Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa tento seriál páči a niekomu nie, no môj názor je taký, že je to jeden z najpodarenejších porevolučných seriálov. Páči sa mi najmä kvôli tomu, že sa odlišuje od súdobej seriálovej tvorby tým, v akom prostredí sa odohráva. Dnes sa totiž scenáristi zmôžu iba na seriál z pracovného prostredia lekárov a podnikateľov. Neviem aký to má zmysel, a dokedy ich to bude ešte baviť. Zaujímavý scenár tu napísal Ivan Hejna, no k "Dlouhej míli" nejaká tá míľa ešte chýbala. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scénář je natolik špatný a z postav dělá stupidní chodící zombie, které jen říkají své repliky a ve chvílích, kdy má přijít akce v podobě aspoň hokejového zápasu se předvede režisér nezvládající dynamiku hokeje a akci včetně herců. Totální nezvládnutí látky a otevřená dvířka na další sérii, která bude až se na České televizi domluví zda první byla úspěch(=peoplemetry řeknou v Železného koláči jestli Poslední sezona měla aspoň 20 %). Jen doufám, pokud přijde další Poslední sezona, že se tvorby scénáře chopí někdo inteligentní se smyslem pro realitu. Nechci už podruhé vidět seriál o bohatém hokejistovi co se vrátí z NHL a své peníze uloží do malé banky, protože mu nedojde, že by to mohlo být rizikové...apod. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem na to narazil a... Jednoduše špatný... Pro naší zemi atraktivní prostředí vrcholového hokeje, je dobrý nápad, ale ve finále tady toho hokeje až tolik není a když už je, tak je natočen doslova tragicky a trenérovy kecy o taktice jsou směšné... Taky ten Krolův úpadek je napsán fakt účelně, kdy ve třetím díle je králem ledu, ale už ve čtvrtém a pátém je o pár měsíců později, jako by už ani neuměl bruslit... Psal to někdo, kdo o tom dohromady moc neví, protože ten hráčský útlum opravdu nepřichází takovým sešupem ze dne na den! A aby toho na Dejdara nebylo málo, zakomponovali do toho krach jeho banky, krach jeho továrny a rozbili mu auto... Na tak smolnou postavu se fakt těžko dívá... Taky manželka, která ho celou dobu od hokeje odrazuje a odtahuje, je napsaná dost špatně! Vzala si hokejistu, ale chtěla z něj někoho jiného?? Vedlejší dějové linky jsou taky podivné! Sprejeři a Gambler s fetkou, ještě ano, ale koho v tomto seriálu zajímá nějaká restituce pily?! Po těch letech je akorát tak fajn vidět takové množství českých, ještě mladých herců, ze kterých je fakt nejlepší Forman, který ve stejném (hokejovém) věku Krola celkem s přehledem přehrává... Je fakt škoda, že se toho nápadu nechytli nějací kvalitnější tvůrci a lidé kteří o tom sportu něco ví, protože seriál z hokejového prostředí je atraktivní (viz třeba současná Lajna), ale takto opravdu ne... 37% ()

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Šel bych i do mínusu, kdyby to šlo! Za ten nápad s brzdící bruslí při každém přenesení děje, by si to zasloužili. No ale co čekat. Martin Dejdar musí stále splácet dluhy z Panství, tak už si vymejšlí seriály sám a kamrádi v čt mu to vždycky nějak daj dohromady, aneb také důvod proč seriály z televize, jež by měla dávat šanci mladým, drzím a plným nápadů, vypadaj jak ze 70.let... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ani kvalitní herecké obsazení nezachránilo rozpačitý dojem ze scénáře. Hokej byl upozaděn. Obraty v chování drogově závislé krasobruslařky nevěrohodné. A postava Táborského? Hynek Bočan si ho "vychutnal" při snímání v cele - ale tento seriál snad měl být o hokeji... Doufám, že někoho nenapadne natáčet pokračování. Z toho by nevybruslili ani Sáblíková nebo Jágr:-) Plusem byla pěkná písnička Gabriely Urbánkové http://www.youtube.com/watch?v=K0_1XiU-fhQ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)

Reklama

Reklama