Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Václav Voska v hlavní roli příběhu stárnoucího herce.  Stárnoucí herec venkovského divadla Jindřich Jerman (V. Voska) je právě fotografován do programu chystané premiéry, když si ho pozve ředitel, aby mu sdělil, že už s ním nepočítá. Pro Jermana je to nečekaná rána. Zdaleka se necítí zralý na odchod do penze. Divadlo bylo jeho jedinou láskou a život bez něj si neumí představit. Jerman se ale nevzdává a přes svou dávnou kolegyni a kamarádku Kamilu (V. Fabianová) se snaží najít místo v Praze. Neuspěje ani tam. Jeho mladší přítelkyně Věra Rybová (M. Dvorská) je ponořena do svých starostí s fotografickou výstavou a nemá pro Jermana pochopení. A z nabídky k sňatku, jak se zdá, také není nadšená… Televizní inscenaci natočil podle scénáře E. M. Kavanové v roce 1981 režisér Jiří Bělka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film z podobného ranku jako Nezralé maliny. Totální deprese, sebereflexe hereckého řemesla a bývalé stars v nejsmutnější fázi života. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zejména herecká ekvilibristika Václava Vosky. Scénář, režie, ostatné herci, nic z toho nepřekračuje hranice mimořádnosti, ovšem osobnost V. Vosky z tohoto televizního filmu dělá lahůdku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kodet v roli svině byl vždy velmi přesvědčivý, nejinak je tomu i zde. Stropnický jako slizký zmetek byl též velmi uvěřitelný. A deprese z nepotřebnosti pánů Řehoře a Vosky byla chvalitebná. Jenže to je asi tak vše, co se dá chválit na této zcela průměrné televizní inscenaci. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Starý a zbytečný. Vynikající Václav Voska v jinak průměrném televizním filmu, který je tak trochu zrcadlem jeho vlastního života. Škoda, že Jindřich Jerman byl opravdu poslední velkou rolí tohoto nenahraditelného majitele ušlechtilého basbarytonu. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Václav Voska tu byl za pět, bohužel televizně ateliérová výprava a ostatní herci (až na Voskovu předgeneraci - Fabiánová, Gaierová, Nezval) dost mému subjektivnímu hodnocení ubírají. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénář napsala Eva Marie Kavánková,manželka(?) V. Vosky, který ztvárnil roli staršího herce Jindřicha Jermena. Jermen pohlíží nejen do zrcadla (v divadle, doma, v kavárně), ale hlavně hledá cestu k lidem (družka, exmanželka, dcera, spolubydlící...). Vzhledem k tomu, že své okolí jako vážený umělec víceméně přehlížel, tak jeho odchod do "důchodu" je složitý. Nejvýstižněji to zachycuje setkání s dospělou dcerou, která říká "kdyby byly Vánoce, tak si poděkujeme za to Tvé výkupné a rozejdeme se..." Hudba: Jiří Svoboda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylé lehce ufňukané televizní inscenaci nepomohla ani přítomnost 63letého Václava Vosky. Inu, když člověka dožene jeho životní styl, může už být pozdě na nápravu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tak kam s tebou šašku…?" Sledovat Václava Vosku v roli stárnoucího herci, který je okolnostmi nucen "naskočit do vlaku který nikam nejede" je hodně "smutná legrace". Vždyť pro Jermana je odchod do důchodu skoro jako "přežít vlastní smrt". Voska je v této roli excelentní a už jen kvůli němu stojí za to, tuhle inscenaci vidět. Bělkova režie též není k zahození, zvláště v úvodu a závěru se mi moc líbil nápad, kdy režisér pracuje s černobílými fotografiemi Vosky a Dvorské (Jermanova partnerka - fotografka). ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Drsný, ale pravdivý. Tak to vypadá, když už s člověkem nikdo nepočítá. Hodně depresivní. Kdyby to byl noir, tak by to mohlo být i za 5. Už jsem jen čekala, až to pan Voska ukončí kulkou do palice, jak to několik herců ve skutečnosti udělalo. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Jako mladého mne nebavilo sledovat žvásty nějakých starců a odešel jsem od toho. Pustil jsem si to nyní, kdy jsem hlavnímu hrdinovi věkově blíže, a musím konstatovat, že větší blbost jsem dlouho neviděl. Celou inscenací se nesou pouhé suché dialogy, že mi z toho málem praskly uši. Také dějově je to přímo strašné. Jde to od ničeho k ničemu a nikam to nespěje. Prostě to v podstatě nemá konec. Je to bez pointy. Již nikdy více. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Milena Dvorská zde byla neuvěřitelně krásná. Jinak to byl takový průměr, ze socialistických inscenací spíš lepší. ()

Reklama

Reklama