Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 832)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

FANTASIE. Jedno slovo, které vystihne snímek mnohem lépe než celá esej o tom, jak mohou a měly by být pohádky kouzelné. Hvězdný prach splňuje všechny nároky na pohádku i fantasy a konečně se jako jeden z mála filmů nebojí magie. Drobností je tu více než chlupů na koze, která bývala člověkem a sympatický hereckých výkonů se tu nedopočítávám ani kdybych byl vládce černé magie. Každá postava je působivě a smysluplně napsaná ( i ty, které překvapí svými excesi - případ De Nirovi kapitána) a překvapí i hraní "hvězd dnů minulých" mezi které patří Michelle Pfeiffer(stále nádherná), De Niro(stále si svou postavu umí užít na maximum) a Peter O'Toole(stále umí nastavit svou tvář, aby vypadal schopně). Hvězdičky budoucnosti se rozzáří světlem nejsilnějším. To splňuje hlavně Claire Danes, která konečně ukázala, že je herečkou, na kterou by jednou mohli chodit davy. Vybrala si úžasnou roli v úžasném filmu a Charlie Cox jí sekunduje velmi podařeně. Pocit z celého snímku nemůže být záporný, i kdyby jste hledali všechny možné chybičky. Těch je jak hvězd na nočním nebi, ale stejně jako tam jsou některé velké a září více než ostatní, ale přesto dotváří snímek do jeho pohádkové dokonalosti. Některé scény jsou tak geniálně vybroušené a ozvučené, že vás bude mrazit v zádech a budete doufat, že ten okamžik neskončí. On skončí, bohužel, ale přijde další a bude střídat s dalšími neméně úchvatnými, které v pár okamžicích dají vzpomenout na nejvýpravnější snímky posledních let. Osobně jsme se měl na co dívat stále možná i více než v Pánovi prstenů. To jsem nezmínil hudbu, která má v pár okamžicích opravdu úchvatnou kvalitu. Neil Gaiman je tvůrce, který při vymýšlení svých úchvatných příběhů občas neví, kde jsou hranice vkusu, které se vztahují na daný žánr. Proto je dobře, že podle jeho novely byl scénář přepracován a opravdu až na pár drobností přetvořen ve film, který je pro širší publikum. Ale je i trochu problematické říct, kdo by měl na Hvězdný prach jít do kina, protože, i když je to romantická pohádka, děti nepochopí všechno a možná se budou ztrácet a někteří dospělý právě naopak budou ohrnovat nos nad klišé a "všemi prvky, bez kterých by pohádky nebyly tak nádherné". Ať si každý sám rozhodne zda našel svou hvězdu a ta mu zasvítí. Já ji našel. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70% Příjemná podívaná, která by potřebovala víc peněz (=lepší triky a velkolepější výpravu) a vyváženější scénář. Odvázaného humoru je někdy možná příliš, dojem naštěstí vyvažuje půvabně zpracovaná lovestory. Romantika ze staré školy... padlá hvězda... naivka měnící se v muže... pramínek vlasů jí ustřihnu potají... polibek před zlou čarodějnicí... prostě fajnová pohádka pro děti i dospělé. A Matthew Vaughn po mém soudu rozhodně patří do horních dvaceti procent nejschopnějších popcorňáků, co jsou k mání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Poutavé vyprávění s příjemným espritem britského suchého humoru a konečně po dlouhé době pohádka, která nedělá z dětského diváka blbce a toho dospělého potěší vtipem a originalitou pohádkového prostředí. Od podivína Gaimana si někdy určitě něco přečtu, Matthew Vaughn se pochlapil a sympaťák De Niro už dlouho neměl tak vděčnou roli (jeho "travesty taneček" v šatníku je, řekl bych, ojedinělým okamžikem v jeho předlouhé herecké kariéře :o)). Viditelně omezený rozpočet vůbec neřeším, tahle podívaná má totiž duši a to se cení. Snad jen škoda poněkud "přepáleného" finále, jinak moc pěkné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hvězdný Prach - v mnohém originální vynikající knižní pohádka (někdo tvrdí, že pro dospělé) od Neila Gaimana. Hvězdný Prach - film Matthewa Vaughna, na poměry filmových pohádek rovněž značně originální, ovšem na jiných místech a jiným způsobem; nikoliv však nezbytně hůř, protože i knižní předloha měla své rezervy a limity dané (hlavně) tím, že to byla kniha. Je znát, že Mr. Gaiman držel nad svým prvním opravdovým filmovým dítkem ochrannou ruku od začátku až do konce, protože i když "je potřeba" například dát mainstreamovým divákům závěrečný "epic fight" dobra se zlem, a některé věci/postavy/události naopak vynechat, děje se tak způsobem takřka bezešvým a svým způsobem přínosným. Jediné, co opravdu nechápu, je něco, co měl asi být irský skřet, a bylo to předváděno Rickym Gervaisem...kdyby ho Mark Strong (mimochodem na pohádku neskutečně cool vypadající a jednající hajzl) vykuchal o hodinu dříve, příběh by tím vůbec neutrpěl a ucelenost snímku by šla zase o kousek nahoru (dobře, nejjednodušší by bylo, kdyby ho scénáristi vynechali, ale to bych zas přišel o to pobavení Septimovou realistickou vražednou naštvaností;)). Stardust je pro diváka potěšením nejenom z hlediska děje, ale také kvůli herecké sešlosti, která tu předvádí svůj kumšt a zejména smysl pro humor (Michelle Pfeiffer jen ten kumšt...a půvab;)) - vypravěč Ian McKellen, starý král Peter O'Toole, hlavní zlá sestra už zmíněná Michelle Pfeiffer, hvězdička Yvaine Claire Danes a oproti knize tuctovější Victoria Sienna Miller a oproti knize podstatně větší prostor si beroucí a PODSTATNĚ zvláštněji než obvykle ho využívající Robert De Niro coby "it's OK to be gay" kapitán Shakespeare. A jsou tu ještě další herci, jejichž tváře i jména si můžete pamatovat, a kteří si své menší a malé role rovněž zatraceně užívají. Skvělá je i hudba od britského démona Ilana Eshkeriho - strhující dobrodružné průlety se snoubí s dojímavými romantickými znělkami v plné symfonické palbě, a například Septimovo téma je mezi mými oblíbenými filmovkami hodně vysoko. Závěr je prostě takový, že Matthew Vaughn umí točit filmy a má hlavu plnou nápadů - jak už to tak bývá, některé jsou dobré, jiné zase ne, ale výsledek jeho práce na Stardustu je takový, že nám tu vznikl výborný snímek, který obstojí jako samostatná verze Gaimanova příběhu o Trist(r)anovi a jeho světě - není to ovšem ani náhodou film dokonalý, je "jenom" fajn. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když jsem před dávnými časy v nedaleké galaxii prvně zhlédnul Princeznu nevěstu, mé srdce zaplesalo radostí a mozek začal přemítat, jaké by to bylo krásné, kdyby někdo jednou natočil podobně kouzelný příběh s vyšším rozpočtem, s okázalejší výpravou... Při vzpomínce na rozpačitou gangsterku Po krk v extázi nepřestávám žasnout nad proměnou Matthewa Vaughna z nadšeného videoklipaře ve filmaře, který má věci plně pod kontrolou. Nicméně není to režie, která zaslouží záplavu superlativů - dramaturgická rozvernost, závěrečné natahování každé minuty a „zveličování“ některých scén za využití bombastické hudby Ilana Eshkeriho zaslouží pokárání, nebo alespoň důraznější napomenutí. Jedinečnost Hvězdného prachu spočívá převážně ve scénáři. Počáteční střídání „malého“ (Tristan a Yvaine) a „velkého“ (tři bratři, tři čarodějnice) dobrodružství postupně splyne do jednoho souvislého celku s momenty třeskutě vtipnými, napínavými i velkolepými. Originální svět Neila Gaimana zdůrazňuje a tím činí komickými některá klasická pohádková klišé, či obecně klišé, v něž věří malé děti (zlý piráti, modrá šlechtická krev). Věřím, že kniha podává mnohem ucelenější obrázek o Stormholdu, o stvořeních a magických předmětech, které v něm koexistují, na dvouhodinový film je toho však tak akorát. Na rozdíl od jiných fantasy, resp. jejich knižních adaptací, toto netrpí přeplácaností. Je dětsky snadné zorientovat se v příběhu a motivacích jednotlivých postav, z nichž pouze jediná, Lamia, je zlá takovým tím hodně hnusným a zákeřným způsobem (vzájemné podrazy bratrů mi oproti tomu přišly tak nějak lidsky přirozené). Hvězdný prach mě nadchnul, jeho fantastický svět se spoustou místa pro vaši vlastní fantazii pohltil a lehce cynický přístup ke klasické pohádkové látce kompletně odrovnal. Je to bomba a pokud budete moci, při nejbližších možných vánočních svátcích si dopřejte dvojprojekci Princezna nevěsta, Hvězdný prach. Vystřelí vás až ke hvězdám. 90% Zajímavé komentáře: Nathalie , DaViD´82, Eddard, Silence, Ilicka, Phillo, Crawler-D, Dannysek4U, tragos, funkyshit ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že fantasy je můj snad nejméně oblíbený žánr, je tahle pětihvězda malý zázrak. Je to milé, vtipné, příjemné a velmi dobře natočené. Nebyla chvíle, kdy bych se nebavil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to pohádka pro dospělé a jaká pánečku. Třeba pro nás kluky, mávne se rukou a je postavenej krásnej barák bez hypoték a bez stavebního povolení nebo pro holky třeba tohle, potkají se s otravným chlapem mávnou rukou a je z něj kozel, dobrý ne ? Pro nás filmový gurmány třeba Robert De Niro jako transvestita, krása. Při filmu uděláme: nad hudbou týý jo, u vtipu hahaha, nad Michelle Pfeiffer roztoužené och a nad příběhem romantické ach. Pak odejdeme z kina, dáme si pivčo a večku, pomilujeme se a ráno jdem do práce nebo do školy a budeme se těšit na další pohádku, protože se rádi díváme, jak pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu sa dá vytknúť to i ono - premrštená stopáž, potkýnavé tempo (bombastická, veľmi dramatická hudba občas zachraňuje situáciu tam, kde réžia začína byť silne zadychčaná), lacná výprava, nekvalita niektorých trikov či vyložené vizuálne podvádzanie, smrdiace chýbajúcimi peniazmi (premena sedliackeho junáka na capa) a vôbec, už som z toho neustáleho chodenia postáv hore-dole po kráľovstve začínal byť vážne utrmácaný. LENŽE... Popri všetkých tých nedostatkoch a hluchých miestach Stardust stále obsahuje také množstvo vydarených, nápaditých a skvelými gagmi nabitých scén, že je v konečnom dôsledku dokonale neodolateľný. Imf vo svojom komentári tvrdí, že na film si už koncom roka nikto nespomenie - ja si naopak myslím, že užívajúci si Bobby a Michelle, obetovanie zvieratiek, make-up Ruperta Everetta, čelný stret capka-krčmára s jednorožcom, Shakespearovo vyjednávanie o cene bleskov, otrávený biskup, Lamiino spadnuté ňadro, neuveriteľný záverečný súboj Tristana s polámaným princom (ako to natočili?!) a hlášky typu "Ať tě ta děvka neutahá!" urobia z Hviezdneho prachu sice nenápadnú, ale aj tak milovanú a nestarnúcu klasiku. Keď tak o tom rozmýšľam: videli sme od Pána prsteňov lepšiu fantasy? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gaimanova předloha je pouze těžký hype, jehož největší slabinou je autorova neschopnost pořádně rozvinout motivy „jiné“ fantasy, za kterou se vydává, proto se filmová očekávání rovnala nule. O to větší je nakonec překvapení, jelikož se odvažuju říct, že Hvězdný prach je nejlepším fantasy filmem od Pána prstenů. Neohromí vás sice bombastickými triky (zde velmi silně podfinancovanými) či propracovaným dějem (z předlohy toho stejně víc vymáčknout nešlo), ale z celé řady Jacksonových následovníků teprve až teď přišel snímek, z něhož nečouhá producentský kalkul jako sláma z bot, ale naopak je natočený s noblesou, jistotou a řádným autorským zanícením. Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes krásná opravdu jako hvězda na obloze, Michelle Pfeiffer stále vyzařuje neodolatelný sex-appeal, ale nic nezmohou před Robertem De Nirem, který evidentně po letech vycítil pořádnou roli a svého drsného kapitána s nežnou duší transvestity si užívá tak fenomenálně, až jsem (s prominutím) sral blahem. Z filmařského hlediska to na plný počet není, ale za tu upřímnost, která mě dvě hodiny neskonale bavila, nakonec plnou taxu, s přimhouřením oka, dávám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem film viděl, a dal mu čtyři hvězdy. Po roce jsem si film pustil znovu a dal tomu plnej počet. Proč? Protože takovéhle fantasticky pohádkovské příběhy se prostě už tolik netočí a já si jich odteď začnu nesmírně vážit. Hvězdný prach je opravdu moc hezká pohádka...ano pohádka, proč by ne. Vypráví moc milý příběh s herci, kteří se mně ve všech ohledech líbí a s hudbou, která mě v každé scéně nesmírně těší. Věřte mi ale, že všecko tohle může být opravdu hezké, ale když dojde na Roberta De Nira, který si užívá jednu z nejzábavnějších rolí, které kdy dostal, tak okamžitě zapomenete na veškeré chmury. U něj už je vidět, že to, co točí, točí proto, že ho to baví. Protože pustit se do takovéto role už dokáže opravdu jen frajer a on u mě frajerem je, obrovským. Tomuto filmu se tak prostě nedá vytknout vůbec nic. Je nádherně kouzelný, atmosférou, dějem, hudbou, vším. A také to je jeden z filmů, na které se rád podívám kdykoliv budu mít tu možnost. Tak se také stalo, že jsem film odchytnul v pátek večer na Nově a v sobotu odpoledne ho tam dávali znova. Tak jsem si ho pustil ještě jednou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$70milionovTržby USA $38,634,938Tržby Celosvetovo $135,560,026Tržby za predaj DVD v USA $27,214,511║ Režisér Matthew Vaughn , ktorý je pomerne neznámy na poli filmovom, prekvapuje po všetkých stránkach spracovania. Absolútne sa nesnaží nijako moc okato kopírovať predošlé fantasy hity tipu Pán prsteňov či Narnia, v prvom rade tu úplne obchádza veľkolepé súboje, tie nahrádza len mini súbojmi asi piati proti piatim aj to len v krátkom zostrihu, prípadne súboj Tristana proti čarodejniciam používajúcich dokonca aj voodo techniku čo fakt nevidno u takýchto druhov rozprávok. V prvom rade sa nám snaží povedať určitú mytológiu tohto príbehu aj keď zo začiatku asi prvá štvrtina filmu tu pôsobí až moc jednoducho poňate až nezáživne. A to hlavne keď nám ukazuje Anglicko a čarovnú krajinku ukrytú za múrom so strážiacim - 97ročným starcom ovládajúcim rýchle kung-fu chvaty, čo možno vyznie smiešne ale na plátne to je dosť obstojné spravené takže samoúčelnosť tu nehrozí. V podstate po celý film nás čaká množstvo nečakaných prekvapení a aj narážok na dnešní spôsob života, čo len dopomôže rozvíjajúcemu sa príbehu v odľahčenie a dostane ho do ľahko plynúcej pohody, ktorú navodí hlavne „tvrdácka“ postava Kapitána Shakespeara. Z neho sa vykľuje niečo úplne iné než v prvej chvíli predstavuje, až vtedy sa neubránite smiechu lebo taká komická postava na tak krátkom priestore vo filme tu už dávno nebola. Ústredná dvojica hercov Charlie Cox a Claire Danes nie je najväčšou výhrou z hereckého obsadenia. Zo začiatku pôsobia dosť nesúrodo ale postupom času im to ako filmovej dvojici začne klapať až im začnete fandiť a prežívať s nimi ich útrapy. _Herecké obsadenie bolo na Anglickú produkciu dosť slušné, počnúc neznámym Charlie Coxom v úlohe Tristana, ktorý počas príbehu prejde riadnou hereckou premenou od neohrabaného nedomýšľavého sedliačika v rozvážneho muža. Partnerkou mu je Claire Danes ako Yvaine, tá už nie je taká sympatáčka ako pred 10 rokmi vo filme Romeo a Julia ale do svojej postavy vnesie aspoň určitý impulz vyzretosti. Michelle Pfeiffer hrá čarodejnicu Lamiu, nuž dosť nechutní make-up si musela vytrpieť taká staršia ale elegantná kráska, aspoň sa mohla v tejto úlohe poriadne vyzúriť. (asi ju začali baviť negatívne postavy naposledy bola dosť nepríčetná aj v Hairsprey). V malej úlohe sa tu mihne aj Peter OۢToole ako kráľ, ktorý neváha pre boj o kráľovský trón obetovať aj vlastných synov. Sienna Miller ako zvodkyňa Victoria, a nesporné čaro filmu dodáva Robert De Niro ako Kapitán Shakespeare s neochvejnou pozíciou na lietajúcej lodi kradnúcej z oblohy blesky s malou posádkou ale zábavnejšou než všetci piráti okolo Jacka Sparrowa v sérii Pirati Karibiku a to tam majú fakt len malý priestor na to aby sa predviedli. _Hviezdny prach sa zrovna nestane žiadnym veľkým hitom roka , hlavne pre slabé tržby s USA aj keď ho kritika dobre hodnotí ale časom určite nadobudne u fanúšikov fantasy viac uznania než sa jej dostáva teraz. V Amerika aj tak málokedy niečo uspeje stvorené na Anglickom kontinente a to ani moc neovplíva tento film suchým Anglickým humorom. Po trikovej stránke sa dá povedať že to je na dnešnú dobu na slušnej priemernej úrovni , to ale neznamená že by tam niečo pôsobilo rušivo práve naopak , krajinka, hrad, pohľady z hora, lietajúca pirátska loď, má v stvárnení svoje kreatívne plusy. Takže nízky rozpočet nijak neznížil kvality filmu. /videl v kine: 75%/ () (méně) (více)

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná a Hvězdný prach sice je slušnou pohádkou pro děti (ve které se vraždí zvířata, padají hlavičky a každá druhá postava tu má solidní komplexy), ale v rámci filmového roku si na ní nevzpomenou snad ani příbuzní štábu. Slušní herci se proplétají s neslušnými, fantastický (nebo jen uřvaný? ;) soundtrack tahá rozmázlé triky a vylidněné lokace z nejhoršího a Peter O'Toole s Robertem De Nirem rozsvěcují scénu, aby v tom upejpavý Charlie Cox nebyl úplně sám. Problém je v tom, že tahle nesourodá směska herců nedokáže skrýt roztříštěnost scénáře, několik vyloženě směšných scén (v důsledku nízkého rozpočtu a snahy nacpat to všechno do jednoho filmu) a Vaughnovu příliš laxní režii. Milý Matthew se prostě smířil s tím, že má málo peněz a tak letos kouzlit nebude. Když bičuje starověká filmová klišé a buduje pohádkovou atmosféru, jde mu to celkem od ruky, ale akčnější pasáže (finále) a kurník plný různorodých postav mu dělají potíže. Zkrátka to neužóngluje a tak i když je Hvězdný prach snesitelný, do zábavnosti mu chybí pořádných pár kroků. Jednou jsem to vytrpěl, uznávám, že to má navrch nad českými pohádkami, ale ať mě do toho probůh nikdo nenutí podruhé. Teplí piráti a umírající hajzlíkové s královskou korunou jsou sice fajn, ale ruku do ohně bych kvůli nim znovu nedal. (50%) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ačkoli po stránce technické bych našel skvrny snad všem, krom výtečného soundtracku, čistě pocitově mě Hvězdný prach dostal jako málokterý romantický / fantasy film... ihned jsem si našel cestu k sympatickým hrdinům, rozesmál mě trhlý humor, nápadité choreografie i radostně lehké vedení příběhu, kterým Vaughn maskuje poměrně tuctové výtvarné vidění a (ne)cit pro silnou kompozici. Po stránce vizuální je Hvězdný prach skutečně pouze směsicí odkoukaných postupů a nedobrých CGI efektů, které prozrazují, že 70 miliónů prostě nestačilo... Torzovitý dojem z království Stormhold ovšem doslova tone v milém dojmu z příběhu i skvělých postav (zde zejména vyzdvihuji ústřední dvojici a famózního De Nira, který z dobrého filmu udělá skvělou podívanou)... podle mého se Matthew Vaughanovi podařilo vytvořit nijak velkolepou pohádku s velkou duší. Bohužel, dnešní divák žádá spíše tu velkolepost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jane Goldman, Matthew Vaughn .. Sice skromnější fantazy rozprávka staroanglického střihu, přesto svým osobitým způsobem dostatečně poutavá. O mladém, zamilovaném muži ze strohého prostředí divoké Anglie, kde za Zdí padají hvězdné ženy z noční oblohy, piráti brázdí nebe a sešlé čarodějnice či proradní dědicové trůnu hrají ty špatné. Gaimanovu pestrou směsice razantně upravil velice nadějný režisér Matthew Vaughn, tu ubral, tu přidal, ale výsledek chvílemi trpí zbytečnou rozkolísaností. Body k dobru nepřidají ani některé triky nebo druhé polovina děje, která bude pro sečtělého diváka lehce předvídatelná, protože zvraty a rozřešení přicházejí přesně podle rozdaných indicií. Stardust však v žádném případě nestojí na objevném příběhu nebo akčních sekvencích - o početných bitvách si nechte zdát, tohle je příběh jen několika málo postav v takřka vylidněném kraji - i když zde nějaké samozřejmě jsou. Jde o ryzí romanticko-dobrodružné putování za poznáním sebe sama a principů světa, ve kterém Tristan žije. Za velký klad považuji neustálé prokládání děje mnoha vtipnými momenty a samozřejmě líbivé herecké obsazení, kde kreace De Nira musí potěšit a půvab Claire Danes rozpálit. ____ Každopádně zadaptovaný Neil Gaiman zaujal a než si v blízké době vychutnám Stardust bez zbytečného dabingu, seženu si pro rozšíření obzorů Neverwhere. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

V piatok pri vybere filmu, na aky pojdeme s priatelom do kina, boli dve moznosti. Iba na ojednavku (ci ako :)) a stardust... Povedali sme si, s dabingom? what the fuck, ale no dobre...Co uz s nacatym vecerom.... Zaciatok trosku pomalsi, ale prichodom siedmych bratov na scenu, padom hviezdy a tym padom aj prichodom humoru, sa to vsetko krasne rozbehlo a pomaly do seba zapadalo. Naozaj vrelo odprucam, je to naozaj najvtipnejsia nekreslena rozpravka za veeeelmi dlhe obdobie. To co predvadza Pfeiferka, za kozla premeneneho na cloveka, za "modru krv" z podrezaneho krku, ale najma za krasnu auru Claire Danes a za Roberta de NIra a hlasku: "Nevadi, my sme aj tak vedeli, ze si BUK" :D Dam si to este raz v povodnom zneni s titulkami :D ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pohádka co jsem za dlouhou dobu viděl. Adaptace Stardustu (četl jsem) dopadla rozhodně nad moje očekávání. Vaughn vzal knihu, druhou polovinu kompletně zahodil a udělal to kapku akčnější. Ta tam mluvící chlupatý mužíček, ta tam hrdinovo půlroční bloudění za hvězdou, a za své vzalo i nemastných neslaných pár stránek s létajícími piráty (rozuměj: mají mnohem víc scén). Za to se dočkáte úplně nového finále, kde se šermuje, létájí kouzla a trhají čarodějnice. Mnohem více prostoru dostávají duchové princů a hlavní novinkou je Robert De Niro jako NEZAPOMENUTELNÝ kapitán Shakespeare. Garantuji vám, že hudba Jacquese Offenbacha už nikdy nebude to co dřív ;) Triky v pohodě (v rámci rozpočtu), hudba skvělá (no dobře, někdy trochu přebíjí obraz) a už od Layer Cake mi Vaughnův režijní styl prostě sedí. Z negativ bych vybral totálně zbytečného Gervaise, trošku roztahanějsí finále a vystřižení sexu s elfkou :) Celkově jsem si Hvězdný prach hodně užil a rozhodně se těším na další shlédnutí. Druhé shlédnutí: Dabing se dá. Pár vtipů sice umřelo, je tam pár úletů, ale jinak nadprůměr. Třetí shlédnutí: Dabing je sice snesitelný, ale originál prostě ruluje. Ten film mi přijde s každým shlédnutím lepší. De Niro forever ;) 4th: Ani se neptejte... pořád je to super :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásná pohádka. Nádherně napsaná, nádherně zahraná, nádherně natočená. Dobro a zlo je jasně vymezeno, lehký sentiment střídá romantiku, napětí zase ředí humor, příslovečná filmová výprava do fantastických světů má potenciál oslovit diváka dětského i odrostlého. Neboť kdo by nechtěl najít svou hvězdu, žije už dávno v zapovězeném světě... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka, která je navíc fakt vtipná. Hláška prince Septima: "Kapitán Shakespeare má pověst drsňáka, musíme se mít na pozoru" by se měla tesat do kamene :) Herci perfektní bez výjimky. Navíc tenhle film má tři vnadné krásky s hvězdnými jmény, které by samy utáhly libovolný film. ()

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama