Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 54%***TV/// Dabing 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Animace 5/10/// PLUS: prvek malého světa ve velkém světě, že by i naše Země byla malý svět oproti jinému? Zajímaví myšlenka MÍNUS: měl jsem především problém s tím, že tento film není pro dospělého diváka, částečně mohl za to i český dabing, který je sice kvalitní a k filmu hodící se, nicméně jsem z něho měl divný dojem, animace je průměrná, občas sice lepší, ale jinak málo detailní./// Shrnutí: Na Hortona jsem byl zvědaví. Nečekal jsem kdo ví co, ale taky jsem si řekl že před pěti lety se průměrné animáky moc nedělali. To je ovšem chyba jak slon. Horton je spíš průměrný. A nikoliv svojí velikostí, ale svým obsahem. Mladé a hlavně malé diváky zaujme, dospělé nejspíš bude nudit. Přináší sebou morální ponaučení, které pro mě jako velkého diváka nemělo význam./// PS: Není dobré si za každou cenu stát za svým, i kdyby to byla pravda, ostatní vás budou mít za blázna. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mrňavý člověk je taky člověk…. Jsem trochu překvapen názory na tento animák. Ale co, mé hodnocení filmů PRO DĚTI je vždy maličko odlišné. Snad proto, že bývám DĚTMI ovlivněn.… Já tu viděl hodně gagů a nápadů, celé to bylo moc hezky barevné, místy mi to připomínalo tu roztančenou reklamu na Coca-Colu, jindy třeba Roboty nebo dokonce Grinche. A tempo bylo zběsilé. Také chválím (což se divím) dabing. Takže pokud se ještě dokážete rozpomenout na říkanky typu ,,mraveneček v lese, těžkou kládu nese“, nebo snad (nedej Bůh) máte děti, je na čase navštívit dobráka Hortona. A nezapomeňte si srandovní klobouk… ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat originálnější námět. Příhoda o slonovy, který mluví se smítkem prachu na kterém se nachází celý svět je sice zkopírovaná, ale přesto originální. Samotný film má rychlý spád, než se divák naděje, film se blíží do svého finále. Vše je opravdu svižné a Horton perlí jednu perlu za druhou. V češtině jsem film (naštěstí) neviděl a tak usuzuji podle Carreyho, který se úlohy "dostojevskehoidiota" slona zhostil perfektně. Dobře působí i intermezza (anime, etudy vedlejší zvířátek)... Nevím, já se bavil a to parádně. Na Pixarovky to nemá ale poctivé 3,5 možná 4 hvězdy tomuhle dětinskému slonu rád dám. In my world everyone is a pony, and they all eat rainbows, and poop butterflies. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dnešní konkurence je tak silná a obrovská, že by bylo nefér dát Hortonovi 5*. Přesto musím říct, že děj je moc pěkný, ač jednoduchý. Chyběly mi tu vtipné hlášky a trocha více stylu. Animace špatná rozhodně nebyla. Moje hodnocení je někde mezi 3 - 4*, ale jelikož mi přijde film docela podceněn, dávám 4. ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinovaně zírám, jak tvůrcům animovaných filmů docházejí nápady a berou zavděk i úplně debilními náměty. Když k nim přimíchají tradiční koktejl z pitvořících zvířátek a absolutně průměrné animace, výsledkem je šlichta, která mě zase na dlouho vyléčila z touhy koukat na animáky jiných studií, než Pixaru. Dnes mám velmi špatnou náladu, chtěl jsem si ji vylepšit zábavným animákem, ale je mi ještě huř! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama