Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Srdíčko, název detektivky, má v tomto případě dvojí význam: je to zlatý starožitný šperk srdcovitého tvaru, který je doličným předmětem pátrání, ale jde i o nemocné srdce paní Máří. Přestože trpěla srdeční slabostí, její smrt nebyla přirozená. Matouš (P. Meissel), syn mrtvé, se zhroutil, její o dvacet let mladší sestra Magdalena (J. Preissová) na tom není o moc lépe. Zavražděná žena měla po otci zlatníkovi ukrytou šperkovnici, a tak se vyšetřování nejprve soustřeďuje na krádež zlatých šperků. V podezření je také synova přítelkyně Carmen (Y. Blanarovičová), která údajně dostala šperk ve tvaru srdíčka od zavražděné Máří. Sestra mrtvé Magdalena má tajemného a šaramantního přítele, známého sňatkového podvodníka (J. Kodet), který je dalším podezřelým. Kdo je pachatelem vraždy? Případ vyšetřuje kriminalistka (J. Hlaváčová), která má po rozvodu sama starosti o dospívajícího syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Téhle nedetektivce chybělo snad všechno, co dělá dobrou detektivku dobrou detektivkou, hlavně tedy charismatický detektiv. Vidět nemohoucí Jana Hlaváčovou v ,,akčních scénách" honit se po schodech a starých uličkách s jednou z podezřelých, to byl skutečně zážitek zcela mimořádný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slabá krimi, rutinní, nudná, ošklivá. Ale samozřejmě dokáže potěšit pamětníky dobových interiérů veřejných knihoven. Leč obávám se, že takových mezi diváky není mnoho. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to strašná a příšerně překombinovaná, jenže herecké výkony tuhle fatálně špatnou inscenaci pozvedají na úroveň běžného průměru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neotřelý záměr vyprávění této detektivce docela vychází. Jen na Janu Hlaváčovou v roli hlavní vyšetřující dámy se obtížně zvykalo. Věra Kubánková, zavražděná oběť vlastnící inkriminovanou šperkovnici se vzácným šperkem, je opravdu nesnesitelná babizna, co předvádí nejvýraznější hereckou kreaci. Podezřelých z její vraždy je povícero. Sestra oběti, syn, jeho přítelkyně a sňatkový podvodník. Odhalit vraha opravdu nebyl přetěžký úkol. Vyšetřovatelka dělá jen velmi málo pro poutavost děje. A tak se režisérka Eva Sadková pustila do méně vídaného stylu vyprávění, kdy činí příběh spletitým, vydatně se pouští do působivých flashbacků s pov efektem. Plynulost i určitou tajemnost pátrání narušují nezajímavé náhledy do soukromí vyšetřovatelky, kde se potýká s problematickou povahou svého dospívajícího syna. Někdy je pachatel naprosto zřejmý a režie se úporně snaží překombinovaným způsobem strhnout pozornost na jinou osobu. A vyloženě směšně působí pokusy dostat Hlaváčovou za hranice konverzace směrem k akčnosti <viz její pronásledování podezřelé, které končí upadnutím na schodech s následným poraněním nohy>. Vesměs se jedná o televizní krimi, co nabízí kus netradičního stylu, který se potýká s dávkou rušivých momentů. 6|10 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

To je tedy zajímavá televizní kriminálka. Zajímavá díky nevšednímu pojetí, kdy kolik zanícenosti vede k vyšetřování jednoho hanebného činu. Bohužel mě ta zanícenost nestrhla, asi proto, že je málo pravděpodobná. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Velmi depresivní. Nejen příběh, ale snad ještě víc záběry na jednu z nejkrásnějších částí Prahy, na Nový Svět, který – v úhoru osmdesátých let zchátralý a rozpadající se – skutečně navozuje téměř hororovou atmosféru. Výborná Kubánková a Preissová... Žel, Eva Sadková uměla mnohem zajímavější televizní inscenace. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobrá psychologická detektivka odehrávající se v ponurém a nepříliš okoukaném prostředí úzkých uliček zimních Hradčan. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, jak je využito okolí Nerudovky. Samotný případ je kombinací pátrání a rodinných trablů, a vyšetřovatelka v podání Jany Hlaváčové ze všeho nejvíce připomíná svými vyšetřovacími metodami Maigreta, což mi rovněž bylo sympatické. Nakonec o to, kdo byl vrah, ani tak nejde, ale spúíše o tu atmosféru a určitou lidskost. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva tahle detektivka není, jenže... Je tu Jana Hlaváčová, Luděk Munzar, Jana Preissová, Jiří Kodet a Věra Kubánková, no a tohle složení to drží pevně ve svých rukách, míním tím výborných hereckých.. Příběh dvou sester s velkým věkovým rozdílem, jedním nemocným srdcem, tatínkem zlatníkem a tajnou skrýší se šperky hodnotím shovívavě.. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Srdíčko v tomto filmu mají bolavé všichni. Srdíčko diváka je naopak hlazeno nádherným, tajemným prostředím pražského Nového světa s jeho stínadelskými zákoutími. Atmosféra panující v rodině, i v celém filmu, mi připomínala od začátku do konce slavnou Studnu. Něco temného a pochmurného leží jako tíha na všech osobách i ději a stejně tak i rozřešení celého případu je lidsky bolestné. Na mne dolehla podobná tíha v okamžicích, kdy se ve filmu objevil pejsek L. Munzara ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Stará Praha má něco do sebe. Miluju tu neopakovatelnou atmosféru křivolakých uliček a zákoutí. Jako by se na těch místech zastavil čas. Výběr místa pro detektivní příběh mě tedy potěšil. Janu Hlaváčovou mám velmi ráda. Je to jedna z našich nejlepších hereček, ale do role detektivky, ktrerá řeší zločin, mi nesedla. Tipovala jsem jiného vraha. Motiv mohl mít vlastně kdokoliv. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nudná rozhlasová hra. Nudně natočená jakoby rozhlasová hra, kterou nezachrání ani 49letá Jana Hlaváčová, ani pražské Hradčany. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ponurá detektivka s pochmurnou atmosférou a tajemnými zákoutími Staré Prahy. V jednom starém domě byla na Štědrý večer zavražděna stará žena a vše nasvědčuje loupežnému přepadení. Podezřelých je hodně, nálada se stupňuje s pomocí ambietně laděné hudby Václava Zahradníka a vyšetřovatelka Jana Hlaváčová se vraždě snaží brzy dostat na kloub, než se její nadřízený vrátí z dovolené. Škoda občasných "mezer" ve scénáři, vše zachraňuje ona tajemná Stará Praha. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové celé nějaké divné, ale zase to nebylo vůbec špatné. Zkrátka taková podivně natočená inscenace, kde téměř všichni ve vedlejších rolích jsou lepší než ti, kteří hrají role hlavní. Paní Hlaváčovou mám moc ráda, je to skvělá herečka, jen tady mě zkrátka moc nepřesvědčila. Ono to celé bylo dost nepřesvědčivé. Uličky Starého města byly úžasné, hudba Václava Zahradníka byla také dobrá... Snad pokus o něco... Ale potenciál vynikající a námět a zápletka velmi silná. Škoda, že to tak lehce prošumělo. Mohl vzniknout dosti výrazný film. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zvláštní atmosféra zimní staré Prahy konce 80. let, tedy doby, kdy jsem tu už cupital, ale nejspíš jen po chodnících hostivařských a chodovských - takže už pro ty reálie je to pro mě zajímavé. Potěšující vidět Věru Kubánkovou ve větší roli. Už méně pobrekující Janu Preissovou. No a detektivka Jana Hlaváčová žel moc nepřesvědčila. Nebýt  poměrně invenčního rozuzlení, tak by šlo hodnocení ještě níž. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hrozně ukecaná detektivka, navíc s absolutně špatně vybranou "detektivkou" (jak se píše v titulcích), tedy policistkou v podání Jany Hlaváčové. Nejen že celou dobu chodila v děsné zimní bundě, ale tím, že vypadala jako sněhulák, se také tak pohybovala a "akční" scény s ní vypadaly směšně. Více jí to slušelo u kafíčka bez bundy. Jediné, co mě na tomto filmu zaujalo, byla ošklivá rozbitá Praha, šedivé oprýskané fasády dříve (a dnes) výstavních domů Hradčan a Nového světa, hnusné hospody i krámky, nepříjemní prodavači a hostinští...inu, vzpomínka na dobu nedávno minulou jak má být. Jediný, kdo měl u sebe pořádek, byl opět pan farář a jeho kostel :-) Jen kdyby se mu tam nerojili ti živlové. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost, všechny výkony nadstandartní, vraha člověk skutečně neuhádne...detektivka ze staré školy, kde se hodně mluví, kde se prolínají jak životní osudy vyšetřovaných, tak vyšetřovatelů. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Dost hrozný. Nejhorší Hlaváčové a Munzara herectví co znám. Jediné co stálo za řeč byl snad námět a výkon Preissové. Myslím že se scénárista či režisér nikdy neseznámily s principy vyšetřovaní. ()

Reklama

Reklama