Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 833)

H34D 

všechny recenze uživatele

Rozkošná pohádka, která svým barvitým vyprávěním, něhou, lehkostí, důvtipností i samotným humorem musí okouzlit srdce nejednoho odrostlého kořena. Předvídatelnost i klišeé se ztrácí v požitku z propracované (zbožnuju nápad s mrtvými královými syny), i když vlastně úplně jednoduché dobrodružné výpravy do magického světa, který se, jako každý jiný svět, točí jen kolem pravé lásky (...zde vlož cynické uvozovky). Zní to možná tuctově, ale s překrásnou hvězdou Claire Danes, hravým De Nirem a kouzelnou režií budoucího velikána Matthew Vaughna to skutečně funguje. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vaughn umí točit, ale jen to nestačí. Charismatu Princezny nevěsty to nedosahuje. Po opětovném zhlédnutí to u mě sice dost stouplo, pořád jsem ale obezřetnější. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších pohádek pro dospělé. Vážně jsem se během sledování bavila! 10.8.2019 jsem na to koukla znovu a stejně mě to bavilo jako před těmi dvanácti lety. Asi pro mě nesmrtelné... :-) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Okouzlující, podmanivá fantasy pohádka, kterou ženou dopředu skvělé herecké výkony a perfektní vizuální zpracování. Pro mě nejlepší fantasy od dob Pána Prstenu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem neuvěřitelnej malér, ale dostalo se mi velmi zábavného fantasy, které má akorát problémy s tím, že neví, pro koho vlastně je. Pro dospěláky je moc pohádkové, ale svoji sestru bych na ni taky nevzal, protože ji nehodlám vysvětlovat, co je to "buzík" a "Transvestita", to přenechám jiným, stejně jako někdy přece jen kapku brutální, nebo minimálně morbidní scény bych asi ohodnotil větším ratingem a ne českým dabingem. Pro děti v nás dospělých ale velmi přijemný zážitek ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jedno z najpríjemnejších filmových prekvapení vôbec! Po nie až tak zaujímavom úvode som nečakal, že sa to tak rozbehne. Úplne ma film do seba vtiahol. Nádherný príbeh, ktorý má veľa vtipných momentov a v tých najsladších scénach je stále nad vecou. Potrebný nadhľad s humorom, ktorý je vtipný. Dobrým postavám držíte palce a tie zlé sú naozaj zlé. Skvelí herci a ich výber do jednotlivých rolí. Robert De Niro ako kapitán Shakespeare je nezabudnuteľný. On a jeho družina, duchovia kráľovského rodu, ale aj všemožné vedľajšie či hlavné postavy - treba ich jednoducho vidieť. Všetko klape ako má. Hudba je neskutočne vydarená a aj keď mi niektoré tóny pripomínali Pána prsteňov, tento soundtrack sa mu môže smelo postaviť. V dojímavých scénach silné, v odľahčujúcich scénach úsmevné v hrdinských scénach burcujúce. Žiadna trápna scéna. Toto je fantasy ako má byť. Dokonalá rozprávka pre dospelých. Autor knižnej predlohy Neil Gaiman sa vyjadril nasledovne:,,Keď som si prečítal prvú verziu scenára, doslova som zalapal po dychu. Prišlo mi to ešte vtipnejšie a napínavejšie než moja vlastná predloha."Byť lepších efektov, idem ešte vyššie, som však nadmieru spokojný. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Míň dětinský než Narnie, ale zase víc pohádkový než pán prstenů. Příběh se bohužel nebere moc vážně a nejsem si jistej jestli se tam úplně hodily komediální prvky, podporovaný ještě takovou laškovnou hudbou a taky naivní scény, který maj za úkol nasměrovat díváka, přesně tam kam je potřeba se tu a tam objeví, ale ono si to taky nehraje na žádnou úžasnou fantasy, je to prostě taková fantasy pohádka, kterou si člověk užije, i když ho to nějak neohromí. Herci se mi vesměs líbili, hlavně teda Robert DeNiro byl hustej měkota, na druhý straně zase Michelle Pfeiffer je výborná čarodějnice a Claire Danes to tady vážně sluší, bohužel mi už míň sed hlavní hrdina, ale budiš. Triky povětšinou výborný a hudba mírně obšlehnutá z Sunshine,ale skvělá. Celkově se jedná o fantasy, který hodně příjemě pobaví a ještě zvedne náladu, ale víc to nemá moc co nabídnout......No, tak druhý skouknutí už je jasně za 5*, skvělá fantasy pohádka s úžasnou hudbou a nádhernou Claire Danes, fakt nevim, proč sem nedal 5* hned napoprvý, sem to bral asi moc vážně a tolik si to neužil, to sem to ale pěkně blbej kokot ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od počiatočnej nedôvery vyvolanej priemernými trailermi k najväčšiemu filmovému prekvapeniu za posledný rok. Krajšiu fantasy rozprávku s takou porciou humoru od dôb Princeznej Nevesty by ste asi hľadali márne a ja len s radosťou aplaudujem všetkým, ktorí sa o tento nádherný zážitok pričinili. Či už presnej réžii Mathewa Vaughna, nádhernému hudobnému sprievodu Ilana Eshkeriho, kvalitnej predlohe Neilla Gainmana ale aj samotným postavám: sympatickému mladíkovi Tristanovi, okúzľujúcej hviezdičke Yvaine, zákernej čarodejnici Lamii, pirátskemu kapitánovi Shakespearovi alebo chamtivému princovi Secundovi. Všetci do jedného si zaslúžia absolutórium. Filmová krása v najčírejšej podobe. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to tak sympatické dílo, že prostě nemůžu dát míň. Pohádka pro dospělé, kteří si ještě pamatují, jak si četli pohádky o krásných princeznách a statečných princích či Honzech, co šli do světa. Natočeno s citem pro věc, humorem, nadhledem a velkým kusem romantiky v srdci. Dvojitou pochvalu si pak zaslouží jednoznačně všichni herci. Z filmu je totiž znát ještě něco. S jakou radostí se všichni zúčastnění ponořili do pohádkového světa Stormholdu. Ústřední dvojici to dohromady funguje tak, jak už jsem dlouho neviděl, Michelle Pfeiffer byla se svejma přednostma šťabajzna i pod líčidly a všichni ti princové, živí i mrtví, tomu dodávají šťávu. Každá pohádka pak má nějakou kouzelnou kmotřičku nebo dědečka, zde je to kapitán Shakespeare se svou zásobou, ehm, šatstva. Film, po kterém bych přál bojovat o svou vyvolenou se zlou čarodějnicí nebo sedmihlavou saní. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Jsme lidé, protože zíráme na hvězdy, nebo na ně zíráme proto, že jsme lidé?" Dala jsem si po osmi letech film znovu a ocitla jsem se ve velkém úžasu, snad ještě ve větším, než při prvním shlédnutí. Z čeho mě srdce hřálo nejvíc bylo precizně fungující strukturování, protože mám dojem, že dramaturgie v poslední době víc než cokoliv jiného ve světě kinematografie (a té velkofilmové dvojnásob) znamená sprosté slovo. Nicméně ultimátním slovem, kterým bych film ráda ocenila, je bystrost, protože nejlépe popisuje všechny aspekty, kterými mě Hvězdný prach okouzlil. A mým nejoblíbenějším článkem filmu i nadále zůstávají modře krvácející sarkastičtí princové (zvlášť když si člověk poskládá dohromady, že je všechny zná z IT Crowdu či jiných přidružených taškařic) s čestným hostem Peterem O'Toolem. (29. 3. 2016) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmů poslední doby nepochybně největší filmový zážitek - velice příjemná pohádková fantasy, velmi slušně zahraná, obsazená a režijně i scénáristicky důkladně ošetřená. Působivá romantická podívaná o hledání lásky a úspěchu v životě. A na rozdíl od řady komentářů si nemyslím, že by trpěla chudou výpravou. Scény se vzdušným korábem patří k těm, které mi natrvalo utkví v paměti, a právě o takovém korábu jsem jako kluk snil. V řadě scén si autoři utahují z pohádkových stereotypů a odlehčují vyprávění vtípky a napínavými souboji. Úklady, vášně, boj, prostě všechno, co divák může ocenit. S výjimkou opravdu malých dětí (protože film obsahuje přece jen drastičtější scény) je snímek opravdu pro každého. Celkový dojem: 95 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka pro dospělé mě moc nenadchla. Příběh byl místy dost nedomyšlený a někdy trochu přeplácaný. Potěšila mě úloha Roberta De Nira jako kapitána Shakespeara (aspoň něco/někdo pro zasmání) a role Michell Pfeifferové (role zlé čarodejnice jí opravdu sedla), ale jinak nebýt nápadité hudby a slušné podívané co do efektů a triků, byla by to dost nuda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami, žila, nežila, vskutku podivná kompanie. Jelito s vizáží B.Frasera na dietě, neustále se rozšiřující princovské bratrstvo duchů, po kráse toužící čarodějnice na kozím spřežení a taky jeden kapitán vzdušného korábu se zálibou v transvestitismu, jenž dle mého nebyl bukanýrem (tzn. námořník na lodi z bukového dřeva), ale prostě se jen rád hezky oblékal.. Potřebným nadhledem obohacená vzkazka, co stahuje žánrovým stereotypům potměšile kalhoty, nicméně postrádal jsem od Vaughna více vypravěčské dynamičnosti, kterou naplno ukázal až v poslední dvacetiminutovce. Nu co, s odstupem času už stejně víme, že pochybovačům nakopal zadek a zařadil se do režisérské první třídy.. Od nynějška, až půjdu po ulici a uvidím Claire Danes jak skáče ze střechy výškového domu, budu si něco přát.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Od začátku podceňovaný a nakonec přesně takový, jak jsem předpokládal. Problém Hvězdného prachu imho není v samotné podstatě Gaimanovy knížky, ale především ve Vaughnově neschopnosti celý "kolos" ustát se ctí. I pouhopouhých 70 milionů dolarů se režisérské hvězdičce rozplývá před nosem a nedostatek prostředků se bohužel těžce odráží na atmosféře. Triky s postupující stopáží čím dál víc ruší a závěrečný střet je digitálním bordelem se vším všudy, který mě svou neuvěřitelností těžko vtahoval dovnitř. Hvězdný prach je sice pohádka, ovšem nečekal jsem, že scénář bude až takhle naivní a vykonstruovaný. Celý Stormholm připomíná místo velkého, rozlehlého panství jen malou vesničku, kde se pět postav neustále potkává a vše je řízeno vyšší mocí. Vaughn nezvládá držet tempo a kolikrát mu ve scénách těžce nesedí hudební podkres. Co s tím? Naštěstí je po ruce slušná kopa vtipů ( některé jsou už příliš nucené) a hlavně sympatické obsazení. Umouněný Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes je rozkošná, Peter O'Toole nevypadá, že za pět minut zemře a nad všemi pak stojí Robert De Niro v snad nejdivnější roli své kariéry. Tohle netrumfne ani stále sexy Michelle Pfeiffer. Teď se jen děsím toho, že se Vaughn skutečně pustí do natáčení komiksů. Ten člověk na to nemá... zatím. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Strašně moc milé překvapení - takhle nááádhernou a milou pohádku "pro starší děti" jsem vůbec nečekala. Vyloženě pohladí po dušičce. A to ani nevím koho z herců vychvalovat dříve - lahůdkového Roberta De Nira, roztomilého Charlieho Coxe, ďábelskou Michelle Pfeiffer...Rozplývat se musím nade všemi. V tom nejpozitivnějším slova smyslu film pro celou rodinu :o) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

originální, zábavné, romantické, čarokrásné a plné nadhledu. A o třídu lepší než předloha. Vaughn stále dokazuje, že má velký kus talentu a válcuje mnohem větší kádry i přes to, že film je značně omezen rozpočtem a občas nevypadá tak velkolepě, jak by měl. Zato vše ostatní velkolepé opravdu je. Tento film úplně opouští hranice pohádky a stává se něčím mnohem víc komplexnějším a kouzelnějším. Od začátku až do konce je brán tento film tak trochu jako úlet, s obří dávkou černého humoru a skvělých hereckých výkonů.. Strongovi jsem přes jeho podivné chování stejně trochu fandil, čarodějnice byly strašně hnusné a nechutné (ne tak změkčilé, jak je vykresluje Disney a spol..), De Niro jako pirát válí celou dobu, co je na plátně, a hlavní duo, mladý nezkušený mladíček a krásná spadlá hvězda, jsou přesně těmi pohádkovými postavami vhozenými do tvrdé "reality". Prostě jízda, s tím, že jsem byl spokojen, že aspoň ten konec zůstal pohádkový :-)) Nic pro malé děti.. What do stars do? ..Shine! magické ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Možná, že 5* je mnoho, ale u mě vítězí v hodnocení první pocit... Claire Danes mě okouzlila už v Shopgirl, teď opět.... Úžasná výprava, Robert a Michelle jsou skvělí... A M.Vaughnovo pohádková prvotina mně taky náramně brala... Jo jo, Stardust se mně moc líbil.... Prostě a jednoduše: paráda!!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Začínalo sa to s podobnou zúfalosťou, ako pri Narnii, potom to prešlo do úplnej looserskej komédie za pár stoviek, kde som si myslel, že takýto blábol sa proste nedá natočiť a hlavne s takými amatérskymi hereckými výkonmi a réžiou. Povedal som si: fakt to myslíte vážne? Uplinulo ešte pár scén, a k podivu, niečo sa vo mňe začalo diať. ...Zrazu som sa ocitol v rozprávke, kde mi bola každá veta zdelovaná ako dieťatku, kde som sa stotožnil na sto precent s každučkou postavou, vžil som sa do srdcovej záležitosti Tristana, uveril som vyznaniu lásky Yvaine a proste všetky elementy, ktoré sa na začiatku zdali byť smiešnymi, sa zrazu stali vieruhodnými a čarovnými. To sa mi ešte nikdy nestalo. A nakoniec som bol dokonca svedkom takých originálnych vtipov a fórov, ktoré už plátnu fakt chýbali. No a to, že tu De Niro tiež niečo predvedie, to som už vôbec nečakal. V pohode by som bral takúto padlú hviezdu pod krídla aj viackrát :) Ťúúúú, to bol rehooot :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne 'iný' štýl fantasy vyjadrenia, ktorý nám načrtol Matthew Vaughn a podľa mňa sa môžme tešiť na ďalšie jeho diela, ktoré aj keby neboli z fantsy žánru, určite budú mať ten svojský štýl. Pritom ani nejde o tak nezvyčajný námet. Veď postavy, stvorenia a veci, ktoré tu vystupujú nie sú ničím závratne inovatívnym (čarodejnice, hviezdy, kúzla, piráti, rozprávkový svet). Ide skôr o kúzlo nasmerovať to všetko správnym smerom. A všetko to tým smerom aj išlo. Do protismeru mierne zablúdila len Claire Danes. Nie, že by mi vyslovene vadila, na jej rolu a vyjadrovanie som si počas filmu celkom zvykol, len k tej 'star' sa mi akosi nehodila. Gradujúci a efektný záver, baletín De Niro a všetko okorenené tou správnou dávkou magického humoru. Chápem, prečo sa to všetkým tak páči. A ja nie som výnimka. 85%. ()

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama