Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním čase dávná láska opět ožívá... Adélka (Marie Tomášová), mladá novomanželka o hodně staršího doktora Vejra (Miroslav Doležal), tráví letní čas u své tchyně (Marie Vášová) na vesnici. Potkává se tu se svou dávnou láskou, Vítem (Bořivoj Navrátil), a mladí lidé se sbližují, podle názoru těch starých, poněkud nerozvážně. Starší pár – vdova Vejrová a její bratr, profesor Čepelka (Ota Sklenčka) tak bedlivě pozorují dění, na jehož vývoj nemají vliv, a mravokárně soudí mládí... Televizní adaptace Jiráskovy divadelní hry vznikla v roce 1965 a mladou ženu zahrála Marie Tomášová s rozevlátou touhou a bezstarostností. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

rt12 

všechny recenze uživatele

Výborné výkony straré gardy herců, které mě oslnili. Proto jsem spolkla Jiráskův romantický námět, který mě jinak nebaví. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná inscenace, aktuální téma, které se jen zdá zasunuté v čase. V silném hereckém obsazení je možné objevit také klasika Otomara Korbeláře nebo Vlastu Fabianovou, tyto dva stary, které davy milovaly už před rokem 1945. Leč jak už to tak bývá, záznam je křehký a jako u mnoha jiných inscenací z televizních počátků vnímám obraz jen jako referenční a vystačím si se zbytkem jako s rozhlasovou hrou a celkový dojem pak vnímám lépe. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Na Jiráska dost nezvyklá hra se spíše čechovovskou atmosférou. Pro mě příjemné překvapení s řadou zajímavých herců. Československá televize se ale teprve učila, jak dělat adaptace divadelních her. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Az by se chtelo říci, stará ruská klasika ala Čechov, Dostojevskij, Tolstoj. No, Jiráska bych za tímto sladkobolným dílkem opravdu nehledal. Po několikáté za sebou ČT3 uvádí na obrazovku vynikající Marii Vášovou a především televizně neokoukanou Mařku Tomášovou. Krásná to divadelní diva. Hra je dějově hlavně zpočátku dosti nevýrazná, vleklá, ale závěr se vydařil, zaujal. Celkově přesto slabší průměr. ()

Reklama

Reklama