Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při prvních zvěstech to vypadalo, že bychom se mohli konečně dočkat pořádného "sportovního" seriálu. Jenže ke všemu seriálovému jest v naší zemi třeba přistupovat s rozvahou a nedůvěrou...nakonec tu máme seriál (opět) nabitý hvězdnými jmény, který je jakousi hodně pestrou a hodně povrchní podívanou ve stylu Ulice, do které se čas od času přimotají nějaké hodně zvláštně natočené a nastříhané rádobyefektní hokejové záběry. Kdy už se ti naši kašpárci naučí, že kreativec a mediální specialista jsou zlo? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začínalo to docela slibně, jenomže skoro na půl seriálu se hokej kamsi vytratil, dějová linka s gamblerem a feťačkou je v podstatě samoúčelná a ta se zneuznaným podnikatelem vyloženě trapná. Jen hudba není špatná a nejlepší herecký výkon předvádí Petr Forman. Ono bude lepší přece jen to "real" mistrovství... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tvářilo se to jako velmi zajímavý projekt z netradičního prostředí, ale první dva díly dokonale naplnily to, co jsem čekal. Typická seriálová slátanina z české produkce, scénář naprosto neskutečně seštupovaný z různých "současných ožehavých témat", jejichž koncentrace je nesnesitelná, naprosto nelogická a mimoděk komická, figury jsou modelínové a podivně se kroutí, herci dojemně špatní a jako třešnička na dortu tu září příšerně provedené "in game" záběry, doprovázené nehorázně amatérským komentářem, proti němuž vypadají Tittelbach a Poulíčkem jako králové mikrofonu. Bočan jen a jen potvrzuje, že jeho seriálová forma z posledních let stačí sotva na rezervu, ačkoli vezmeme-li úvahu celkovou kvalitu českéh seriálového týmu, byl by z toho možná druhý útok. Což však není kompliment Poslední sezoně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scénář je natolik špatný a z postav dělá stupidní chodící zombie, které jen říkají své repliky a ve chvílích, kdy má přijít akce v podobě aspoň hokejového zápasu se předvede režisér nezvládající dynamiku hokeje a akci včetně herců. Totální nezvládnutí látky a otevřená dvířka na další sérii, která bude až se na České televizi domluví zda první byla úspěch(=peoplemetry řeknou v Železného koláči jestli Poslední sezona měla aspoň 20 %). Jen doufám, pokud přijde další Poslední sezona, že se tvorby scénáře chopí někdo inteligentní se smyslem pro realitu. Nechci už podruhé vidět seriál o bohatém hokejistovi co se vrátí z NHL a své peníze uloží do malé banky, protože mu nedojde, že by to mohlo být rizikové...apod. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Ivan Hejna .. Další české seriálové hnojivo pro nenáročné mozečky.. Ve zkratce jeden díl - Kluk si myslí, že jeho holka se kurví, ta se nekurví, ale přesto se on chová jak kurva. Proto se pak začne kurvit. Mezitím manželka hlavního hrdiny se potká se svým kamarádem, kterej je kurva a ona se kvůli svému manželi začne kurvit. V další dějové linii se osud a český stát zachová k jednomu pánu jako kurva, on se snaží, snaží, není mu to nic platný, tak se chystá zachovat jako kurva. A nakonec hlavní hrdina zjistí, že se jeho manželka kurvila, tak se zachová jak kurva. (c) Nin ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seriál pomalu vyzdvihovaný až do nebes, a dnes po shlédnutí dvou dílů můžu konstatovat že to opravdu za nic moc nestojí a že to až zas tak nic převratného není. Už to sice dokoukám ale jestli mě to bude čím dál tím víc nudit tak přepínám a to nadobro! Nemůžu si pomoct ale poslední kvalitní seriál na ČT byl snad Místo nahoře vysílaný v roce 2004. Jedná se jen o další tuctově a narychlo sestavený seriál (jakých tu vznikají mraky) z různých aktuálních a problematických hříček ze současnosti. Herecké výkony nic moc (ne prostě ne Vaculík, Forman, Dlouhý, Zedníček tyto všichni pánové mi tam nějak nesedí, řekl bych že se tam přímo nehodí!). Kam se podělo jejich herectví na alespoň nějaké solidní úrovni? Až na pana Táborského zaměstnaného jako uklízeče zimáku, který zahraje opravdu vše a to s velkou chutí a smutkem zároveň, a takřka cokoliv co je mu podle dobrého scénáře napsáno. A že si tam zahrál sám velký Jarda Džegr to byl jen chytrý martekingový tah. Další typ seriálu kdy už předem vím jak to možná opakuji možná celé dopadne. Ale jinak si myslím že to tak bohužel dnes chodí, (intriky, konkurence, kšefty, lásky, zklamání atd.). Bohužel krutá realita. A Dejdarova určitě vysněná role. Co si budeme povídat. Ale vidět na ledové ploše a slyšet komentátory chrlící ze svých úst jen jeho jméno a to takřka po celý zápas a pomalu ve všech možných a různých superlativech to mi hlava nebere. Já chci vidět v akci také jiné. A samotné hokejové zápasy-přenosy a komentáře redaktorů? Ty jsou opravdu velice amatérsky pojaty a vetšinou bez většího efektu. Zlatý Pepíček Lauferů a jeho nezaměnitelný ale hlavně srozumitelný projev, a to byli prosím třicátá léta! Radši "No comment". ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Není to až tak strašné, jak se může na první pohled zdát. Samotné příběhová linie zde trpí jistou nevyvážeností a přeplácaností. Po několika dílech omrzí neměné chování hrdinů a neustálé omílání stejných problémů, kladem není ani chladná režie, které chvílemi působí až komicky. Stejně tak je nevhodně zvolený střih a rychlé přechody, které k obyčejnému dramatu nesedí a místo zvyšování tempa spíše fungují jako nástroj roztrušující divákovu pozornost. K hokeji, který tu hraje spíše druhé housle se nemá ani cenu vyjadřovat, chybí mu jak údernost skutečného zápasu, tak i dynamika, obyčejné snímání s odstupem, tak i již několikrát zmiňovaná tvrdost. Dokonce ani hrdinové nenapomáhají zvýšení kvality. Jedná se o obyčejné figury, které až zarážejí svou plytkostí. Divák si od nich drží odsup, neboť je mu jasné, že se jedná jen o sbírku oblíbených charakterů, která působí - ostatně jaké celý seriál - nehorázně uměle. Dvě hvězdičky dávám zejména za slušný hudební doprovod, odvahu přijít s něčím novým a pár slušných scének. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fanoušci javorových listů zajisté zamáčkli nejednu slzu, když dres Jendy Krola stoupal ke stropu jejich haly.. Jediné pozitivum na české poměry je snaha o zasazení příběhu do sportovního prostředí, ale tím to končí. Samotný seriál je plný tradičních klišé (tentokrát sprejeři, gambleři, cizoložství) a scény z mistrovských zápasů i přes přítomnost odborných poradců vypadají jako baráž v hobby lize. Dejdara mám celkem rád a tady mně ho bylo líto.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

A jak velkou eklamu do toho Ceska televize investovala, kudy jsem jel, tak tam byl obrovsky billboard a na nem Martin Dejdar s prilbou na hlavne tvarici se jako Jagr, Prospal a Slegr dohromady. Uz podle toho jsem cekal, co z toho doopravdy bude i kdyz ta reklama co bezela byla docela zajimava, hlavne hudba. No, reknu to asi takhle, Martin Dejrad neni dobry herec a Hynek Bocan uz neni dobry reziser, pousti se taky do vseho bez trosku premysleni. Pan scenarista Hejna pri psani scenare se stale zotavoval s totalni lobotomie a ostatni herecke vykony jsou na facku... Prosim, uz zadne dalsi radoby zajimave serialy z produkce ceske televize. Mam pocit, ze i ruzova zahrada je zajimavejsi... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za to, že jde o něco nového a neokoukaného. Podle mě se ovšem dalo s daným tématem mnohem lépe pracovat...Za nápad a výkon Dejdara dávám vysoké hodnocení, plus oceňuji úvodní píseň k seriálu (Gabriela Urbánková - Touha). ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Prvoplánové a plné klišé, strašně špatné postsynchrony. O.K. viděl jsem první díl, ale dostatečně mě to odradilo pro další sledování. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// + vychytaná hudba, atmosféra, napětí, Martin Dejdar v hlavní roli, herecké výkony, osudy postav, vedlejší dějové línie, návykové -některé postavy (herci) mi nebyli moc sympatičtí (Simona Postlerová), má to jen jednu první sezónu (10 částí), střih/// Řeknu to na rovinu. Z českých seriálů poslední doby se jedná o ten nejlepší (srovnejte: Ulice (II. Řada) 7/10, Letiště 6/10, Horákovi 5/10, Ordinace 3/10 Pouta 1/10.) Sledování každý pátek se v tomto případě pro mě stalo drogou a každou část jsem si skutečně vychutnal. Jistě každý seriál má své mouchy a když ohlédnu do zahraničí (24. hodin, Smallville, Ztraceni,) nemůžou se ty naše těm zahraničním rovnat. Přesto jsem rád, že i u nás něco vzniká a pevně doufám že kvalita bude na vzestupné tendenci. Jinak postavy tohoto seriálu jsem si celkem oblíbil, o to více mě tíží, že nejspíš nedojde na pokračování, i když seriál skončil víceméně s otevřeným koncem. Za nejlepší část z celého seriálu však mohu považovat hudbu. S notnou dávkou se přesně strefovala do atmosféry děje a televizi jsem nevypnul dříve že skončili závěrečné titulky. Chválím i dodatečný díl „ Ohlédnutí za Poslední sezónou“ Nejedná se o klasický film o filmu, nýbrž o komentovaný sestřih, který rozhodně seriálu nedělá ostudu. Přináší i zajímavé informace a dává nám příležitost se rozloučit se herci i se seriálem samotným./// Celkem 85%/// ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, hrozné zrealizování. Jedinečné zatím zůstává vše okolo hokeje, i když je to tak neskutečně úsměvné, že drama to nemůže být ani tou největší náhodou a jelikož mám k hokeji blízko, je to průměr. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Na češko-slovenské pomery celkom slušný seriál, ktorý sa konečne vymyká od tých telenovelských príbehov. Proste naše TV už potrebovali aj niečo iné a príbeh z prostredia hokeju určite en priláka viacej normálnych nie telenovelovo zaškatuľkovaných ľudí. žiaden Chose Armando ani ružová záhrada či medziľudské vzťahy ako by ste ich čakali. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Před Hynkem Bočanem někdo pronesl slovo "seriál", on ho chybně pochopil jako imperativ a jal se stvořit "iál" Poslední sezona. A dle daného příkazu to přesně dopadlo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je, že to zrovna není příliš kvalitně natočený seriál, ale pokud jste shovívavý a sportovně naladěný divák, dá se u toho celkem zabavit. 60% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Kdo má co dočinění s hokejem tak ví, že tohle je naprostá blbost. Od hodnocení "odpad" to zachraňuju pouze já (a jenom já) v roli komparzisty na ledě....A že toho Burdu hraju ze zadu fakt dobře! ()

Reklama

Reklama