Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

gatorly

Éééééé, takový detail ;-)
Co ten loping s asi tak 30+ Géčky !?!? To by byl na sračky nejen pilot, ale i ten drak. Dál by pokračoval asi jen motor ...

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Mimochodem nevíte někdo co dělá v Itálii Karlstein? :DDD Buzeranti zlodějský.

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Nechápu proč se to nejmenoval Black tails. Totální propagandastická neomarxistická sračka, že i negr může být užitečný jinak než hnojivo.

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Hmm, tak detina Lucas zase udelal z celkem zajimavyho a pravdivyho pribehu, totalne vyklestenou selanku o nesmrtelnych űbernegrech na letajicich strojich. Letecke souboje ale super(az na par WTF) a bylo jich nastesti pozehnane, ale sceny kde nekdo umiral, byl ranen, to bylo doslova utrpeni....

Letci z Tuskegee ktere jsem videl nedavno na tom jsou minimalne o tridu lip a nahradit letecke souboje temi z Red Tails, bude to spicka!

gatorly

gatorly (hodnocení, recenze)

Dost pěknej film, jediný co mě tam přijde nereálný je ten poslední letecký souboj, jak to tam koupí asi 4x od Me262... stačil by jeden zásah a bylo by po něm... poněvadž Me262 měla 4x30mm kanóny a jeden dobrej zásah a je po mustangoj téměr... a jestliže trefil pilota tak ten by už prostě nebyl...

na příspěvěk reagoval Patrick_VI.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Konečně se mi to podařilo sehnat. Letadla mám rád a tohle mě potěšilo.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

GAZ789: Spíš bych se ptal jestli vůbec někdy bude ;) Ironie že se to v Čechách natáčelo ale nešlo to do kin ani na DVD to zatim moc nevypadá :-/

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Včera jsem viděl o tomto na Čt2 dokument - slavné letecké bitvy.

Inkvizite

Inkvizite (hodnocení, recenze)

Mám takový dojem, že by se do žánru měla přidat komedie. Něco tak pitomého už jsem dlouho neviděl. A to mám rád letadélka :)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Z materiálu, kterej jsem z filmu viděl, mám naprosto totožnej dojem, jako ti dva.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Poprosím do pošty o odkaz na cz titulky. Nedaří se mi je splašit. Díky moc

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Yangus: pokud si pod slovem patriotistické představuješ to, že američtí piloti jsou skoro jak supermani a Němci jsou za úplné trotly pak ano, je to patriotistické až na půdu. Pokud jde o efekty, tak ty jsou slušné, ale tvůrci si taky mohli něco nastudovat o německých kamuflážích.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Yangus: co se týče Perl Harboru tak ten se mi moc líbí a na tohle sem taky sakra zvědaví .. hlavně na zpracování bojových letounů

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Patriotismus u amerického filmu ( obzvlášť u válečných) je vcelku normální.No a příkladem je třeba Světová invaze.Sice to není válečný film, ale kopou a řvou tam za ni všichni.Já se na tendle kousek těším :o)

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Neuvěřím dokud neuvidím.

Nevadí vám to zas jen proto že je to patriotistické jako Pearl Harbor nebo tak nějak?

tlkounev

tlkounev (hodnocení, recenze)

Tohle v kině nikdy nemělo být, tohle si nezaslouží ani vydání na DVD. Tkže buďte rádi, že to u nás nedávali, protože cokoliv jiného z poslední doby je lepší, než tenhle brak.

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Tak jsem to přelouskal s napůl fungujícími SK titulky a bohužel musim konstatovat, že chválabohu ušetřim prachy za kino. V tomto případě bych jich sakra litoval.

Akinom27

Akinom27 (hodnocení, recenze)

Mně by zajímalo kde tam hrál (daboval nebo cokoli dělal) Theo James. Protože tady je uvedenej, že hraje v tomto filmu, ale já ho tam neviděla ani jsem nezahlédla jeho jméno v titulkách a  to jsem je procházela dost pečlivě.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Damarus: To je škoda velká. Chystal jsem se že na to pudu. Takhle musim počkat až to vyjde na DVD :( Docela ironie že se to natáčelo mimo jiný i u nás ale do kin to nedaj :-/

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Damarus:  Jo mě to taky mrzí že to u nás v kinech nebylo, velká škoda zrovna o toto bych stál, nezbývá než počkat na BR pokud vůbec bude alespn to.

zorz

zorz (hodnocení, recenze)

proč ještě nikdo nehodnotil? jestli to nejde, tak si napište pomovi nebo někomu at to odblokuje.

TOPmoovie

TOPmoovie (hodnocení, recenze)

celkovo film nepredstihol film tmavomodry svet. co je vdaka rozpoctu velke prekvapenie. pribeh je na urovni candy-heroes a hlavne niekolko scen je emocinalne extremne americky-candy-heroes. to ale mohli zachranit bojove sceny. 

ked ale vidim scenu, kde P-51 utoci svojimi lahkymi pistolkami (inak sa neda nazvat kaliber tychto gulometov na konci II. svetovej vojny) na bojovu lod, na ktorej by akurat tak tieto zbrane vzbudili podozrenie ze niekto rozsypal suseny hrach, ...ale dana lod zacne explodovat!!!!..... a ked k tomu pridam niekolko manevrov v inych scenach , ktore odporuju fyzike...., tak bohuzial, stale iba cakame na poriadny film pilotov-stihacov z II. svetovej vojny.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

v USA to bylo v kinech kolem ledna... a u nás to asi nebude, což je škoda...

VojinRyan

VojinRyan (hodnocení, recenze)

ProjectAlice: Treba jedine napísať Pomovi. Film asi čaká na premiéru u nás alebo v čechách. Ale to sa asi nedočká. Treba mu dať vedieť.

Jillen

Jillen (hodnocení, recenze)

Tak za první den releasu (cca. 2500 kinosálů) zhruba 6 mega, to je docela slušná suma. Tím pádem by víkend mohl být za 30 a celkem by mohlo přitéct něco mezi 70-100 miliony z USA. Rozpočet dělal 58 mega + zřejmě propagace, takže maximální náklady 100. Pokud to poběží i mimo USA, tak by si Lucas mohl přijít na nějaký ten dolárek do plusu. Nicméně prozatím jsou recenze poměrně otřesné :). I tak se těším na případné DVD/Blr...mohlo by z toho vyrůst zvláštní guilty pleasure :o)

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Gibbs: co prosím? že bombardovali jen města? To se pleteš teda asi pod dojmem Dráždan.

Nejřív si laskavě něco prostuduj než vypustíš takovej blábol.

Gibbs

Gibbs (hodnocení, recenze)

dufam ze v tom filme aj ukazu co budu bobardovat stymi bombardermy. nech je vidno ze ty zebraci sa zmohli len na bobardovanie miest ktore neboli nijak chranene a zili tam nevinny ludia.

zorz

zorz (hodnocení, recenze)

Yangus: ok, já to beru. mně nedělá problém respektovat jiný názory, koneckonců každej má jinej vkus.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

zorz: dnes jsem si Rytíře pustil po dlouhé době  a opět nezklamali.

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama