Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 833)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami, žila, nežila, vskutku podivná kompanie. Jelito s vizáží B.Frasera na dietě, neustále se rozšiřující princovské bratrstvo duchů, po kráse toužící čarodějnice na kozím spřežení a taky jeden kapitán vzdušného korábu se zálibou v transvestitismu, jenž dle mého nebyl bukanýrem (tzn. námořník na lodi z bukového dřeva), ale prostě se jen rád hezky oblékal.. Potřebným nadhledem obohacená vzkazka, co stahuje žánrovým stereotypům potměšile kalhoty, nicméně postrádal jsem od Vaughna více vypravěčské dynamičnosti, kterou naplno ukázal až v poslední dvacetiminutovce. Nu co, s odstupem času už stejně víme, že pochybovačům nakopal zadek a zařadil se do režisérské první třídy.. Od nynějška, až půjdu po ulici a uvidím Claire Danes jak skáče ze střechy výškového domu, budu si něco přát.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem neuvěřitelnej malér, ale dostalo se mi velmi zábavného fantasy, které má akorát problémy s tím, že neví, pro koho vlastně je. Pro dospěláky je moc pohádkové, ale svoji sestru bych na ni taky nevzal, protože ji nehodlám vysvětlovat, co je to "buzík" a "Transvestita", to přenechám jiným, stejně jako někdy přece jen kapku brutální, nebo minimálně morbidní scény bych asi ohodnotil větším ratingem a ne českým dabingem. Pro děti v nás dospělých ale velmi přijemný zážitek ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Jsme lidé, protože zíráme na hvězdy, nebo na ně zíráme proto, že jsme lidé?" Dala jsem si po osmi letech film znovu a ocitla jsem se ve velkém úžasu, snad ještě ve větším, než při prvním shlédnutí. Z čeho mě srdce hřálo nejvíc bylo precizně fungující strukturování, protože mám dojem, že dramaturgie v poslední době víc než cokoliv jiného ve světě kinematografie (a té velkofilmové dvojnásob) znamená sprosté slovo. Nicméně ultimátním slovem, kterým bych film ráda ocenila, je bystrost, protože nejlépe popisuje všechny aspekty, kterými mě Hvězdný prach okouzlil. A mým nejoblíbenějším článkem filmu i nadále zůstávají modře krvácející sarkastičtí princové (zvlášť když si člověk poskládá dohromady, že je všechny zná z IT Crowdu či jiných přidružených taškařic) s čestným hostem Peterem O'Toolem. (29. 3. 2016) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jedno z najpríjemnejších filmových prekvapení vôbec! Po nie až tak zaujímavom úvode som nečakal, že sa to tak rozbehne. Úplne ma film do seba vtiahol. Nádherný príbeh, ktorý má veľa vtipných momentov a v tých najsladších scénach je stále nad vecou. Potrebný nadhľad s humorom, ktorý je vtipný. Dobrým postavám držíte palce a tie zlé sú naozaj zlé. Skvelí herci a ich výber do jednotlivých rolí. Robert De Niro ako kapitán Shakespeare je nezabudnuteľný. On a jeho družina, duchovia kráľovského rodu, ale aj všemožné vedľajšie či hlavné postavy - treba ich jednoducho vidieť. Všetko klape ako má. Hudba je neskutočne vydarená a aj keď mi niektoré tóny pripomínali Pána prsteňov, tento soundtrack sa mu môže smelo postaviť. V dojímavých scénach silné, v odľahčujúcich scénach úsmevné v hrdinských scénach burcujúce. Žiadna trápna scéna. Toto je fantasy ako má byť. Dokonalá rozprávka pre dospelých. Autor knižnej predlohy Neil Gaiman sa vyjadril nasledovne:,,Keď som si prečítal prvú verziu scenára, doslova som zalapal po dychu. Prišlo mi to ešte vtipnejšie a napínavejšie než moja vlastná predloha."Byť lepších efektov, idem ešte vyššie, som však nadmieru spokojný. 90% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Poutavé vyprávění s příjemným espritem britského suchého humoru a konečně po dlouhé době pohádka, která nedělá z dětského diváka blbce a toho dospělého potěší vtipem a originalitou pohádkového prostředí. Od podivína Gaimana si někdy určitě něco přečtu, Matthew Vaughn se pochlapil a sympaťák De Niro už dlouho neměl tak vděčnou roli (jeho "travesty taneček" v šatníku je, řekl bych, ojedinělým okamžikem v jeho předlouhé herecké kariéře :o)). Viditelně omezený rozpočet vůbec neřeším, tahle podívaná má totiž duši a to se cení. Snad jen škoda poněkud "přepáleného" finále, jinak moc pěkné. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • V jedné ze scén se hlavní čarodějnice (Michelle Pfeiffer) zjevuje svým sestrám v zrcadle v omládlé podobě i přesto, že bezprostředně před i po této scéně je zestárlá používáním kouzel. Přitom zrcadlo ve všech ostatních scénách zobrazuje čarodějničinu podobu autenticky. (Thanoris)
  • Poslední film, ve kterém se objevil Mark Burns (nový biskup). Zemřel před premiérou filmu. (don corleone)
  • U přívěsku, který létá před umírajícím králem, je možné rozpoznat, že je zavěšen na provázku. (Pepy)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama