Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seriál pomalu vyzdvihovaný až do nebes, a dnes po shlédnutí dvou dílů můžu konstatovat že to opravdu za nic moc nestojí a že to až zas tak nic převratného není. Už to sice dokoukám ale jestli mě to bude čím dál tím víc nudit tak přepínám a to nadobro! Nemůžu si pomoct ale poslední kvalitní seriál na ČT byl snad Místo nahoře vysílaný v roce 2004. Jedná se jen o další tuctově a narychlo sestavený seriál (jakých tu vznikají mraky) z různých aktuálních a problematických hříček ze současnosti. Herecké výkony nic moc (ne prostě ne Vaculík, Forman, Dlouhý, Zedníček tyto všichni pánové mi tam nějak nesedí, řekl bych že se tam přímo nehodí!). Kam se podělo jejich herectví na alespoň nějaké solidní úrovni? Až na pana Táborského zaměstnaného jako uklízeče zimáku, který zahraje opravdu vše a to s velkou chutí a smutkem zároveň, a takřka cokoliv co je mu podle dobrého scénáře napsáno. A že si tam zahrál sám velký Jarda Džegr to byl jen chytrý martekingový tah. Další typ seriálu kdy už předem vím jak to možná opakuji možná celé dopadne. Ale jinak si myslím že to tak bohužel dnes chodí, (intriky, konkurence, kšefty, lásky, zklamání atd.). Bohužel krutá realita. A Dejdarova určitě vysněná role. Co si budeme povídat. Ale vidět na ledové ploše a slyšet komentátory chrlící ze svých úst jen jeho jméno a to takřka po celý zápas a pomalu ve všech možných a různých superlativech to mi hlava nebere. Já chci vidět v akci také jiné. A samotné hokejové zápasy-přenosy a komentáře redaktorů? Ty jsou opravdu velice amatérsky pojaty a vetšinou bez většího efektu. Zlatý Pepíček Lauferů a jeho nezaměnitelný ale hlavně srozumitelný projev, a to byli prosím třicátá léta! Radši "No comment". ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo chce "hokejovému národu" připravit seriál z hokejového prostředí, vstupuje na hodně tenký led. Přeci jen, hokeji docela rozumíme a máme jej hodně nakoukaný. Pokud něco nesedí, dokážeme se ozvat a na reakcích je to vidět. Nevím, zda s tím tvůrci počítali. Především vadí nerealistické hokejové záběry (mně taky). Druhou největší výtkou je slabý scénář, který sklouzne hokej nehokej k obyčejné vztahovce a v neposlední řadě se nelíbí hromady klasických klišé a schémat, znovu souhlasím. Je to škoda, Poslední sezóně jsem hodně fandil. Přes všechny výtky nakonec nechám tři hvězdy, i když ta třetí je spíše za odvahu. Nicméně je to pořád náš nejlepší seriál z hokejového prostředí. Doufám, že se toho ještě někdy někdo ujme a dopadne to lépe. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při prvních zvěstech to vypadalo, že bychom se mohli konečně dočkat pořádného "sportovního" seriálu. Jenže ke všemu seriálovému jest v naší zemi třeba přistupovat s rozvahou a nedůvěrou...nakonec tu máme seriál (opět) nabitý hvězdnými jmény, který je jakousi hodně pestrou a hodně povrchní podívanou ve stylu Ulice, do které se čas od času přimotají nějaké hodně zvláštně natočené a nastříhané rádobyefektní hokejové záběry. Kdy už se ti naši kašpárci naučí, že kreativec a mediální specialista jsou zlo? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Trochu se to podobá Bočanovu předcházejícímu počinu Nemocnice na kraji města po 20 letech. Také sem scenárista naházel všechna možná současná témata, jako je gamblerství, narkomanie, sprejerství, restituce apod, a hlavní dějová linka věnovaná hokeji v důsledku toho zbytečně ustupuje do pozadí. Po režijní stránce je to těžký průměr, a jen to potvrzuje můj názor, že někteří starší režiséři by to už radši měli zabalit a jít do penze, protože takhle si dělají jen ostudu (viz Vorlíček, Herz, Jakubisko aj.). Dejdar hraje pořád stejně, ostatní se taky moc nepředvedli. Aspoň že je tu pár hezkých hereček, takže je na co se koukat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama