Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Recenze (353)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neskutečně slabý animák, který nemá pořádný děj, dobré postavy, vtipné momenty ani chytré citace. Potenciál Jima Carreyho nikde, Stevea Carrella jakbysmet. Jenom několik trapných eskapád a politický podtext dobrý film neudělá. Nebýt té parádní anime sekvence, zabijáka Vlada a resuscitace Johna Powella, šel bych ještě níž, byť to už ani moc nejde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $154,529,439Tržby Celosvetovo $297,138,014║ v poslednej dobe jedna z mála CGI rozprávok čo sa aj tržbamy zaplatila a to ešte stále pekne stúpajú, čo môže divizné štúdio 20th Century Fox, Blue Sky len tešiť a veselo sa môžu pripavovať na ICE AGE 3. ▐ Tržby za predaj DVD v USA $76,493,592 //počet predaných kusov 4,958,197║ _Konečne sa niekomu podarilo poriadne spracovať príbeh od Dr. Seussa a dokonca tak že to plnohodnotná zábavka, kde sa nenájde žiadny slabší úsek a terajšie prevedenie v CGI animácii je v porovnaní s predošlými hranými počinmi o kus nápaditejšie než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Samozrejme že sa príbeh nezaobíde bez zaužívaných dejových postupov, minimálne po emocialnej či morálnej stránke, čo môže už dosť otravovať. Podaktoré scénky boli moc nápadité a náležito aj vtipné, bolo ich v celku dosť, takže zábava je zaručená. /videl v kine: 80%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Smutná sázka na jistotu kasovního úspěchu. Vzít slavnou knižní předlohu a přetavit ji do stylové animované podoby bez nějaké velké tvůrčí námahy. Americké peněženky se mohou zbláznit, ale ty české budou při otřásání jistě obezřetnější a ač se spousta českých recenzí nese v pozitivním (proč asi) duchu, skóre na naší db nezadržitelně míří do modrých, průměrných čísel. Tedy tam, kam Horton imho patří. ___ Snímek nabízí (obvyklý a zcela očekávaný) vytříbený vizuál, roztomilé zvířátka, skvělé hlasy dabérů. Jenže tím výčet kladů končí - nebo je vážně zábava "výpravný příběh" o záchraně civilizace ve smítku, honička se supem, umělé dýchání rybičce z plic do žáber anebo celý infantilní Kdosicov? I to, jak je na konci vše nuceně morální a dojemné? Jednu domněnku na závěr: děti, mimo pestrého, převážně do fialova laděného kabátku a roztomilé pralesní havěti, dění nejspíš příliš nezaujme ba ho nepochopí - dospělého/znalého diváka kýčovitý vizuál těžko dostatečně naplní a děj bude otravně nudit - byť k tomu John Powell tak dobře hraje a Pokemoní mezihra, jako jeden z mála momentů, loudí úsměv - na mě tak Horton působil. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Poměrně nabušené Hortonovy eskapády se trochu tlučou s vyloženě dětinskými fórky v Kdovíkově, ale protože si film slušně drží tempo a má krátkou stopáž, nudit jsem se nestihnul. 7/10 P.S. Pokémon sekvence je naprosto geniální! (pozn. Český dabing je velice slušný, akorát zpočátku geniální komentář Zdeňka Svěráka začne být po deseti minutách tak trochu nadbytečný a otravný.) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je na čase přezkoumat všechny (ne)dobrovolné hosty psychiatrických léčeben. Minimálně ty, kteří slyší hlasy, které nikdo jiný ne. Ovšem znamenalo by to pobíhat v jejich okolí a mikroskopem přezkoumat doslova každé smítko prachu. Což by však mělo za následek, že by se tito doktoři a odborníci jevili zbytku společnosti jako blázni a museli bychom i je odklidit někam do ústraní. Společnost by se tedy "nečistila" a nastal by výkyv stability až do momentu, kdy se vše co známe rozpadne a nastane konec světa. Například rozkol rodinných hodnot (viz klokaní spratek v závěru). To je důvod proč je tento anarchistický pamflet vhodný nejen pro děcka a dospělé, ale i pro mládež žijící dle "známky punku." No, ale jinak je to Horton sympaťák a hodinka a půl v přítomnosti jeho maličkosti uteče jako voda ve Vltavě během záplav. Navíc je to Dobrá voda, jelikož baví. Obvzláště ve své druhé polovině. Na zdařilém výsledku má největší zásluhu zvuková stránka. Ať již Powellova hudba či dabéři v originálním znění (hlavně Will Arnett jako "Bela Lugosi"). K tomu uvolněná atmosféra nenáročné zábavné blbůstky bez větších ambicí s jednou kouzelně bizarní pikachu like pasáží. Ehm, slyšeli jste to taky? Jakoby na mě právě promluvil drobek z dnešní večeře... PS: Vizuální stránka je až neuvěřitelně věrná předloze. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mrňavý člověk je taky člověk…. Jsem trochu překvapen názory na tento animák. Ale co, mé hodnocení filmů PRO DĚTI je vždy maličko odlišné. Snad proto, že bývám DĚTMI ovlivněn.… Já tu viděl hodně gagů a nápadů, celé to bylo moc hezky barevné, místy mi to připomínalo tu roztančenou reklamu na Coca-Colu, jindy třeba Roboty nebo dokonce Grinche. A tempo bylo zběsilé. Také chválím (což se divím) dabing. Takže pokud se ještě dokážete rozpomenout na říkanky typu ,,mraveneček v lese, těžkou kládu nese“, nebo snad (nedej Bůh) máte děti, je na čase navštívit dobráka Hortona. A nezapomeňte si srandovní klobouk… ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pěkná grafika, příběh pro mentálně postižené avšak za největší mínus považuji dabing Dejdara. To mi prostě rvalo uši. Jak vidím a nebo slyším Dejdara, je mi zle........ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Fall From Tree (1:06) ,2. Cave Of Destiny (:32) ,3. Jungle Of Nool (:47) ,4. Horton Takes A Luxurious Bath (1:42) ,5. Enter The Kangaroo (1:13) ,6. Banana Wars (1:03) ,7. Saved (2:22) ,8. Into Whoville / Breakfast With The Mayor (3:04) ,9. Club Nool (1:41) ,10. The Town Council (1:13) ,11. Hello (2:17) ,12. Dr. Larue (1:17) ,13. The Quest (retrieved from the composer's 8-track archives) (1:36) ,14. The Bridge Work (2:29) ,15. Horton Dance! (:24) ,16. Handle With Care (1:21) ,17. Bedtime (1:56) ,18. Snow Day (1:18) ,19. Morton Tells Of The Kangaroo's Duplicity (2:30) ,20. Vlad Attack (1:54) ,21. Power Grab (2:45) ,22. Kite Flying Day (1:22) ,23. Mountain Chase (2:08) ,24. Clover Field Search (2:16) ,25. Memory Game (1:04) ,26. For The Children!!! (:59) ,27. Angry Mob (2:40) ,28. Roping And Caging (1:03) ,29. We Are Here (1:04) ,30. Symphonophone (1:12) ,31. JoJo Saves The Day (2:22) ,32. Hall Of Mayors (1:31) ,33. Horton Suite (6:52) ,34. A Big Ending (:53) , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zatím můži jen říci: ,,V mém světě budou jen poníci, kteří budou papat duhu a kakat motýlky." Po zklidnění mého záchvatu smíchu napíši více. Děkuji za pochopení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze humor filmu je hodne detinskej, pribeh je hodne jednoduchej a obcas pusobi prostredi krapet chude, jenze ja se u tohohle animaku fakt skvele bavil. Samotna animace je odvedena hodne dobre, akorat par zvirat neni poznat, co sou zac. Hudba je zvolena dobra a jelikoz se furt neco deje a film ma prijemnejch 75 minut, tak je celou dobu skvele sviznej a ani na moment nenudi. Navic obcas nakej ten forek pobavi a namluveni postav je zvladnuty slusne a kdyz se na moment zmeni animace, tak to je desne brutalni. No a to nejdulezitejsi, narozdil od vetsiny ostatnich animaku se tady prakticky vubec nepoucuje a jde ciste o zabavu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mnoho současných animovaných filmů spadá do množiny, kterou charakterizuje několik atributů: výborná animace, výchovné moralizování a předvídatelný konec. Stejné prvky postihly i Hortona. Další odstřelený animák, řeknete si. Cha, ani náhodou, a bacha nebo odstřelí něco vás... nejspíš banány z opičích podpaždích... Horton je pestrý, zábavný, napínavý i dojímavý. Na nudu nezbyla ani kapka času. Úzkostlivě empatický slon pravidelně "vyrábí" ze svých plachťáků různorodé pokrývky hlavy, Katie je úžasně legrační, minisvět Kdovíků disponuje promakanými segmenty a když pak na oba světy zaútočí mrchožrout (skvělá postava), jsou scény až zapamatování si hodné. Finále sice trpí oběma v úvodu zmíněnými klišovitými nekalostmi, ale podáno je opravdu napínavě. Stopáž je více než ocenitelná, hudba parádní, a i když příběh ve své podstatě téměř absentuje, film mě oslovil. 75% 85 miliónů dolarů(rozpočet)/291 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Klidně se věnujte svému knedlíčku, pane, a panikaření ponechte na mě!" Na Ježíška, čestnost politiků a mluvící slony již nějakou dobu nevěřím a ani Horton mě nepřesvědčil o opaku. Sice mluvil, ale měl přitom podezřele známý hlas, takže to byla jenom finta na diváka. Když jsem ji odhalil, tak jsem se mohl plně věnovat zachraňování světa ve smítku, ale musím smutně konstatovat, že kromě dovádivého chobotnatce jsem nepotkal další opravdu vtipnou postavu, za kterou bych mohl rozsvítit nějakou tu hvězdu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dnešní konkurence je tak silná a obrovská, že by bylo nefér dát Hortonovi 5*. Přesto musím říct, že děj je moc pěkný, ač jednoduchý. Chyběly mi tu vtipné hlášky a trocha více stylu. Animace špatná rozhodně nebyla. Moje hodnocení je někde mezi 3 - 4*, ale jelikož mi přijde film docela podceněn, dávám 4. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Úžasný film nabušený od začátku až do konce. Nádherná animace, skvělá hudba (vynikne především u honičky) a mám tak nějak úchylku na podivná zvířátka ve filmech... Nemo měl racky, Život brouka maďarské sviňky, Lovecká sezóna teplého dikobraza... Horton má psychedelickou žlutou kouli.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě animáky nikdy nebraly. Všechno to mentorství mi leze na nervy ať už ho pronáší úchvatně zpracovaní krysí kuchaři nebo třeba šedokožec slyšící jako jediný tvor v džungli malé Kdovíky. Horton je ale docela prima. Ač mi infantilní fóry lezly s přibývající stopáží krkem a práce animátorů rozhodně není bez chyb (chudé prostředí, nízké detaily), nemůžu říct, že bych se výrazně nudil. Pár hluchých míst zvládne zakrýt tvůrčí nápaditost (parodie na Pokémony ruluje), jiné zase kreativita Dr. Seusse. Ale znovu bych to vidět nemusel. 7/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

I když se tvůrci zrovna nepřetrhli, Horton na poli animáků stále patří k těm lepším. Je to krátké, hravé (závěr v Kdovíkově), zábavné (pokémon vsuvka) a hlavně křiklavě barevné, jen ty stále opakované mravoučné fráze by mohli v Blue Sky pro příště omezit... Nic víc, nic míň. 50% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

I přes svou krátkost mě tvůrci nedokázali okouzlit... po delší době animák s hlavními postavičkami, se kterými jsem příliš nesympatizoval a bylo mě jedno, jak film dopadne (i když jsem už při prvních minutách věděl jak dopadne). Vtipné a komické situace byly dělané spíše pro ty nejmenší, ale neříkám, že mě některé nepobavili, z té hromady pokusů se jich pár našlo, ale dá se převážně říci, že jsem se více nudil a pramálo bavil. Své fanoušky si Horton jistě najde, ale pro mě jsou mnohem lepší animáky, který si dám i několikrát za sebou radši než Hortona, na kterého si možná za pár let ani nevzpomenu, mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický, graficky krásný a předloze věrný filmek, jenž velmi překvapí. Oproti Kdovíkům v Grinchovi, se mi tihle hrozně líbili, to samé o tlustém Hortonovi. I přes fakt, že letošní rok na čáře animovaného filmu vyhrává Wall-E a Kung-Fu panda, tenhle malý filmek je krásně zpestření dne a dokáže zvednout náladu. ()

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama