Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Srdíčko, název detektivky, má v tomto případě dvojí význam: je to zlatý starožitný šperk srdcovitého tvaru, který je doličným předmětem pátrání, ale jde i o nemocné srdce paní Máří. Přestože trpěla srdeční slabostí, její smrt nebyla přirozená. Matouš (P. Meissel), syn mrtvé, se zhroutil, její o dvacet let mladší sestra Magdalena (J. Preissová) na tom není o moc lépe. Zavražděná žena měla po otci zlatníkovi ukrytou šperkovnici, a tak se vyšetřování nejprve soustřeďuje na krádež zlatých šperků. V podezření je také synova přítelkyně Carmen (Y. Blanarovičová), která údajně dostala šperk ve tvaru srdíčka od zavražděné Máří. Sestra mrtvé Magdalena má tajemného a šaramantního přítele, známého sňatkového podvodníka (J. Kodet), který je dalším podezřelým. Kdo je pachatelem vraždy? Případ vyšetřuje kriminalistka (J. Hlaváčová), která má po rozvodu sama starosti o dospívajícího syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva tahle detektivka není, jenže... Je tu Jana Hlaváčová, Luděk Munzar, Jana Preissová, Jiří Kodet a Věra Kubánková, no a tohle složení to drží pevně ve svých rukách, míním tím výborných hereckých.. Příběh dvou sester s velkým věkovým rozdílem, jedním nemocným srdcem, tatínkem zlatníkem a tajnou skrýší se šperky hodnotím shovívavě.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mne, jak je využito okolí Nerudovky. Samotný případ je kombinací pátrání a rodinných trablů, a vyšetřovatelka v podání Jany Hlaváčové ze všeho nejvíce připomíná svými vyšetřovacími metodami Maigreta, což mi rovněž bylo sympatické. Nakonec o to, kdo byl vrah, ani tak nejde, ale spúíše o tu atmosféru a určitou lidskost. ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Vystavuje se to jenom o Vánocích." Původní televizní detektivka, plná biblických jmen, jako jsou Máří, Magdaléna, Matouš, či Marek a napsaná na námět pořekadla "Cherchez la femme", které se v tomto případě netýká jen podezřelých nebo vyšetřujících, ale především samotné oběti, jejíž chorobná spořivost, nepřejícnost i žárlivost byla hlavní příčinou jejího násilného úmrtí a v přímém rozporu s tím, co si o ní mysleli lidé z jejího okolí. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Víš, to bylo tak... I když se tvůrci snaží tuhle slabě dramatickou detektivku zatraktivnit odhodlanou ženskou kriminalistkou, četnými retrospektivními scénami majícími postupně odhalovat pravdu či záhadou pozůstalosti dávno mrtvého zlatníka, je to břečka. Když opomenu, že drama a napětí se vybudovat naprosto nepodařilo, tak mi přišel casting nějakej mimo, postavy často podivné a dost nevěrohodné a především hlavní hrdinka zcela neschopná. Pátrání po zloději mě nestrhlo, plácalo se sem a tam, celý děj byl přifouknut vedlejšími postavami a i přes leckteré herecké jméno sterilní a nenápadité. Jako by režisér postavil herce na scénu, oni odříkali své a jelo se dál. Ani se jim nedivím, protože i ten pro detektivku celkem klasickej námět nebyl pořádně vytěžen. Je to taková ohlodaná kostra případu na který sem tam zbyl kus flaksy a vesele si tleje. Jo, je to mrtvola, ale i supy už to zabalili a odkroužili pryč. Tak takové to tedy bylo... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zvláštní atmosféra zimní staré Prahy konce 80. let, tedy doby, kdy jsem tu už cupital, ale nejspíš jen po chodnících hostivařských a chodovských - takže už pro ty reálie je to pro mě zajímavé. Potěšující vidět Věru Kubánkovou ve větší roli. Už méně pobrekující Janu Preissovou. No a detektivka Jana Hlaváčová žel moc nepřesvědčila. Nebýt  poměrně invenčního rozuzlení, tak by šlo hodnocení ještě níž. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se bok po boku objevují životní partneři Jana Hlaváčová a Luděk Munzar. (M.B)
  • Exteriéry se natáčely v Praze na Novém Světě. (rakovnik)

Reklama

Reklama