Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

predators 

všechny recenze uživatele

Děti si přičtou jednu hvězdičku, primárně pro ně je tento animák určený. Ale pobavil i mě, takže vůbec není špatný. Nejedná se však o klasiku, je třeba jej brát s nadhledem, proto vyhrabejte svou dětskost, ukrytou v sobě a podívejte se... na koho? Na Hortona a jeho smítko. Kdovíci jsou špica, tak hurá za slonem...:-) 65% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady tuctových nevýrazných animáků, které jsou určené hlavně těm nejmenším. Přitom samotný námět není vůbec špatný a dalo se to celé pojat celkem ujetě a originálně. To se ovšem po většinu stopáže nestalo a i když tam bylo pár takových ujetějších momentů a ten příběh byl svým způsobem originální, tak se z toho dalo vytěžit daleko víc. Chtělo to víc hlášek a vtipnějších scén, takhle je to značně nedodělaný, pro dospělé až nudný animák. Naštěstí je to aspoň krátký, ale to už jsou dneska ty animáky vlastně všechny. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Horton šňupe koksík ne? Neustále vyvalené oči, hubne a nezastavitelný proud řeči. Chobot má na to teda pořádný. Halucinogeny mu asi tak nejsou cizí, když si povídá s nějakým smítkem a halucinace řádný, vidím to na DMT. Nějaký smysluplný děj by tu člověk asi těžko pohledal, ale pár světlých momentů v podobě vtipných scén by se tu našlo. Bohužel jsem měl možnost zhlédnout tohoto slona jen s dabingem (né, že by mi to u animáků vadilo), takže nemohu posoudit příděl Jimyho svým hlasem do Fox mlýnu na prachy. Závěr zklamal velmi. 50% ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě opravdu mile překvapil. Myšlenka života v nevyjádřitelných velikostech celkem zajímavá, i když malinko přitažená za vlasy. Celkově mě dost bavil a stáhnul do svého příběhu. Co bych vytkla, jsou chvilky ve stylu POKEMON: nečekané a zbytečné! Závěr ve stylu reklamy na Ikeu, kdy člověk už ani nemůže být tak dlouho napjatý, bych taky kapánek sestříhala. Co bych naopak vyzdvihla, je úžasná animace, v podobě malebného bezproblémového Kdovíkova..nádherná fantazie! Na Divoký vlny to nemá, ale určitě povedený film. Každopádně po tomhle filmu se moje sympatie ke klokanům velmi snížily:) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Hortona jsem měl rád už v dětství, ale možná teprve s odstupem  i teď zjištuji, jak je to strašně nedoceněná roztomilá pohádka, navíc se zřetelnou myšlenkou a  opravdu vzácný případ, kde mi nevadí ani anime (:D) Svět zvířátek možná může působit trochu klišovité, ale Horton je v podstatě sympaťák a i odporná klokanice má skryté dobré hlody (Tenhle Horton učí děti používat fantazii) a ve světě Kdovíků se to jen hemží roztomilý detaily (nasazování a sundávání slunečních brylí), vtipnými postavičkami (doktorka Lekává), drobnými i výraznými gagy (scéna se zubařem je teda pro určitou část mého já fakt nářez.:D Ta ruka mě dostává.:D Netřeba slov.:D) a závěrečná gradace s touhou o prežití dokáže zapůsobit i na emoce. Takže vtipné, roztomilé, s myšlenkou i trochou těch emocí? Pohádka dle mého gusta. Takže k tomu slabému hodnocení mohu jenom dodat: Poučení, jste si z toho doufám vzali: Že člověk je člověk, i když tuze malý.  ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama