Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

sona123 

všechny recenze uživatele

Spousta herců, ale k čemu? Penelope opět v roli sexy svůdné éterické bytosti, mámící hlavního hrdinu do světů snů, k nimž utíká na úkor světa reálného, stejně jako reálné přítelkyně (Gwyneth, kterou téměř nelze poznat, tu teda moc svůdnou a sexy neudělali). Průvodcem v těchto únicích je Danny DeVito, značný podivín. No, nakonec, i když už to tak nevypadá, vše dopadne dobře, ale že měl hrdina nahnáno...Ale ono by se asi nic nestalo! Ten film je o ničem, tak si jaksi podivně plyne, přeskakuje z jednoho světa do druhého, a to je asi tak vše. Komedie to určitě není a romantiky bych v tom taky moc nehledala. Takže nevím. Jen kvůli hereckému obsazení dvě hvězdičky, a to ještě přidávám... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Také si myslím, že sposta lidí film nechytla zrovna moc za srdce. O snění se také zajímám, tudíž pro mě to bylo zároveň poučné. Film bratra Gwyneth, nedopadl ale podle představ mnohých a od nejpropagovanějšího filmu MFF v Karlových Varech bych čekal mnohem více. Ale čtvrtou hvězdičku si u mě vybojoval výborný Martin Freeman v roli Garyh, Dany de Vito jako Mel, který se ve snech vyzná a Penelope Cruz jako Anna ve snech a pak jako modelka ( jako modelka se mi líbila více ). Naopak od Gwyneth jako Dory jsem čekal více hraní než hysterčení. A ke konci filmu jsem měl málem srdeční zástavu při jedné scéně na kterou jsem nebyl vůbec připravený. Celkově ale těsně vydřených 4 ****. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem tušil, jak to dopadne, tušil jsem to, už od té promluvy v obchodě s matracemi mi to bylo jasné... Ale stejně mě konec zaskočil a dojal. Zkrátka originální snímek, který velmi pobavil i pohladil.__P.S. Pobavilo mě, když se Simon Pegg Martina Freemana v knihkupectví zeptal, co dělají v "téhle hobití noře". ()

imf 

všechny recenze uživatele

More Than Meets the Eye... snímek Jakea Paltrowa na první pohled drží pohromadě jen kvalitní herecké výkony (slušný Freeman, vynikající DeVito, neodolatelný Simon Pegg) a bylo by snadné ho smáznout ze stolu jako intelektuální masturbaci nad vlastním deníčkem ve stylu "Co se mi včera zdálo". Jednoznačnost však při následném přemýšlení o filmu mizí a samotný závěr nabízí víc než jedno nebo dvě řešení (kéž by tak někdo ustřihnul ten poslední záběr). Hezké sny opravdu trpí nenadálou konkurencí žánrově spřízněných filmů, ale pokud je právě tohle odvětví vaším šálkem kávy, můžete se s klidem napít. Bude to přesně tak hořkosladké jak očekáváte. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Skvelá psychologická štúdia stagnujúceho vzťahu postupne sa dostávajúceho do hlbšej krízy, kedy sa každonočné milujem ťa stáva bremenom a nie dôkazom lásky....do toho všetkého sa pripletú zvláštne sny hlavného hrdinu, ktorý v snahe dostať sa hlbšie do sveta svojich snov stráca kontakt s realitou. Skutočne prepracovaný príbeh, natočený veľmi pomalým a ponurým spôsobom nesadne možno každému, pre mňa to však bola skvelá štúdia vzťahov, lásky a snov, ktoré veľakrát znamenajú oveľa viac ako si dokážeme pripustiť. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama