Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Seriál nestojí za moc, nejen ti "hokejisti", ale všichni vypadají strašně nepřirozeně, takže jsem nevěřil Dejdarovi tu zašlou hvězdu NHL a ani Táborskému toho uklízeče. Myslím si, že by pomohla trocha humoru, tak jako v Okresním přeboru, protože na hokeji je nehorázná sranda. Dávám 5/10, ale nebýt toho hokeje, poslal bych seriál ke stejným "skvostům" jako Ulice atd. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začínalo to docela slibně, jenomže skoro na půl seriálu se hokej kamsi vytratil, dějová linka s gamblerem a feťačkou je v podstatě samoúčelná a ta se zneuznaným podnikatelem vyloženě trapná. Jen hudba není špatná a nejlepší herecký výkon předvádí Petr Forman. Ono bude lepší přece jen to "real" mistrovství... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kdo chce "hokejovému národu" připravit seriál z hokejového prostředí, vstupuje na hodně tenký led. Přeci jen, hokeji docela rozumíme a máme jej hodně nakoukaný. Pokud něco nesedí, dokážeme se ozvat a na reakcích je to vidět. Nevím, zda s tím tvůrci počítali. Především vadí nerealistické hokejové záběry (mně taky). Druhou největší výtkou je slabý scénář, který sklouzne hokej nehokej k obyčejné vztahovce a v neposlední řadě se nelíbí hromady klasických klišé a schémat, znovu souhlasím. Je to škoda, Poslední sezóně jsem hodně fandil. Přes všechny výtky nakonec nechám tři hvězdy, i když ta třetí je spíše za odvahu. Nicméně je to pořád náš nejlepší seriál z hokejového prostředí. Doufám, že se toho ještě někdy někdo ujme a dopadne to lépe. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem na to narazil a... Jednoduše špatný... Pro naší zemi atraktivní prostředí vrcholového hokeje, je dobrý nápad, ale ve finále tady toho hokeje až tolik není a když už je, tak je natočen doslova tragicky a trenérovy kecy o taktice jsou směšné... Taky ten Krolův úpadek je napsán fakt účelně, kdy ve třetím díle je králem ledu, ale už ve čtvrtém a pátém je o pár měsíců později, jako by už ani neuměl bruslit... Psal to někdo, kdo o tom dohromady moc neví, protože ten hráčský útlum opravdu nepřichází takovým sešupem ze dne na den! A aby toho na Dejdara nebylo málo, zakomponovali do toho krach jeho banky, krach jeho továrny a rozbili mu auto... Na tak smolnou postavu se fakt těžko dívá... Taky manželka, která ho celou dobu od hokeje odrazuje a odtahuje, je napsaná dost špatně! Vzala si hokejistu, ale chtěla z něj někoho jiného?? Vedlejší dějové linky jsou taky podivné! Sprejeři a Gambler s fetkou, ještě ano, ale koho v tomto seriálu zajímá nějaká restituce pily?! Po těch letech je akorát tak fajn vidět takové množství českých, ještě mladých herců, ze kterých je fakt nejlepší Forman, který ve stejném (hokejovém) věku Krola celkem s přehledem přehrává... Je fakt škoda, že se toho nápadu nechytli nějací kvalitnější tvůrci a lidé kteří o tom sportu něco ví, protože seriál z hokejového prostředí je atraktivní (viz třeba současná Lajna), ale takto opravdu ne... 37% ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama