Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 833)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gaimanova předloha je pouze těžký hype, jehož největší slabinou je autorova neschopnost pořádně rozvinout motivy „jiné“ fantasy, za kterou se vydává, proto se filmová očekávání rovnala nule. O to větší je nakonec překvapení, jelikož se odvažuju říct, že Hvězdný prach je nejlepším fantasy filmem od Pána prstenů. Neohromí vás sice bombastickými triky (zde velmi silně podfinancovanými) či propracovaným dějem (z předlohy toho stejně víc vymáčknout nešlo), ale z celé řady Jacksonových následovníků teprve až teď přišel snímek, z něhož nečouhá producentský kalkul jako sláma z bot, ale naopak je natočený s noblesou, jistotou a řádným autorským zanícením. Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes krásná opravdu jako hvězda na obloze, Michelle Pfeiffer stále vyzařuje neodolatelný sex-appeal, ale nic nezmohou před Robertem De Nirem, který evidentně po letech vycítil pořádnou roli a svého drsného kapitána s nežnou duší transvestity si užívá tak fenomenálně, až jsem (s prominutím) sral blahem. Z filmařského hlediska to na plný počet není, ale za tu upřímnost, která mě dvě hodiny neskonale bavila, nakonec plnou taxu, s přimhouřením oka, dávám. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přenádherné fantasy, které mě naprosto odzbrojilo a na dvě hodiny mě uvrhlo do světa s přenádhernou atmosférou. Jedno z největších a nejmilejších překvapení jaké mi rok 2007 přichystal. Hvězdné obsazení, kterému vévodí Robert De Niro, který si svou roli kapitána doslova vychutnával a Michelle Pfeiffer, které to i v padesáti náramně sluší (pokud teda počítám ten úsek než začala dělat kouzla :)). Tímto snímkem se Matthew Vaughn zařadil po bok těch nejtalentovanějších režisérů, u kterých bude každý další snímek velkým očekávaním a já se musím zařadit po jejich bok, protože už teď jsem velmi zvědav na jeho nadcházející film Thor....... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to pohádka pro dospělé a jaká pánečku. Třeba pro nás kluky, mávne se rukou a je postavenej krásnej barák bez hypoték a bez stavebního povolení nebo pro holky třeba tohle, potkají se s otravným chlapem mávnou rukou a je z něj kozel, dobrý ne ? Pro nás filmový gurmány třeba Robert De Niro jako transvestita, krása. Při filmu uděláme: nad hudbou týý jo, u vtipu hahaha, nad Michelle Pfeiffer roztoužené och a nad příběhem romantické ach. Pak odejdeme z kina, dáme si pivčo a večku, pomilujeme se a ráno jdem do práce nebo do školy a budeme se těšit na další pohádku, protože se rádi díváme, jak pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od počiatočnej nedôvery vyvolanej priemernými trailermi k najväčšiemu filmovému prekvapeniu za posledný rok. Krajšiu fantasy rozprávku s takou porciou humoru od dôb Princeznej Nevesty by ste asi hľadali márne a ja len s radosťou aplaudujem všetkým, ktorí sa o tento nádherný zážitok pričinili. Či už presnej réžii Mathewa Vaughna, nádhernému hudobnému sprievodu Ilana Eshkeriho, kvalitnej predlohe Neilla Gainmana ale aj samotným postavám: sympatickému mladíkovi Tristanovi, okúzľujúcej hviezdičke Yvaine, zákernej čarodejnici Lamii, pirátskemu kapitánovi Shakespearovi alebo chamtivému princovi Secundovi. Všetci do jedného si zaslúžia absolutórium. Filmová krása v najčírejšej podobe. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Začínalo sa to s podobnou zúfalosťou, ako pri Narnii, potom to prešlo do úplnej looserskej komédie za pár stoviek, kde som si myslel, že takýto blábol sa proste nedá natočiť a hlavne s takými amatérskymi hereckými výkonmi a réžiou. Povedal som si: fakt to myslíte vážne? Uplinulo ešte pár scén, a k podivu, niečo sa vo mňe začalo diať. ...Zrazu som sa ocitol v rozprávke, kde mi bola každá veta zdelovaná ako dieťatku, kde som sa stotožnil na sto precent s každučkou postavou, vžil som sa do srdcovej záležitosti Tristana, uveril som vyznaniu lásky Yvaine a proste všetky elementy, ktoré sa na začiatku zdali byť smiešnymi, sa zrazu stali vieruhodnými a čarovnými. To sa mi ešte nikdy nestalo. A nakoniec som bol dokonca svedkom takých originálnych vtipov a fórov, ktoré už plátnu fakt chýbali. No a to, že tu De Niro tiež niečo predvedie, to som už vôbec nečakal. V pohode by som bral takúto padlú hviezdu pod krídla aj viackrát :) Ťúúúú, to bol rehooot :D ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • Obydlí čarodějnic je inspirováno Versailleskou Zrcadlovou galerií. Akorát v černém provedení. (DaViD´82)
  • Ve scéně, kdy si Tristan (Charlie Cox) ošetřuje oko, je vidět, že oko není zraněné. (Pepy)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama