Reklama

Reklama

VOD (1)

Den poté, co dostanou slovo, že za dva týdny pojedou domů, je skupina vojáků z města Spokane napadena v iráckém městě. Po jejich návratu domů do Států sledujeme čtyři z nich - chirurga, který viděl příliš mnoho, učitelku, která je matka samoživitelka a která při útoku přišla o ruku, pěšáka, jehož nejlepší přítel ten den zemřel, a vojáka, který znovu a znovu prožívá okamžik, kdy zabil civilistku. Každý z těch čtyř se vrací domů změněný, každý má pocit vykořenění. Skupinová terapie, služby veteránům, váhavá gesta rodiny a kolegů, a také pravidelné retrospektivní záblesky udržují válečnou frontu v jejich myslích. Jsou zlostní, nedůtkliví a výbušní: může válečník nalézt doma klid? (Filmbox)

(více)

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně ten problém, který ani nevím, jestli sem psát znova, protože by to vyznělo uplně stejně jako ve stovce komentářů napsaných předemnou. Prostě a jednoduše ten film je ze začátku výbornej, ale po čtvrt hodině je to hrozná nuda. Chvíle kdy se vrátí domů stojí prostě za hovno a jestli si film chcete užít, tak si pusťte akorát těch prvních patnáct minut, zbytek totiž už ani vidět nemusíte. Nemá to smysl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $51,708Tržby Celosvetovo $499,620Tržby za predaj DVD v USA $4,735,731 //počet predaných kusov 236,905║ Doslova sa nám ponúka týmto filmom niečo na úrovni televíznej produkcie, známe herecké mená v tomto pasívnom nudnom príbehu nedokážu absolútne nič, nezachránia túto bezúčelovú frašku, kde je dej doslova nehybní a tak sa stávajú len štatistami. Jedine čo ako tak vyznie v lepšom svetle je prepad vojenského konvoja na začiatku filmu, potom nastane len bezduchý útlm. /20%/ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre drvivu väcsinu uzivatelov to bol nudny film a to som ocakaval aj ja, ale pre mna az taky nudny nebol. Vedel som, ze v tomto filme nepojde o 90 minutovu strelbu a vybuchy v Iraku a la Michael Bay film, ale skor o psychologicku dramu o nestastnych vojakoch, ktori sa vratili domov po poslednej prestrelke a vybuchoch, ktora bola asi pocas prvych 20-tich minutach a nejako sa mali problem zaradit sa do spolocnosti. Vsetko je inak, ako predtym, nikto z nich uz nedokaze normalne zit. Kazdy ma nejake depresie a ano, takych filmov uz bolo natocenych dost, ale mna nenudil, pretoze som sa dokazal s tymi postavami vzit a neviem preco, ale stale mi nejakym sposobom pripominal oscarovy CRASH (2004), kde mali tiez vsetky postavy nejake depresie z nejakych dovodov. Irwin Winkler natocil napriklad thriller SIET (1996) so Sandrou Bullock, ktory ma v kine v case premiery zaujal aspon na 4 hviezdicky... ______ Samuel L. Jackson - (Will Marsh) +++ Jessica Biel - (Vanessa Price) +++ Brian Presley - (Tommy Yates) +++ 50 Cent - (Jamal Aiken) +++ Christina Ricci - (Sarah Schivino) +++ Chad Michael Muray - (Jordan Owens) +++ Victoria Rowell - (Penelope Marsh) +++ Produkcia: Irwin Winkler +++ Hudba: Stephen Endelman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, tohle asi za oceánem potřebují. Problematiky irácké intervence, které se v současnosti věnuje mnoho filmařů velkých jmen (Redacted Briana de Palmy, In the Valley of Elah Paula Haggise), se rozhodl dotknout i slavný producent a příležitostný režisér Irwin Winkler. Jeden v tom zpropadeným Iráku ztratil nejlepšího přítele, další museli amputovat ruku, jiný nedokáže zpátky navázat vztahy v rodině; a všichni společně přišli o klid v duši. Hned z kraje je docela problém se s ústředními „hrdiny“ seznámit, protože při úvodní řežbě několik z nich zařve, takže ani nevíme, pro koho tečou slzy proudem. A vybraní „hrdinové“ se nestačili ve své domovině ani náležitě ohřát a už to na ně celé padá. Uchopení některých situací je v současném americkém klíčovém traumatu doslova naivní, míjí se účinkem a možná až na takové televizní obrazovce bude mnohé hrdé Američany ona tezovitost dojímat. A až tvůrci ze zásobníku vystřílí všechna klišé, tak už ani tklivá hudba nepomáhá. „Opravdu to chceš vědět? Chceš, abych se choval, jako by se to nikdy ani neudálo. Nechceš si ušpinit ruce detailama.“ Musím ale uznat, že pár momentů to má, i když se v nich málokdy dokáže přeplácaný sentiment korigovat. Vedle miniroliček Christiny Ricci nebo (opět) příšerného 50 Centa je pak škoda účasti herců jako je Samuel L. Jackson. No, i když právě i díky němu se to dá přežít bez újmy!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Každý druhý komentář zde je o tom, že se někdo nudil a že prvních patnáct minut je nejlepších. No jo, když holt někdo čeká válečný film typu Černý jestřáb sestřelen a dostane se mu spíše dramatu o lidech ve (teda, hlavně po) válce, je jasné, že musel být zklamaný. Já naštěstí čekal to, co jsem i dostal - místy dost patetický a patriotický, nicméně převážně výborný film o lidech, kteří si prošli válkou. Nejvíce mě zaujal příběh Jessicy Biel a Samuela L. Jacksona. O první zmíněné už delší dobu tvrdím, že je sexy a ještě talentovaná no a tady to opět předvádí a o Samuelovi snad nikdo nepochybuje… ;-) Jinak film je, jak už jsem napsal nahoře, výborný. Kdyby se ještě omezil ten americký patriotismus a přidala by se stopáž (nebránil bych se další půl hodině, aby charaktery mohly opravdu zaujmout a vy s nimi opravdu soucítit) tak bych neváhal a šel bych se svým hodnocením ještě výše. 80 %. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel prichádza o ruku a Samuel L. Jackson ako vojenský lekár sa nám predstavujú vo filme o traume spôsobenej vojnou v Iraku a tým že zapadnutie do koľají bežného života už nie ja také ľahké a niektorý sa s tým nedokážu sami vyrovnať a treba im pomôcť. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl výborný, ale poté už měl bohužel jenom sestupnou tendenci. Na téma návratu vojáků z války z Iráku už jsem viděl lepší filmy, které nenudily jako tenhle. Dvě hvězdy za začátek a za herecké obsazení. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadá docela slibně, ne moc, ale nepatrný závan tu je. Nějaká obyčejná akcička, během níž se lidé co bojovali postupem času změní, když se vrátí do normálního všedního života. Takže žánr drama ? Moc se to teda nevyvedlo. Drama, opravdové drama vypadá jinak. Herecké obsazení ? Velice rozporuplné. Jessica Biel zaujme možná jen krásou, zato Samuel L. Jackson mě chytnul už o dost víc - ten prostě hrát umí. U dalších vedlejších herců je to tak na půl no. Ani konec mě moc nenadchnul už. Film si drží stejné tempo po celou dobu. Takže ve výsledku otravná nuda a hodně znatelný podprůměr. Hodnotím jen na 31% = ** ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dobrá dráma, avšak trošku rozťahaná a rozpiplaná zbytočnými monologmi a jednotlivými súvzťažnosťami. Jessica Biel mi skôr pripomínala holčinu, ktorá si raz v živote zasúložila a hned zanevrela na sex. Mi tam nepasovala akosi. 5* by bolo nadnesené. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že v USA už majú traumu z Iraku aj filmári... Predsa len je tých snímkov na tému "boli sme vo vojne a teraz sme z toho mimo" dosť. Tento patrí k tým slabším, navyše je kompletne prelezený amíckym pátosom a klišé. Jessica Biel mi ako vojačka vyslovene vadila, Poldolár bol absolútne mimo. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších snímkov, ktorý som s danou tematikou videl! Pán Winkler sa snažil hrať na city až mi hral na nervy... Home of the Brave je totálny citový kolaps, prevedenie tohto "diela" je maximálne nežiadúce. Hudobný podtext, tak ako trápny scenár snaď neboli ani k tomuto filmu. Nechápem ako zohnal toľko zvučných mien do tejto nacionalistickej "drámy". Ukážka toho ako sa herci nevedeli zaradiť do tohto filmu a nie vojaci do spoločnosti. Maximalné sklamanie z mojej strany a biedných 35%... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jak já se na tento film těšil. Slušné herecké obsazení, ale bohužel to není všechno. Režisér Irwin Winkler natočil snímek, který pojednává o osudu vojáků, kteří se vrátili z boje. Ani jeden z vojáků to nemá lehké zapojit se do normálního života, poté, co viděli za hrůzi.Film právě pojednává o lidech, kteří zažili válku a nebo nějaké boje. Rovněž zachycuje, jak se jim jejich vláda neodvděčí. Ale je to natočeno tak strašně nudně, že bych u toho snad i usnul. Začátek filmu byl přitom tak slibný. Hlavní hrdinové jeli dodat zásoby, když v tom je napadli a začlo se střílet. To bylo natočeno opravdu dobře. Jenže pak to přijde. Vojáci se vracejí domů a začíná nuda. Herecké obsazení je vážně dobré. V čele se Samuelem L. Jacksonem, krásnou Jessicou Biel a nováčkem v herecké bránži rapperem 50 centem (právě tento rapper byl důvodem, proč jsem se na film těšil), který podává velmi dobrý výkon. Nebýt toho dobrého začátku, tak bych šel s hodnocením rapidně dolů, ale takto jsou to pouhé 2*! Wars begin where you will but they do not end where you please ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pokus o vážnou problematiku mě nezaujal, takže sem se pořádně ani nekoukal. Filmu tedy možná křivdím, ale zase na druhou stranu myslim, že zaujmout / nezaujmout je docela důležitý atribut filmu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Námět parádní,to bezesporu. Škoda jen, že se tohoto tématu nechytl někdo věhlasnější, s citem pro správnou dávku sentimentu a rozhodně lepším výběrem některých herců. Ano, tímto narážím na "fiftyho pádesáticenta", který NENÍ herec (a je to vidět) a co se týče Jessicy Biel, tak tam je to s tím výrazovým rejstříkem podobné, nemluvě o tom, že tahle role jí absolutně nesedla. Naopak potěší S.L. Jackson a menší "účast" C.M. Murrayho. Země zatracených je průměrným filmem, který divákovi, který si libuje ve válečných dramatech, nepřináší vůbec nic nového a ono poselství filmu je v podstatě dokola omíláno už od prvních minut. 55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Křečovitě slzopudná snaha o popis válečných traumat s klasickými patriostistickými bláboly a s prkennými dialogy - každá druhá věta byla "Are you OK?". Ani herecky to žádná sláva nebyla - jediný, kdo mi tam sedl, byl Samuel. Jessica Biel se mi v téhle roli nelíbila a 50 Cent byl směšný. 20% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Solidní "válečný" film o vypořádávání se s traumatem nasazení ve válce v Iráku. Válečný jsem dal do uvozovek úmyslně, jelikož v Iráku se odehrává pouze úvodní zápletka snímku. Zbytek už je "doma" za "velkou louží". Nejde o nějaké hluboké psychologické drama. Film poměrně přístupným způsobem znázorňuje většinu problémů, s kterými se vojáci nasazení v Iráku setkávají po návratu do své vlasti. Samozřejmě je vše znázorněno hlavně pro amerického diváka, nicméně nějakých nechutně patetických výlevů se zde naštěstí nedočkáme a Země zatracených je tak vcelku kvalitně zpracovaným, spíše komornějším (byť s účastí některých velkých jmen), sledovatelným americkým válečným filmem. A spojení těchto atributů žel nebývá až tak obvyklé. Přesto je ale tempo filmu možná až příliš poklidné a pro určitou "rozvláčnost" nemohu dát více než tři hvězdy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé drama na jedno kouknutí. Příběh už byl vidět mnohokrát s hutnější atmosférou. Obsazení pěkné, ale dalo se z toho vytáhnout víc. Za mě 50% :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Takýchto filmov je a bude stále viacej...je to už obohraté to schéma...vojna, návrat, prejeb(sry za ten výraz)...jediné dobré je nadmieru dobré obsadenie... ()

Související novinky

Období sklizně právě začalo

Období sklizně právě začalo

16.01.2007

Konání čtyřiašedesátého ceremoniálu oceňování filmových tvůrců formou Zlatých Glóbů má pořadatel Hollywood Foreign Press Association úspěšně za sebou a my plníme svůj včerejší slib přinášíme pro vás… (více)

Nominace na Zlaté Glóby

Nominace na Zlaté Glóby

15.12.2006

V úterý jsme vám přinesli předběžný odhad nominací na Zlaté Glóby tak, jak je viděli kritici z New Yorku, Washingtonu, Los Angeles a Bostonu. Dnes tu pro vás máme oficiální seznam kandidátů na toto… (více)

Reklama

Reklama