Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (218)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tuna klišé, nezajímavých postav a ještě nudnějších hereckých výkonů (Cuba Gooding Jr. tady celý film jen žužlá fajfku) okolo kterých občas prolétne nějaké to hezké letadélko. Scénár už nudnější a předvídatelnější být nemohl a rutinní režie, která se probudí jen při některých akčních sekvencích, tomu také přiliš nepomáhá. Lucas měl své peníze investovat lépe. ()

pabab 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer, začal som sa tešiť. No tento film zachránili len letecké súboje. Z tých zbytočných kecov, čo padlo na zemi a niekedy aj pri leteckých súbojoch mi padala sánka. Dúfam, že Lucas len vypísal šek a venoval sa niečomu rozumnejšiemu. Ako milovník histórie za tie staré P 40 Tomahawk bod, druhý za M 262 , tretí za nastratého nemeckého stíhača. Mýslím , že film Letci z Tuskegee, aj pri menšej akčnosti, bol o triedu lepší. Možno keby sa toto veľdielo jemne prestrihalo, tak na 90 minút........ ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Máte rádi válečné filmy ? Máte rádi filmy o letcích a štve vás že jich je tak málo ? Nepatříte k hnidopichum co hledaj na všem chyby ? Pak je tento film pro vás. Plusy tohoto snímku jsou rozhodně zvláštní efekty, akce, postavy, inspirace skutečnými událostmi a použití proudové stíhačky Messerschmitt Me-262 ve filmu. Je to první film kde jsem tuto krásku viděl v akci. Mezi mínusy patří jedna příběhová nitka, kterou nebudu blíže popisovat abych se vyhnul spoileru. A kamufláž letadel která neni uplně do detailu přesná. Pro laika nebo pro člověka co nečeká absolutní realitu žádný rušivý článek. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Od red tails jsem upřímně čekal trochu více... Bojové scény byly super a herci nezahráli špatně, ale některé momenty byly trochu přehnané (nesmrtelnost černošských nezkušených pilotů, nálet mustangu na německou loď, němci degradování na nesympatické a neschopné soupeře - podobně jako ve filmu Železná srdce). Navíc se tu ale našlo spoustu klišé, a přehnaná dávka hrdinství, ale co může člověk od amíku čekat. Přiškrcení stopáže o nějakých 20 minut by myslím bylo taky na místě a hlavně bych uvítal trochu méně odfláknuté zakončení... 6/10. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Černé chvosty, které pořád pláčou jak to mněli někdy těžké. Jelikož jejích dědové, pradědové bla, bla, bla tak tvrdě makali, začala jejích červená krvinka vázat o kyslík navíc, následně nato tak dobře létali, ej ha! Musím být konkrétní jak se na pseudomasturbanta patří. Taky dneska, základ HDP nejmenované země tvoří zpívající černá pleť, NBA černá pleť, NFL černá pleť.., toš kurva mají to v krvi. Krev není voda prostě. Nazval bych to strategické stehováni národu s výhledem do budoucna. A Jelikož tyhle červené bodáky točil běloch a já nechci nadávat, tak jenom hezky symbolicky 3/10. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Přestože se ve filmu objevují pouze bombardéry B-17 Flying Fortress, které se zároveň staly nejznámějším americkým bombardérem té doby, páteř strategického letectva ve skutečnosti tvořily stroje B-24 Liberator. (Pedro Morales)
  • Německý pilot „Pretty Boy“ (Lars van Riesen) si při komunikaci s kolegy drží před ústy kyslíkovou masku a mluví do ní, stejně jako to dělají američtí piloti. Avšak Němci byli vybaveni tzv. krčními mikrofony, které má ostatně „Pretty Boy“ připnuté. (Klot)
  • Při záběru na ruku „Pretty Boye“ (Lars van Riesen) ve scéně, když tiskne spoušť na kniplu, se nejedná o knipl KG13, kterými byly vybaveny Messerschmitty Bf109, ve kterém ovšem zrovna letí. (Klot)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama