Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Stáhla jsem to kvůli Rupertovi, že se mrknu, jestli je schopen zahrát i něco jiného než to, v čem ho všichni známe. Nic jsem neočekávala a nakonec jsem byla mile překvapena. Nejenže mě Rupert nezklamal, navíc se z Driving Lessons vyklubal velice příjemný film, který jsem se zájmem sledovala. Film pěkně odsejpá, dokáže rozesmát i rozesmutnět a taky se u něj dá krásně uvědomit, že vaše rodina je úplně normální;p Pěkných 75% ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Příběh staré sprosté báby (vysloužilé herečky) a kluka co se díky ní dokázal postavit své naprosto šílené fanatické matce. Kostelové finále kdy babka rozrazí dveře bylo parádní :-). Celej film působí až na pár scén docela příjemně, akorád místama až moc nábožensky založenej. Což docela chápu vzhledem k postavě Benovy matky :D ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mal som možnosť vidieť Grintovu úšasť na najtupšom anglickom filme všetkých čias Prďoši. Ale zase na druhú stranu je presne taký Ron Weasly akého si predstavujem takže to bolo také vyvážené pokiaľ sa jedná o jeho hereckú dráhu, tak je samozrejme pochopiteľné že som bol veľmi zvedavý na film Driving lessons a kupodivu je to milé prekvapenie. Není to veľký film , ktorého koniec je nečakaný a určite sme videli veľa lepších filmov ale pre mňa bol tento film tak strašne pohodový, že mu nemôžem vyčítať ani tých pár chýb ktoré má. Waltersová je ako obvykle fantastické a Rupert taký dedinský šašo aj keď žije v meste a na jeho dialógoch s Waltersovou som sa uprimne smial. Má to aj dramatický nádych a kedže filmy zo života sú filmy zo života a treba občas zablúdiť aj do týchto vôd mohlo to dopadnúť aj horšie a aj keď to je priemerný film nejak mi prirástol k srdcu a ani neviem prečo. Možno preto lebo som na dve hodinky vypol a to sa mi už pekne dlho nestalo. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi trochu připomínalo ty braky co natačí naše veřejnoprávní televize na nedělní prime timy, akorát přecejen tohle vypadalo trochu promakaněji, teda z technického hlediska. Laura Linney zde hraje tak zarytou náboženskou fanatičku, že odrovnala i svého manžela - faráře. Ve spojitosti role Julie Waltersové se mi několikrát vybavila ta afektovaná hysterická Norma z Sunset Blvd.. Příběh mi přišel natolik zvláštní, že vůbec nechápu, že jej mohl někdo vymyslet. Tohle musel někdo zažít. Kupodivu se to dalo celkem v klidu dokoukat, ale nebylo to tím, že bych se bavil humorem, což bych u komedie očekával, ale spíš jsem přemýšlel nad otázkou - Co tím chtěl básník říct? Líbil se mi výkon Ruperta Grinta a vyzdvihl bych ještě velmi trefný název tohoto snímku. Přesto jde o na můj vkus až moc nezábavnou a nevtipnou komedii. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Nejspíš budu opakovat to, co tu už někdo napsal (ale nedá se jinak). Rupert skutečně dokazuje, že je dobrý herec i když netradičně ho nevidíme v Gryffindorském hábitu. O to spíš se můžeme přesvědčit, že Ron (ehm, tedy Ben) nemusí být nutně součástí party a i sám o sobě dokáže vyniknout jako herec. Koukám, že nejsem sám, koho mile překvapil jeho výkon v tomhle filmu. Driving Lessons jako snímek žádné vyšší ambice nemá a bohužel zůstává takovým tím středem a filmem, který je pro většinu filmového publika spíš neznámý. Film má poutavej děj - kluk, bába, konzervativní matka a téměř nesnesitelné prostředí. Bohužel dějový vývoj žádné silné nebo zásadní zakončení nemá a ve finále film opravdu zůstává jen průměrem. Průměrem, kterému dodává nadpřůměr Rupert a božská Julie Walters jako senilní stařena. Wau :o) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Režisér a scenárista filmu Jeremy Brock vychádzal pri písaní príbehu z vlastných mladíckych zážitkov s madam Peggy Ashcroftovou. (tomashrabek)
  • Julie Walters, ktorá vo filme stvárnila postavu madam Evie Waltonovej, hrá v sérii potterovských filmov Molly Weasleyovú, matku Rona Weasleyho, ktorého hrá Rupert Grint, stvárňujúci v tomto filme jej kamaráta. (tomashrabek)
  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)

Reklama

Reklama