Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak si poradit se dvěma dcerami na vdávání, když nápadník je jen jeden a navíc je tak nerozhodný a nesmělý? Tady snad mohou pomoci jen intriky jejich otce, vévody Laërta. Tahle zápletka spolu s návštěvou dvou mladíků (neboť je tu ještě nešikovný hrabě) v dívčí ložnici, podvrženými dopisy, nočními souboji a dívčími rozmary byla inspirována Shakespearovou komedií Sen noci svatojánské. Televizní adaptace veršované veselohry romantického básníka a dramatika Alfreda de Musseta vznikla před lety v režii a úpravě J. Bělky a půvabné, zamilované dcery si zahrály N. Konvalinková a Z. Bydžovská, jejich starostlivého leč rozverného otce O. Brousek, nešikovné nápadníky M. Stropnický a M. Vladyka. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Pěkně napsané i zahrané, především první polovina je opravdu příjemná a hezky odsýpá. Bohužel, někdy v polovině přichází zlom, dialogy začínají být zdlouhavé, pozornost opadá, tím pádem občas uniká logika jednání postav, aby vše skončilo nevýrazně až hloupě. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když muž chce milovat, musí vždy počítat s dívčími vrtochy. Vždyť v nich je jejich síla! I Eva v ráji si jimi pokořila mužského partnera. Vskutku rozkošná veršovaná podívaná, která je doslova hereckou beneficí Otakara Brouska v roli prohnaného vévody Laërta, schystávajícího pikantní milostné léčky na své dvě neprovdané dcery. Kdo neholduje veršům a básnickým metaforám, jen stěží nalezne zalíbení v "hříšném" příběhu Alfreda de Musseta, velkého francouzského romanopisce a dramatika. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Romantično odlehčeno komičnem takřka do nemožna, ale funguje to skvěle, herci výborní. Lahůdka za téměř 90% ()

Reklama

Reklama