Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (218)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Válečných snímků není nikdy dost a podobně jako to byli s Letci z Tuskegee, mám to i u Red Tails. Oba snímky si jsou natolik podobné, že rozdíl je skutečně jen těch 20 let od původního zpracování. Red Tails má skvělé souboje, hudbu a také orchestr, jsem pyšný, že měli tu možnost na takovém filmu pracovat Češi, jde to vidět! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak na to, jak dlouho to údajně byl vysnívaný Lucasův projekt, tak jeho produkce asi vznikala ve velkých bolestech, když co si pomatuji, že byly v TV zprávy o jeho natáčení v Čechách, tak to bylo už skoro více jak 2 roky zpátky, aby se pak najednou objevil skoro hned na Blu-ray a to téměř bez jakéhokoliv povšimnutí. Ale byla by škoda ho úplně minout, pokud vám už dlouho chyběl letecký film z WWII. Sice reálné letadla se pohybují tak maximálně po letišti a zbytek veškeré akce ve vzduchu je kompletní CGI, které vypadá sice nevypadá špatně, ale je to na tom poznat (ale dnes by i už nikdo nechtěl dělat potíže natáčením ve vzduchu jako třeba u Tmavomodrého světa), nicméně ty bitvy jsou parádní a nadšence potěší tuším vlastně filmový souboj s typem prvního proudového bojového letounu Messerschmitt Me 262. Jenže mezi lítáním ve vzduchu musíte trochu přetrpět bandu černochů, která jen neustále mluví a mluví, často v klišovitých větách s neustálým řešením rasových předsudků. 6/10 a přirovnal bych to k opravdu velmi, po mnoha stránkách, podobným Rytířům nebes z WWI. P.S. Když naskočily úvodní titulky s tím svým fontem, tak jsem měl pocit, že jsem si musel pustit něco z osmdesátek :-/ ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Možná přeci jen o stupínek lepší než Flyboys, tam ale zase hraje ve prospěch snímku klučina jménem James Franco. Těžko pak srovnávat, když Hemingwayův kousek nabízí znatelně promakanější a mnohem efektivnější akční scény. Vytvoření silných pout k jednotlivým postavičkám zde také nehrozí, na druhou stranu se ale divák nemá šanci začít příliš nudit, steroidy jsou do něj totiž pumpovány s rozmyslem a sympatickými intervaly: bitky jsou zatraceně sexy, a není jich málo. Příběh zaostává, ale kdo by nepřimhouřil jedno oko, když je to true story, že. Jinak další (i když o něco menší) fail české distribuce a tudíž jasná volba v (pouze!) HD. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kdyby se chtel nekdo naucit, jak NEtocit film, Red Tails by mohly na skolach slouzit jako ukazkovy priklad. Co na tom, ze triky jsou vydarene a letecke souboje i pro "nefanouska" vojenske techniky perfektni. Jenze strih tu snad delala cvicena opka (nekolik rozhovoru utnutych v pulce, chybejici vygradovani...), casting nezvladnuty (Cuba Gooding Jr. s fajfkou je ale na druhou stranu nejzabavnejsi postava, jakou jsem v posledni dobe videla - a ne v tom dobrym slova smyslu), ideologicky tragedie. Ze je to pateticke a historicky obcas "ulet", to bych prominula uz jen vzhledem k tematu, ale to zprasene vedeni nemuzu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá kvalitní scénář bez logických blbostí, se skvělými rozhovory a srdcervoucími scénami, bude opravdu hodně zklamán. Komu stačí pohled na slušně vypadající letecké souboje za zvuků na takovýto film zvláštní, leč dobré hudby, zklamanán bude, ale trošku méně. Opravdu zvláštní mi přišly úvodní titulky, které jsem naposled viděl u 40 let starého filmu. Popravdě, nebýt těch leteckých soubojů, šel bych ještě níž. P.S.: Cuba s dýmkou vypadal drsňácky xD ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Na letišti v Milovicích byly k vidění stíhačky P-40 a P-51, bombardér B-17 či dopravní letadlo Dakota. Stejně tak množství dobových aut. (ČSFD)
  • Red Tails není prvním snímkem, kde se Terrence Howard objevil jako letec z jednotky Tuskegee Airman. Příslušníka stejné letky ztvárnil již ve filmu Hartova válka (2002). (oje)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama