Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 833)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

tady mi něco chybí, jo aha, můj komentář. Film jsem viděl ted po čtvrté a loni jsem ho musel dát 3x během 3 týdnů. I ted 15 minut po dokoukání mám chuť si ho znovu rychle pustit znova. U něčeho takového nejde psát jakoukoliv kritiku, opravdu mě nenapdaá, co bych mohl filmu vytknout, to ani po čtvrtém shlédnutí!!! Báječní herci, fantastická hudba! nádherná romance vyšperkovaná kouzlem svítivé spokojené hvězdy, bezchybně natočené akční scény, kdy skvěle graduje hudba i střih a v neposlední řadě mooooc příjemný humor završený teplým De Nirem a o mrtvých princích ani nemluvě. Nedokážu si představit lepší film pro romantický večer ve dvou, nebo ve třech, nebo ve čtyřech, nebo s rodičema a popíjet slivovici (můj dnešní případ), nebo i sám a klidně myslet jen na všechna ta kouzla, která na vás film valí. Prostě lepší fantazy než Pán prstenů, skoro tak romantické jako Město andělů a vtipu tolik, že se tomu málokterá komedie může rovnat. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně zahřeje, potěší, pobaví. Hvězdný prach se může honosit skvělou hudbou(!!), výpravou, výtvarnou stránkou, skvěle vybranými herci (Pfeiffer vyloženě potěšila, De Niro ve svém prostoru kraloval!) a hlavně čistou režíí, která jakoby místy ani nebyla, což si myslím, je u tohoto typu filmu natolik důležité, abychom se mohli plně vžít do pohádkovosti příběhu. Bohužel má ale taky několik vad, pro mě podstatné jsou dvě. Průměrný divák po deseti minutách ví, jak celý fim skončí do detailu a je schopen odhadnout finální role jednotlivých postav v příběhu a navíc asi až moc často více než pohádkově balancuje na hranici komedie a to v podstatě ryzí. Tento fakt může být pro široké spektrum velice diskutabilní, se domnívám. Já říkám: určitě se nechte Stardustem na dvě hodiny zaměstnat. Ideální film pro sledování v páru (pokud nemáte slečnu/chlapce suchara). ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která si zakládá na skvělé atmosféře a propracovaných postavách. Snímek, který se chce líbit a líbí se. Příjemné zpestření Vánočních svátků. (85%) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tomuhle já říkám film pro celou rodinu - ani chvilku jsem se nenudila! Příběh napůl pohádka, napůl fantasy, trochu humoru, trochu horroru, nádherné exteriery a hlavně úžasná postava Roberta de Nira! Doporučuju TV dávat každé Vánoce! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Špičková fantasy, troufnu si říct, že jedna z nejlepších. A právem. Velká dávka dobrodružství, trocha napětí a hromada zábavy. Tento mix velice dobře funguje a navíc je tu Michelle Pfeiffer jako čarodějnice a Robert de Niro tady i tancuje...Byl jsem opravdu velice mile překvvapen, protože že to bude AŽ TAK dobré, jsem skutečně nečekal... ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý další rozměr se objeví, pokud pohádku sledujete i s přihlédnutím ke čtyřem ženským archetypům, jak je ve své knize rozděluje Miranda Gray ("Rudý měsíc"). ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vězte, vězte, De Niro jakožto zde přítomný kapitán Shakespeare je ten nejhrůzostrašnější, nejpodlejší a nejzákeřnější pirát, jaký spatřil světlo světa a drtí na prach všechny předchozí Zuřící býky, Taxikáře a mafiány. Jeho výstup je zde fenomenální, přičemž vše podrthuje svým mrknutím na závěr (dobře se dívejte na koho :-D) Dále pak krásna čarodejnice v podání Michelle Pfeiffer a je jen velká, opravdu velká, škoda, že její krása nevydrží až do konce. Pohádka víceméně prostá, avšak s rozkošnými ingrediencemi (hvězdy, okřídlený kůň, mrtvý následníci trůnu, kouzla), skvělým soundtrackem, výbornými postavami a hlavně příběhem, který neustále nabírá na síle, spádu a humoru. Vše podtrženo, romantika je to pohádková. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdysi velmi milé překvapení na televizní obrazovce. Oproti ostatním fantasy, které té době vládly - lze zmínit například Letopisy Narnie - je Stardust doopravdy hvězdný. Každá postava je zde příjemná a přesně sedící na své poselství a obsazení asi také nemohu nic vytknout. Je strašně zvláštní, že zdejší hlavní hrdina je ztvárněn stejnou osobou, jako současný nemilosrdný Daredevil. Ještě dlouho mi nepůjde do hlavy, že to je jeden a ten samý herec. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Originální, skvělé nápady v kouzelném prostředí, zábava, dobří herci... Takových filmů je za celý rok vždycky jen poskrovnu a je to škoda ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohohle hvězdného prachu se nebojte nadechnout, nevadila mi ani alergie na prach:-) Jeden z mála filmů, který naplnil mé velké očekávání... Snímek podle klasického pohádkového schématu, nicméně dokáže pěkně chytnout a zacloumat se srdcem. Navíc je v něm více humoru, než bych očekával, a to není většinou na škodu:-) ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Stardust... Zajímavý "příběh" plný kouzel, zajímavých efektů a hlavně romantické zápletky, která nesmí chybět.. Stručně řečeno Stardust měl vše, co by měla správná pohádka, či příběh (ať už tomu říkáme jakkoliv) mít.. Tak jak to, že mě to nechytilo tak jak bych očekávala? Je to velice pěkné a zajímavé dílko a určitě se na to ještě někdy podívám, ale z mého subjektivního pohledu to bohužel nemohu zařadit mezi ty filmy, které ve mě po jejich shlédnutí vyvolávají takový ten zvláštní pocit, který míváte, když vás něco pohltí, když na to nemůžete přestat myslet.. (a na závěr - ačkoli jsem ještě neměla možnost číst knížku , věřím, že ona by ve mě ten pocit vyvolala...) ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Krása!!! Opravdu jsem byl z téhle pohádky nadšen... Nechybí tam láska, čarodějnice, skvělý herec (Robert De Niro) - nad jehož rolí a výkonem by mnozí jeho fanouškové zaplakali, ale já říkám: "De Niro na růžovo - Proč Ne?" Mohl bych pokračovat dále, co může tento film nabídnout skvělého - jsou to efekty a mýtická zvířata, duchové a... No a zrovna ti duchové jsou fakt třída! Takovéhle pojetí boje o korunu jsem snad nikdy nikde nezažil... Nechybí napětí a ani vtip! Moc podařená Pohádka... (4* a půl)... Na pět by to museli být něco ještě výjmečnějšího, tohle je velice podařená slátanina... ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Co na takovou chuťovku říci? Krása. I takto se dá natočit kvalitní pohádkové fantasy. Žádné monumentální bitvy a hrdinsko-trapné proslovy typu Pán Prstenů, ani žádní mluvící bobři (na štěstí) jako v Narnii... Nic takového! Tento fim má kouzlo a dokáže diváka uchvátit i bez stamiliónového rozpočtu. Navíc, Claire Danes to tu ohromě sekne :-) ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Miluji pohádky, jejich kouzlo, pohodu, kterou přináší do mé duše, šťastný konec, kdy dobro zvítězí nad zlem. Hvězdný prach tohle všechno má. Po odchodu ze sálu, jsem byla naplněna pozitivní energií a mé srdce plesalo blahem. Jeden z nejkrásnějších filmů, co mé oči spatřili. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Má to švih! Genialita celého díla tkví hlavně v maličkostech. Navíc je to ohromně vtipné a krásné. Tenhle příběh vás prostě dostane! ()

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama