Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 833)

mysicka 

všechny recenze uživatele

úžasná pohádka o cestě za štěstím.. o hledání.. o lásce.. o dospívání a přehazování priorit.. o buzíkovi z pirátské lodi..:) a hlavně o tom, že není na škodu občas navštívit svět za zdí.. a nebo za zrcadlem..?!:)) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné fantasy, ktoré by si žiadny milovník fantastickej dokonalosti nemal nechať ujsť. Michelle Pfeiffer je pekelne úžasná - možno tkvejúca z mojej osobnej slabosti pre zlomyseľné čarodejnice a Robert DeNiro v úlohe "bláznivého chytača bleskov" ju šikovne vyrovnáva. Originálny námet obsiahnutý fantastickou výpravou - lietajúca loď bola skvostná - okorenený svižnou hudbou, dynamickými hereckými výkonmi a klasickou výhrou dobra nad zlom, ktoré musí zvíťaziť už len preto, že je jednoducho dobrom. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ta nejpohádkovější pohádka poslední doby s pravděpodobně nejlepším komediálním hereckým výkonem posledního roku, který u mě naprosto zastínil Borata, Piráty z Karibiku i všechny animáky. To, co předvádí Robert De Niro... je totiž fantazie. Homosexuální kapitán oblékající se do ženských šatů, který velí posádce drsných chlapů. Ano, zní to šíleně. A ono to šílené je. Nejedná se o žádnou další dramatickou roli ve stylu Hankse v Philadelphii nebo Pacina v Andělech v Americe; jenom prostě o postavu, kterou si nejde neužívat. Tanec v ženských šatech před zrcadlech nechť mi dá za pravdu. Až trochu lituju, že tam toho De Nira nakonec nebylo víc. Přece jen, pokud tvrdím, že byl tak čtvrtou nejvýznamnější postavou Hvězdného prachu, silně přeháním. A bez něj tam zbyla jenom hezká pohádka. Působivá, táhnoucí za srdce, s perfektní fantasy výpravou a koncem, jaký každý očekává. Zatímco to, co předváděl Robert, asi nečekal nikdo :-)) ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Príjemná, milá rozprávka. Veľmi dobre vymyslené, taktiež výborná hudba, efekty. Možno by som miestami upravil scenár, prípadne trochu upravil obsadenie, no inak fakt slušné :) ... a Robert De Niro nemal chybu :D ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi nejlépe natočená pohádka vůbec. Na filmu se mi nejvíce líbí především propojení všech příběhů hlavních postav. Hraje zde spousta zářivých hvězd a celý film je nádherný už na pohled. Nechybí zde ani zajímavé akční scény a skvělý humor. 95% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní pohádka ozvláštněná Gaimanovou imaginací a citem pro příběh. Skvělé obsazení, krásnou Claire Danes počínaje, hnusáckým Peterem O'Toolem konče, výborně zapadá do svých rolí a Vaughn ukazuje že opravdu umí. Proč život nemůže být taky taková pohádka? ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmu by neškodilo méně opulentnosti, okatého vykrádání "Pána prstenů" a trochu pevnější scénáristická zeď. Pro kouzelné (a hlavně kouzlící) příběhy mám ale vždycky trochu slabost, z čehož plyne hodnocení pohádkově mírně inflační. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak sem by mali upriamiť zraky ľudia okolo Narnie, Golden Compassu, či Eragona, aby sa videli ako sa kuchtí kvalitné, chutné a podstivé fantasy. 85% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Reziser pri natacani Stardustu zvoli naozaj vybornu cestu. FIlm nieje ani tak celkom rozpravkou, ani filmom pre dospelych, ale je hadam pre kazdeho. Tych menej narocnych skvelo zabavi, narocnejsich neurazi a ponukne im film, ktory vysoko vycnieva nad vacsinu fantasy z poslednej doby. Ziadne hluche miesta, neutichajuca dejova pestrost, rychly spad a cierny humor ktory zusmevnuje aj tie najvaznejsie okamihy. Milo ma prekvapilo aj mlade ustredne duo, ktore bez problemom stacilo sekundovat hereckym legendam. No najvacsiu radost zrejme kazdy bude mat z Roberta De Nira, ktory si svoju rolu prenaramne uziva. Ako urcity nedostatok povazujem vypravu. Hrdinovia mnoho krat pobehuju po fadnych lukach, kopcoch, lesoch a prave v tychto chvilach sa trochu straca atmosfera a je citit, ze predloha si po vypravnej stranke ziadala doraznejsi pristup a trocha tej "Gilliamovskej" fantazie . No nic to. Nemozem mat vsetko. Klasika zo Stardustu zrejme nebude, no status vyborneho fantasy mu nikto neodskriepi. Musim este spomenut zaverecnu sermiarsku scenu - zombie serm bol bezchybny :). (8.5/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kamerové oblety a záběry velkých celků, výrazná orchestrální/sborová hudba, zpomalené záběry na běžící koně - chvílemi to vypadá jako další díl Pána prstenů. Ve finálním zhodnocení tomu však zdaleka tak není. Stardust je upřímná, nesmírně zábavná a vtipná jízda, která pobaví diváky všech věkových kategorií. Malé neunudí, velké neurazí a to je specielně u fantasy v dnešní době sakra těžké dosáhnout. A ze všech těch rádoby "nástupců" Petera Jacksona vyhořeli až do teď v podstatě všichni do jednoho. Vaughn ovšem boduje duchaplným humorem, údernými dialogy a výtečně zvolenými herci, kde dominuje Claire Danes a Robertem De Niro. A když už se zdá, že by mohlo dojít na klišé a sentiment, stane se něco, co předešlé minuty postaví totálně na hlavu a jízda pokračuje svižně dál. Projekt kterému se nevěřilo a přesto se povedl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn rozhodně patří do mé top 10, ale stejně jsem jeho pohádce tolik nevěřil. Žánrově ne nepodobný Scorseseho Hugo mě nijak zvlášť neuchvátil, ovšem Hvězdný prach, to je úplně něco jiného. Mnohokrát jsem doslova zíral, co si tento anglický génius dokázal do filmu pro děti prosadit a tolik wow momentů jsem u podobné žánrovky neviděl pěkně dlouho, jestli vůbec. Skvělé triky a efekty, že by člověk věřil, že je film tak dvakrát dražší a super obsazení, tenhle film má prostě všechno. No, vážně by mě zajímalo, jak moc epický film by byl Jack a obři kdyby ho měl na starost právě Vaughn... PS : Robert de Niro je naprosto geniální...95% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hergot, to byla ale šlupka! Tomuhle říkám popcorn, jak má být. Vrcholně zábavný a svižný (zdánlivě nadutá dvouhodinová stopáž utekla jak voda), vtipný (takhle jsem se u filmu od srdce nesmál ani nepamatuju - viz. De Niro a Gervais), brilantně obsazený (počáteční rozpaky nad fotoskami ústředního páru a zdánlivě účelově obsazeným De Nirem se rozplynuly jak pára nad hrncem), dramaticky vystavěný (ať už mluvíme o celkovém uplácání příběhu - pramenícího z předlohy, či mnoha jednotlivých, vypjatých momentech) a velice účinně romantický ("záření" hvězdy, odhalující její nejnitrnější pocity je zkrátka geniální) snímek, který nemá obdoby. Srovnávat ho s Pánem Prstenů je stejně směšně opovážlivé, jako zbytečné (pokud v rámci imaginativní literatury existuje nějaká opravdu citelná hranice mezi fantasy eposem a pohádkou - téma, rozebírané Kamilem Filou v jednom článku Cinemy - těžko byste hledali názornější příklad) Vyčítat mu "lotrovsky" působivé kamerové záběry je pak čistým kritickým macešstvím a snahou uvařit z minima vytknutelných prvků obvinění z plagiátorství. Co se týče Gaimanovy knižní předlohy, ta patří v jeho díle mezi mé nejoblíbenější po boku Dobrých znamení, kousek před malinko serióznějším Nikdykde a kus před trochu plytčejšími Anansiho chlapci. I tak musím říct, že se mi tahle adaptace z mnoha důvodů líbila víc než předloha. Nakonec jsem se ještě chtěl vrátit k dvoum perličkám, které výrazně přispěli k mému pětivhězdí - Ricky Gervais mě ve své zatím jediné filmové roli poslal do kolen, protože spíš než on sám hraje malou roli obchodníka jeho alter ego, David Brent. A De Niro. Jeho kapitán Shake-spear (tenhle vtípek mě přímo zničil) je kategorický důkaz o jeho komediálním talentu. Kankánová scéna, prostříhávaná se soubojem na lodi vstoupila do zlatého pantheonu mých nejmilejších filmových scén. Amen. 90% P.S.:Zbylých deset procent musí přidat zkouška času. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajsich a najlepsich fantasy filmov, ktory som videl v poslednom obdobi. Toto je presne styl filmu, ktory mam najradsej. Humorny, ale aj napinavy pribeh s nadhernou dynamickou hudbou, skvelymi hereckymi vykonmi Michelle Pfeiffer (CARODEJNICE Z EASTWICKU) alebo Roberta De Nira v prekvapivej, ale humornej ulohe. Pre fanusikov fantasy filmov povinnost. Pokial bol PAN PRSTENOV prilis temny alebo NARNIA: LEV, SATNIK A CARODEJNICA a NEKONECNY PRIBEH prilis detske, tak tento si vybral zlatu strednu cestu pre kazdeho divaka, ktory ma rad fantasy filmy. 25.10.2007 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Reklama na Hvězdný prach visela všude (opravdu všude, od Plzně přes Německo po Paříž) a já se pevně rozhodla, že na kravinu, která potřebuje takovouhle reklamu se nikdy, opravdu NIKDY nepodívám. Navíc v tom hraje Michelle Pfeiffer, což může Robert De Niro vyrovnat, ale ne zachránit (pro mě, chápu, že jsou jedinci, kteří mají rádi Michelle, vlastně nechápu, ale beru to na vědomí). Pak byl Hvězdný prach v televizi a já náhodou zastihla začátek a zůstala fascinovaně, se slzou v oku a úsměvem na rtech až do konce. Kouzelnice, která chátrá s každým kouzlem, venkovan/koza/holka z hospody a kozel/hospodský (preferuju mutaci koza, nádherná zvířata se smyslem pro humor), suita mrtvých princů, kapitán Shakespeare a pohled na prsten se zjevnou úvahou, zda se tu nestala nějaká chyba. Jak někdo může kritizovat triky v tak okouzlivém hábitu? Příběhem, vtipem a nadhledem je tahle pohádka nejméně tříhvězdičková, hvězdu si zaslouží i za hvězdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si hlavně neodolatelnou Claire Danes.. se zbytkem je to už o poznání horší!! Stardust nabízí tradiční schéma cesty, na které odhodlaný hrdina překonává řadu překážek a pomalu dospívá. A zjišťuje, komu vlastně patří jeho srdce. Mně ale chyběla vyváženost postav, přebývala naopak scénáristická i žánrová roztříštěnost. A u Matthewa Vaughna jsem si dosvědčil, že z mé strany žádné oslavné chorály u jeho prvotiny Po krk v extázi ani u jeho nových X-Menů asi nebyla tak úplně náhoda.. Vzhůru do zapomnění!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nádherné, čarovné, atmosférické, fantazijné... excelentná ukážka výpravnej fantasy. Možno by viac knižných adaptácií vyzeralo tak dobre, keby si na ne dohliadal autor. Bola som veľmi príjemne prekvapená - ako už dávno nie. Filmy okolo ktorých sa robí taký cirkus, často bývajú sklamaním. Pre Stardust to neplatí. ()

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama