Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 833)

brano921 

všechny recenze uživatele

Film, deklarovaný ako krásny fantazijný film, je len veľkovýpravný, zbytočne dlhý slabý príbeh, hemžiaci sa vtipmi vhodnými pre deti do veku 16 rokov, ktorých je aj tak len veľmi málo. Je postavený hlavne na našlapaných špeciálnych efektoch, ktoré dnes už aj bežného diváka nemôžu zvlášť ohúriť. Nemá dušu, ako napríklad Pán Prsteňov, je to film pre film, na začiatku viete odhadnúť 130 minút vzdialený koniec. Funkciu opilca sediaceho na barovom pulte, ktorý pri krčmovej bitke rozbíja fľaše o hlavy plnia postupne pribúdajúci duchovia zavraždených princov. V tomto filme je pomerne silné herecké zastúpenie, ktoré podľa mňa v podstate slúži ako hlavný nosník. Diabolsky krásna a výborná Michelle Pfieffer, milo blondínkovská Claire Danes, Robert de Niro ako priteplený kapitán lode, ktorý sa rád predvádza v ženských šatách, kvalitný Peter O´Toole, ktorý sa však mihne filmom naozaj len na pár sekúnd. Tento film je ako tovar zo supermarketu - zabalený v peknom obale s neurčitým obsahom a obmedzenou zárukou. ()

Minoka 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár minutách jsem si říkala, že si na tomhle filmu smlsnu, především na některých postavách...40-letá žena si vyhlédne zajíčka, daruje mu (samozřejmě prozíravě) konvalinku a ten přeřízne nejen řetízek k její svobodě...ale i ji. Po devíti měsících...hle jaká náhoda, synáček se narodil a putuje za zeď. Jenže v půlce nastala změna, nějak mi ten film obnovil dobromyslnou stupnici skutků a měla jsem chuť pustit sednout nějakou stařenku v šalince..(bohužel jsem doma). Nevím jestli za to mohla sympatická hubatost hvězdy, přibývající ošklivostní změny na kráse Mischel Pfeifer nebo vtipné obecenstvo vymřelých bratrů (jejichž mega drsný tatíček měl v sobě mnohem více temna než-li si chudák lord Vader mohl vůbec kdy přát). Možná to však bylo tím, že se z hlavního hrdiny (který byl ze začátku bobek tak nedomrle sladký, že měl člověk chuť z jeho extraktů vytvářet cukrovou vatu) stával pomalu, ale jistě muž. A to v pěti krocích. Prvním jeho krokem bylo poznání i jiné ženy, než té mrchy z jeho rodné Horní dolní. Ta ho tak dokonale využívala, až to bylo do očí bijící... Škoda jen, že takového mrchovství nejsem schopná, ptž. tahat nákupy sama..byť jen do auta je občas náročné Druhým krokem byla změna image pod vedením Fagus sylvatica - kap. Shakespeara...tento týpek, se skvělým účesem a rozsáhlou garderóbou dosáhl nemožného a z 15-ti letého výrostka udělal 25-ti letého mňam sladkého týpka. Třetím krokem...opět díky kap. Shakespearovi se mladý junák naučil šermovat. Čímž ho vlastně naučil bránit sebe i ženu a nedat se jen tak. Opět...velmi důležité. Čtvrtým krokem bylo ...ehm..no nikdo mi neříkejte, že když ona vylezla z vany nahá, že on se vůbec nedíval...a pak po té líbačce se v posteli nic nestalo...i s tím jeho svatým kukučem toto nikomu věřit nebudu. Pátým krokem na cestě k mladíkovu mužství by bylo seznámení jeho vyvolené s matinkou...vzhledem k tomu, že matka pro něj byla ještě stále neznámá a vlastně se s nevěstou seznámila ona sama, bylo tedy pátým krokem k mužství bylo napůl to, že té rozmazlené mrše z rodné dědiny dal na frak...a pak na půl taky to, že dokázal ubránit sebe, matku i vyvolenou hvězdu před zlým, škaredým, starým čarodejnictvem s. r. o. Tadýtadýdadydááá...z chlapce chlapem během pár filmových chvil ()

Emmaen47 

všechny recenze uživatele

Tak tohle potěší a zahřeje na srdci. Pohádková říše ve kterou se mi během filmu vážně chtělo věřit :-) Všechny herecké výkony na jedničku, Robert De Niro alias buzík drsňák kapitán velice mile překvapil. Jediné mínus jsou horší digitální triky, ale to lze spíše vyčítat studiu, co projekt financovalo. PS.Musím si rozhodně pořídit knížku a hned řadím do TOPky!!! ()

Pavlinka86 

všechny recenze uživatele

Pěkný děj, pěkně zahráno, hězdné obsazení, poutavé efekty, vtipné scény. DeNiro jako drsný kapitán transvestita mě až dojal a komentáře padlých princů a jejich závody o trůn mě taky hodně pobavily. I když závěr je vyloženě pohádkový, moc vhodné pro děti mi to nepřijde - padlých hlav je tu na ně až dost. I když v době vysílání Akt X před polednem už je asi jen tak něco nepřekvapí. Celkově pěkná podívaná. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Fantasy mám všeobecně ráda a Hvězdný prach,na kterém se mi nelíbil začátek,není vyjímkou. Je to tak trochu pohádka s příjemným obsazením a pěkným dějem. Nečekala jsem od filmu hodně a to se mylsím vyplatilo. Byla jsem příjemně překvapená. ()

karmyo 

všechny recenze uživatele

slabší efekty, ale člověk to i odpustí.. naprosto souhlasím s Limou ohledně nedělání blbce z diváků (tedy těch dětských) ()

jarek118 

všechny recenze uživatele

Naprosto magický filmový požitek, jaký jsem dlouho neměl, snad až od Pána prstenů. Skvělé obsazení, ale hlavně De Niro! Po druhém shlednutí jsem zvýšil na 5. ()

Nelusha 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek, která v sobě má vše co má mít - je poutavá, dramatická, romantická a hlavně s happy endem. Robert de Niro jako přihřátý kapitán je úžasný. Jako třešnička na dortu je song od Take That - Rule the World. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná pohádka, trochu přeplácaná fantasy motivy, Mohla by být o něco kratší a ubrat trochu na roztodivnosti pohádkového světa, vyznívá nějak rotříštěně. Kdo má rád hlavně českou klasiku, bude trochu zklamán komplikovaností děje, fanouškům fantasy se bude děj zdát až příliš předvídatelný. Proto 65%. ()

Loooba 

všechny recenze uživatele

Zachmuřelé, šedivé, nedělní odpoledne. Káva na stole, oplatky po ruce a tento film. Výborné spojení! Pohádka s krásným dějem, úchvatným prostředím a kvalitní gradací. Navrch si přidejte výborné herecké výkony a najednou máte rozjasněné, barevné a příjemné nedělní odpoledne :-) ()

Wolta 

všechny recenze uživatele

Hvězdný prach možná neoslní velkolepými triky, ale komu to vadí? To, čeho se mu nedostalo na penězích plně nahrazuje svým zvláštním kouzlem, laskavým humorem a hlavně skvělým hereckým obsazením. Charlie Cox i Claire Danes jsou neuvěřitelně sympatičtí a chemie mezi nimi funguje. No, a Robert De Niro jako tranvestita snad musel dostat úplně každého. Celkově to krásně klape a ani na chvilku to nenudí. Velmi příjemné překvapení. A navíc se dnes točí jen velmi málo filmu, které by bavili jak děti, tak i dospělé. ()

Hektor.Troy 

všechny recenze uživatele

Neviem ako vy,ale ja mam intenzivnejsie pocity pri tragickych smutnych filmoch.Ale v tomto pripade to neplati=ked bola hviezda stastna a ziarila,zahrialo ma pri srdci.A este jedna vec-Tristan bol neoblubeny tutko a hviezda tiez nemala pred nim ineho-to je pre mna velke plus.Doslova neznasam filmy,kde sa nejaky zly clovek zmeni na dobreho,lebo stretne toho spravneho.Po prblizne 50.pozreti!!!-stale sa idem posrat z toho ake je to mile a pekne a zaroven hrozostrasne:)Pre mna najkrajsi romanticky film. ()

Mia_Xs 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který je alespoň pro mě lepší než knižní předloha. Skvělé herecké obsazení a příběh, který potěší jak dětské diváky tak dospělého. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Jóó!! Tak přesně tohle je ono!! Naprosto nechápu, jak mohl Vaughn splést sítě tohoto příběhu takhle dohromady, ale povedlo se mu to na výbornou! de Niro je naprosto boží! Pfeiffer s roli čarodějnice luxusní. Takhle by měl vypadat fantasy příběh! Rozhodně palec nahoru! ()

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama