Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, horší realizace. První český seriál, který se věnuje hokejové tématice. Tak velký potenciál, zůstal do značné míry nevyužit. A pak taky nechápu proč jsou některé pasáže, tak zbytečně sestříhané. Jednoduše mohl mít seriál víc dílů nebo méně lidských osudů. A další věc, je plný přehnaného pesimismu, a to ho jednoznačně sráží dolů. Že by hokejista, formátu Jardy Jágra, svěřil veškeré své jmění jedné české, ještě k tomu takřka začínající bance? Scénáristi měli asi v úmyslu ukázat, že i hokejová hvězdá nemusí mít život jednoduchý. Co je moc, to je příliš. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fanoušci javorových listů zajisté zamáčkli nejednu slzu, když dres Jendy Krola stoupal ke stropu jejich haly.. Jediné pozitivum na české poměry je snaha o zasazení příběhu do sportovního prostředí, ale tím to končí. Samotný seriál je plný tradičních klišé (tentokrát sprejeři, gambleři, cizoložství) a scény z mistrovských zápasů i přes přítomnost odborných poradců vypadají jako baráž v hobby lize. Dejdara mám celkem rád a tady mně ho bylo líto.. ()

Reklama

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Ivan Hejna .. Další české seriálové hnojivo pro nenáročné mozečky.. Ve zkratce jeden díl - Kluk si myslí, že jeho holka se kurví, ta se nekurví, ale přesto se on chová jak kurva. Proto se pak začne kurvit. Mezitím manželka hlavního hrdiny se potká se svým kamarádem, kterej je kurva a ona se kvůli svému manželi začne kurvit. V další dějové linii se osud a český stát zachová k jednomu pánu jako kurva, on se snaží, snaží, není mu to nic platný, tak se chystá zachovat jako kurva. A nakonec hlavní hrdina zjistí, že se jeho manželka kurvila, tak se zachová jak kurva. (c) Nin ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hokej miluju a bál jsem se co si nasi reziseri na nás pripravili. Nakonec musím uznat skvělé. Nezvyklé obsazení Martina Dejdara do hlavní role hokejisty Krola mě překvapilo, protože MD jsem si dovedl představit pouze u komediálních rolí, ale tady mě překvapil a zvládnul svoji roli bravůrně. Ještě jednou, díky Martine (Honzo?) ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět, co se u nás skutečně děje za kulisami fenoménu zvaného hokej ? Poslední sezóna zpočátku budila dojem seriózního projektu, který na tuto otázku bude odpovídat s určitou mírou sofistikovanosti, ale hned prvních pár minut před obrazovkou mě vyvedlo z omylu. Tohle je totiž show úplně jiného kalibru ! Hokej, kurvy, drogy, kurvy, sázení, sprejerství, pár kurev, terorismus, tunelování, kurvení – to je to, oč tu běží ! Dejdar ještě před Ozzákem stvořil kultovní postavu hokejisty Jana Krola, kterýho už nebavilo vyhrávat v Kanadě kanadu o stopadesát bodů a tak se vrátil domů, do Liberce. V repre si to dává s Jardou z jedničky a i když ani neumí zvednout puk, má doma v igelitce Hartovek, že by s nima mohl vydláždit celou kabinu. Když mu hned v prvním díle leze do kalhot nějaká mladá známá ze školních škamen, toužící po nezávázném sexu na přední sedačce, je naprosto jasný, že tenhle seriál jede do plnejch. Dejdymu zdařile seKunduje Vaculík v roli doktora Vošousta, který sice na oko pracuje v hokejovém klubu, ale ve skutečnosti za ním chodí zejména pacientky, kterým něco uvízlo v k... rozkroku. Partička by nebyla úplná bez Miroslava „Pane Šíma !“ Táborskýho, který nám předvádí Volný pád po česku a od kradení bund to doladí až k usámovskému bombovému útoku na stadion. Králem všehomíra a Pánem much je sázkař Hádek, kterej za bonboniéru získává tipy od pracovnice za přepážkou a vsadí celoživotní úspory na předsezónní exhibiční zápas, aby se pak dostal do fatálních problémů s likviditou, a tím pádem do křížku s mafiány v čele s upírem Jaškówem … ty vole ! TY KRÁVO ! Připočtěte mentála se záchvaty maniakálního šílenství, co chytá lidi do oprátky ze střechy garáže, hokejového macho-motorkáře Blažka, dementního Táborského sidekicka nebo Formana, který se sem dostal omylem z úplně jiného vesmíru, a vyjde vám guláš, kterej by neukuchtili ani Babica s Lynchem v tom nejhlubším deliriu. K tomu přijede z Ameriky slovenskej Hlinka (ne ten fašista !) a vyspí se s paní Dejdarovou, aby se Honza zase dostal do sestavy, zatímco bývalá feťačka a majitelem klubu vydržovaná kurvička Pauhofová najde lásku u sprejera Tomsy … ne, ne, ne, tohle se fakt nedá ! Můžu se snažit jak chci, ale stejně sem nedokážu dostat všechno to mimoňství a surrealitu, které jsou v Poslední sezóně na denním nepořádku. Zástupy úchylných postav defilují obrazovkou, znásilňují vaši mysl a przní jakékoliv zdání realističnosti. Že se tenhle ples psychopatických příšer odehrává v mojem Liberci nasazuje tomu všemu korunu a černou svatozář. Modlím se, aby nebyla Poslední sezóna 2. To bych už nepřežil ! (lehce inspirováno recenzí Andreje Anastasova na počítačovou hru „Commander Blood“) 100 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama