert Englund ako šialencova Nemesis (!) to nespasia. Čudná, zmätená, zúfalá, neoriginálna, nevtipná a zlá vec. Zámer tvorcov chápem, ale to je všetko. Inak blbosť. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco "Vřískot" obohacoval sebereflexí postavy obětí, "Behind the Mask" se v souladu se svým názvem podobně poučeným pohledem dívá na slasherové zabijáky a domýšlí, co vše na své straně musejí podstoupit a nachystat, aby mohli dostát své roli. Debut Scotta Glossermana navíc přináší fajnové skloubení nápaditého meta hororu a étosu indie filmů, které skládají poctu filmům, k nimž vzhlížejí. Ona druhá rovina dokonce může vyvolat ještě větší sympatie. Filmaři vyvažují nedostatek prostředků tvůrčí nápaditostí, kde díky formátu televizní reportáže mohou ospravedlnit fakt, že vlastně většinu času jen sledujeme mluvící hlavy. Ve finále příznačně vlastní lásce vůči hororům ale znovu vystaví čtvrtou stěnu, aby mohli své postavy (a přeneseně tak i sami sebe) povýšit z pozice poučených fandů do rolí plnohodnotných hororových aktérů ponořených do žánrového světa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde recno, cekal jsem vic, ale filmu se neda uprit jista zabavnost a hlavne vysoka originalita. Film je v podstate slozenej z dvou casti, pricemz originalni je hlavne ta prvni. Hodinka filmu je natocena stylem Blair Witch - dokumentarni styl a porad se klepajici kamera, coz me misty sralo, ale clovek si na to zvykne. No a zde jde o to, ze amaterska reporterka nataci dokument o vrahovi Lesliem, kterej jim predvadi a vysvetluje, jak se na to musi, kdyz ma bejt z cloveka zabijacka legenda a hlavne vysvetluje plan na svou velkou akci. Tahle cast je dost zajimava, ale bohuzel taky dost stereotypni a misty nudna. Nicmene sem tam to osvezi naka suprova scena, jako treba porada s kamaradem, bejvalym velkym zabijakem atd. No a pak pride zaverecna pulhodinka, ktera ma sice jeden zvrat, ale jinak je to ten starej znamej hloupej slasher, protoze ackoliv obeti vi, jakej je plan a jak se zachranit, stejne delaj picoviny, jako ve vsech vyvrazdovackach. No, co jeste dodat, smrti nijak zvlast vynalezavy ani krvavy nejsou a hlavni hrdina-vrah taky neni zadnej charismatickej krutak a na Englunda se uz vubec neteste, je tu uplne k hovnu, ale za ten perfektni napad ty 3* dam, jen mam proste pocit, ze to mohlo bejt daleko lepsi, kdyby se tvurci rozhodli, jesli toci horor nebo komedii, takle je to nestrasidelne a az na par vyjimek nevtipne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jason, Freddy, Myers. We all need someone to look up to. Mazec! Pro ostatní možná průměr, ale kdo žere slashery bude si libovat. Už kolikrát jsme měli možnost sledovat tento žánr obrácený všelijak naruby, ale nikdy ne tímhle způsobem. Geniální. Co se ale povedlo nejvíc je Nathan Baesel v hlavní roli Leslieho Vernona, protože z prvních dvou třetin filmu dělá nehorázně černou prdel. A se způsobem jakým je to točeno - jako dokument, působí alespoň na mě hrozně nenuceně a sympaticky. Sympatickej magor. Po dvou třetinách se film absolutně plynule během chvilky transformuje ve vyvražďovačku a to taky že parádní. Maska, převlek a zbraň zabijáka - super, což bych řekl že už v dnešní době není nejlehčí vymyslet. Přiznávám, že úplný konec už malinko pokulhává, občas nějaké to nelogické chování obětí, ale kdo má rád slasher myslím že to s radostí přehlédne. Takže sečteno podtrženo na poměry nového milénia skvělá vyvražďovačka, aneb slasher z pohledu vraha samotného, aneb vrah je taky člověk - dokud si nenandá masku:)) A uvidíme taky jednoho vraha v důchodu, v pohodě chlápek. Jo a co by ještě mohlo někoho zajímat je Englund, který se objeví jen párkrát, v roli klaďase, a ani není nijak moc důležitý, čili ani moc nevynikne. A dodívejte se až do konce titulků! je sice jasný co se stane, ale stejně to stojí za to:) Z Vernona chci sérii, jen pokud možno zase s Baeselem a Glossermanem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější slasher, jaký jsem kdy viděl, to je bez debat ... první polovina je neuvěřitelně "divná", nezvyklá a mrazivá. Diskuze na kameru s masovým vrahem "o tom" ... O večeru, který chystá. Vysvětlování všech možných vychytávek, které by teoreticky mohli opravdu zafungovat, aby pak dávaly dojem záhadných klišé, které ze slasherů tak dobře známe... Perfektní herecký výkon hlavní postavy (Vernona), použití ruční dokumentární kamery. A hlavně totálně pošahaná Vernonova rodina. Když otec filosofoval o údělech masových vrahů, Freddym, Jasonem a Michaelem, to jsem se fakt řezal smíchy! Poslední třetina se slušně rozjede a docela se mi líbilo, že do ní tvůrci stihli a stačili dát vše, na co je jiným určena hodina a půl. Tady to musí sfouknout Vernon za 30 minut a jízda je to docela řádná a zábavná. Gore tradiční, na těch to nestojí. Trochu mě mrzí, že se Vernon nezaměřil ve svých úvahách na samotné zabíjení obětí. Jaké to je někoho zavraždit, jak moc se může oběť bránit atd. Tohle v podstatě ve svých rozhovorech na kameru naprosto vynechal, přitom je to součást "umu a práce" filmového zabijáka. Ale jinak velice příjemný film a změna. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Napůl dokument, napůl slasher, celek však nemá do geniality daleko. Díky trojici filmového štábu je nám umožněno nahlédnout pod pokličku příprav obyčejného masového vraha, který se po vzoru Michaela nebo Jasona chystá vstát z mrtvých a povraždit jedné noci skupinu teenagerů. Sledujeme tedy jeho přípravy od samého počátku: vyhlídnutí obětí, zdokonalení fyzičky (vždyť správný zabiják dýchá své kořisti na záda i přesto, že ona zdrhá a on si vykračuje a stejně jí za nejblizším stromem dostane, aniž by vypadal unaveně), znemožnit budoucím obětem jakkoliv zdrhnout, nebo je jen nalákat tam, kam přesně vrah potřebuje a tehdy, kdy to pravidla slasheru vyžadují. Leslie Vernon tohle všechno zná, neboť je to frajer a hlavně génius, který do detailu předvídá každý možný krok všech svých obětí. I proto se nám dostaví jeden příjemný twist, který hází film o další metu výš. Po dlouhý době zase parádní záležitost, kterou člověk musí dokoukat až do konce závěrečných titulků (song "Psycho Killer" nemá chybu)... Doporučuje osm z deseti masových vrahů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netradiční horor dokumentaristického stylu, který nám dává nahlédnout do fiktivního světa, kde sérioví vrazi skutečně existují a snaží se poctivě odvádět svou, jak se později prostřednictvím hlavního hrdiny dozvíme, mnohdy nelehkou práci. Leslie Vernon je sympatický chlapík, jehož vzhled je kombinací Ethana Hawka a Teda Bundyho. Stejně jako Ted, je Leslie pohledný, prohnaný a velmi inteligentní. Ve chvíli, kdy snímek odhalí svou pointu, začne divákova mysl pracovat naplno. Začne uvažovat, jak Leslie uvažuje. Co všechno věděl, co měl naplánované, co mohl předvídat a jak dokáže být flexibilní. V určité chvíli Vám pak dojde, o co běží. Je jedno, jestli na to někteří přijdou dříve, jiní později. Je to jasný fakt:) A závěrečná titulková scéna je klasika, na kterou jsme všichni čekali, že:) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Originálna vyvražďovačka? Dajme tomu. Totiž originálny je nápad, ktorý musí každého fanúšika Nightmare, Halloween i Fridaj the 13th sérii na začiatku potešiť. Réžia je tiež dobrá, no prvé sklamanie nastalo so zistením že dej sa odvíja presne tak ako si predstavujete (i keď logicky, pre vraha) a druhé že tie vraždy nie sú nič moc. Ani zaujímavé (nič nové), ani dobre natočené (kamera i strihač si držia príliš veľký odstup) a ani krvavé čo je na slasher si myslím dosť kameňom úrazu. A potom je tu vrah ktorý i so svojou maskou oproti kultovým postavám tohto žánru môže akurát tak handry fajčiť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film baví od úvodní minut hlavně tím, že nás doslova nechává nahlídnout pod pokličku slasherového žánru. Nebo spíše co vše si musí takový správný následovník Michaela Myerse přichystat k tomu aby se stal nesmrtelným. Jsou to vlastně hodiny a hodiny přípravy. Vytipování oběti, obléhnutí jejich kamarádů, vytvoření mytologie, první setkání, zkrátka nic neprobíhá náhodně. Bohužel celkový dojem dosti snižuje levné provedení závěrečné vyvražďovačky. Dojem ruční kamery mě nikterat zvlášť nevadil, ale z Leslie Vernona se nikdy ikona žánru nestane. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, či spíše dvě třetiny filmu, je dosti nezáživná, značně upovídaná a s nepříjemně roztřesenou ruční kamerou, kterou bych kameramanovi nejraději otřískal o hlavu. Natáčení dokumentu o masovém vrahovi při práci není špatný nápad, ale realizace značně pokulhává a divák netrpělivě vyčkává, kdy se vše konečně rozjede. SPOILER! Pozdě tvůrci dokumentu pochopí, že se stali sami obětí ďábelské hry, což divák pochopí poněkud dříve. Nic dalšího překvapivého se nekoná a film pokračuje v zajetých kolejích obdobných vyvražďovaček. Snad jsem jen očekával, že vraždy budou nápaditější a gore šťavnatější, jelikož co jiného tenhle typ filmů může nabídnout. Nejlepší je skladba k závěrečným titulkům - Talking Heads: Psycho Killer. Úplně poslední záběry s končícími titulky jsou, jak jinak, očekávané... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

K smrti nudný a nezaujímavý postmoderný slasher, ak teda tá jeho neoriginalita a nuda nebola meta-rovina odkazujúca na úpadok prvej generácie slasherov. Nie, na dobrý film mi nestačí, že sa tam odcitujú známi filmoví vrahovia, že sa tam v cameo role objaví nejaká hororová legenda, nestačia mi odkazy na klasiky a ani citovanie pravidiel žánru už nie je originálne, ako bolo v roku 1996. Je to presne ako úpadkové slashery z konca 80s a začiatku 90s, ktoré nevedeli nič, len replikovať postupy predošlých filmov - tak isto Leslie Vernon neprináša nič iné len sebavedomé verklikovanie pravidiel a prvoplánové odkazy na žánrové klasiky, teda to v čom bol taký originálny Kevin Williamson v roku 1996. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pomerne oiginálne a vtipné nahliadnutie do remesla filmového vraha, ktorý sa riadi pravidlami starých slasherov. Nie všetky vtipy boli vydarené a záver má mierne sklamal, ale veľakrát som sa schuti zasmial. P. S. Robert Englund alias Freddie potešil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Spíš nic než moc. Pro ty, kteří musí vidět všechno, ano, pro ty, kteří se chtějí podívat na dobrý horor, spíše ne. Průměr s odřenýma ušima. Navíc Nathan Baesel je strašnej šišla-žgrynda. :/ Myslel jsem, že to bude lepší. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tak sadistické a pritom tak... geniálne(hláška priamo z filmu). Prosím pekne toto je novodobý Vreskot. Wes Craven síce dal hororu Vreskotom viacej, ale Leslie Vernon je ďalším sviežim vánkom do sveta hororu. Síce je to len ďalší slasher inšpirovaný už spomínaným Vreskotom s blairwitchskou kamerou, ale dopadlo to fajn. Ak aj vás zaujímalo, ako je možné, že vrah vie čo obeť urobí a kde to urobí a prečo sa práve vtedy keď vás naháňa vrah nedá otvoriť okno, alebo čo sa stane keď do deju vrazí nejaká tá Gale Weathersová a vrahovi naruší plány toto je odpoveď. Film pre hororového fanúšika. Skvelá kamera, slušné herecké výkony(hl. postáv, pretože zvyšok... veď uvidíte). Režisér Scott Glosserman skvelo pracuje a chvalabohu tu aj dobre fungujú staré známe klišé scény. Patrí to k tomu lepšiemu hororu čo som za tento rok videl. 80%=4* Inak všimli ste si vo filme cameo Kanea Hoddera? :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Byla to celekm koukatelná záležitost ale něco podobnýho už bylo viděno v MAN BITES DOG (1992). A mám tak trochu podezření, že se tvůrci tímhle filmem tak trošku inspirovali. Možná je to můj dojem. Ale pokud bych měl volit mezi tímhle a MAN BITES DOG tak .... Leslie Vernon nemá šanci. Slabší 3 hvězdy. ()

Reklama

Reklama