Reklama

Reklama

Jason Bourne se opět vydává na cestu za pravdou a svojí minulostí, ale tajná sekce CIA po něm stále pátrá. Na scéně se objevuje novinář Simon Ross, který pátrá po informacích o projektech Treadstone a Blackbriar. Využívá při tom zdroj z řad CIA a dostává se blízko k důležitým informacím. Neunikne tak pozornosti Jasona Bournea, lačnícího po informacích o své minulosti, ale především pozornosti Národní bezpečností agentury, pro kterou je případný únik informací naprosto nepřijatelný a je připravena mu zabránit za každou cenu. Nikdo tak není v bezpečí. Na mušce je nejen Simon Ross, ale i Jason Bourne, který chce definitivně odhalit pravdu o své minulosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 461)

Hawk 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Bournovy série je naprosto důstojným pokračováním, předchozího Bourna však nepřekonává. Prvních 20 minut působí na člověka klasickým dojmem třetích dílů, kdy se autoři marně snaží vytežit trhák jenom z toho, že je to "násedovník podařených filmů". Ovšem po scéně na Londýnském nádraží Waterloo se dostáváme do otáček známých z předchozích dílů. Tempo vás přibije do sedaček až do samotného konce, který je završen mobiho remixem (u mě drobné mínus). Na závěr bych vytknul onu roztřepanou kameru, která je podle mého názoru až moc roztřepaná a v některých scénách má spíše rušivý charakter, než navození atmosféry. ()

Juja 

všechny recenze uživatele

Uznávám, v některých scénách jsem děj nestíhala a občas se mi motala hlava. Ale na pouti taky jdete vždycky na tu NEJVĚTŠÍ horskou dráhu, neřešíte žaludek vzhůru nohama, protože je Vám jasný, že tohle bude JÍZDA :) Stojí to za to, úžasný završení série....i když...co my víme.. ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

No... ty vole. Že je Transformers akční nářez? Po půl hodině Bourna už jsem si říkal, že na TOHLE Michael Bay prostě nestačí, a spolu s Bondem jen čuchají prach, který víří za Jasonem Bournem. Proboha, kde v tom filmu není akce, která je navíc krásně smysluplná a chytrá? Takovýhle inteligentní nářez se objevuje opravdu velice málokdy. *MINI SPOILER* Když se na konci rozezněla hudba Mobyho, už jsem myslel, že slastí filmového fanouška se rozplynu. Takový pocit jsem naposledy měl v kině.. vlastně ani nevím kdy. ()

Betmän 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelnej film, ale ve výsledku skoro o ničem. Vždyť je to jenom další recyklace prvního dílu. Akce je dobrá, ale přehledná mi moc chvílema nepřišla, asi že ten film neni moc barevnej a mezi vrahounama frčí černá. Več filmu neni žádná zajímavá postava, která třeba v jedničce díky C. Cooperovi byla. ** Vysoká hodnocení nechápu. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Skvele zakonceni skvele trilogie. Greengrass opet zcela nove definuje pojem "akcni scena" a v nekterych momentech nejde nez proste nevericne kroutit hlavou. Damon vyspel do ultra machra, jemuz James Bond ani Ethan Hunt nesahaji ani po kotniky. Mysli rychle, jedna rychle, chodi rychle. Cely film je v pohybu, zastavi se snad jen v minutove scene v kavarne. Moc nemluvi a kdyz uz, tak z neho jde respekt. Proste nova definice akcniho hrdiny pro 21. stoleti. Libi se mi jak vyvazene cela serie o Bourneovi pusobi. Od zacatku ve Stredozemnim moriu az k zaveru trojky, kdy Bourne parafrazuje slove, ktere k nemu pronesl Clive Owen v jednice - vsechno do sebe zapadne. Bravo! Zatim nejlepsi film, co jsem toto leto v kine videl. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Já nemám co dodat, prostě nejlepší dil z celé série a to bez pochyby, i když musel jsem se zorientovat ,co je co a kdo je kdo, přeci jen trochu času od minulého dílu uteklo. Ale akce byla na 5 hvězd, napětí na 5, zvuk výborný a celé jak to do sebe zapadalo a pohrával si s policisty a s technikou to prostě mám rád a platí to na mě. Na konci už už to vypadalo bledě, ale Bourne všechno zvládl a já jsem mohl zvolat JO! ()

Herman 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nemůžu ubránit srovnání s jiným akčním thrillerem, a to Nepřítelem státu, kterému se tento film snaží poměrně dobře šlapat na paty, ale Nepřítel je u mě prostě jednička. Nicméně tohle dílo na mě působilo hodně realisticky - kamera snímáná z ruky, bojové prvky (někde jsem tam zahlídl sihonage :-) ). Výborný film pro toho, kdo je unaven akčními filmy založenými na akci vygenerované přes počítač. Tady jako bonus dostanete i nějaké to napětí. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Scéna na londýnském nádraží je prostě absolutní špička v akčním žánru hned vedle přestřelky v Heat. Sice padne jen jeden výstřel ale to co tam předvádí kamera a následně střihač je něco neskutečného. Napětí doslovat teče z plátna a Vás to zamáčkne do sedačky. ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

69 %_ Po přečtení nadšením kypících komentářů zde na ČSFD jsem čekal něco opravdu ultimátního. Jenže kdepak; ničeho takového se mi nedostalo. Přesto, že je film plný relativně nápaditých akčních scén, zároveň obsahuje hodně rušivých elementů - kamerou, která se třese i během klidného rozhovoru v kavárně počínaje a místy stupidními nebo klišoidními dialogy konče. Přestože se jedná o dobrý akční film, čekal bych prostě od pokračování Bourna něco víc. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Výborně. Paul Greengrass předvedl notu o člověku, který si nenechá nic líbit a šokuje celé tajné oddělení. Matt je v tomto filmu tak skvělý a autentický, že bych byl schopen mu věřit i to, že padají trakače z nebe. Neustále vážný výraz a dokonalé bojové triky. Napětí od začátku až do konce. Podle mě lepší než detektivka Obvyklí podezřelí. o 30 procent. Zařadil bych tento film na seznam musíte vidět co nejdříve. Protože až to budete vidět staří, stále nebudete věřit nadčasovému umění, jaké je v tomto filmu předvedeno. Mám doma ještě dva předchozí díly a chystám se na ně podívat. Uvidíme jak to dopadne. Podívejte se... a ucítíte pach muže, který boří hierarchické žebříčky a dává zabrat výše postaveným. Matt Damon...ultimátum na problémy ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Efekty úžasné, střih skvělý, natočeno je to skvěle. Jako završení se fakt povedlo. Nemohl jsem se odtrhnout, ale na můj vkus se tam až moc pořád utíká a tak mi to připomělo spíš maraton. Je to skvělý film, ale více se mi líbila jednička. Byla dějově zajímavější. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

úžasná akční smršť, osvobození od zdánlivě obligátního prvku zápletky velmi oceňuji, ten konec si asi nemohli odpustit, co? 4+ ()

Heui 

všechny recenze uživatele

Jedna velká jízda - na začátku filmu se člověk nadechne, na konci vydechne. Opravdu výborná režie, střih, i herci. Skvělá podívaná! ()

missbee 

všechny recenze uživatele

Když se to vezme kolem a kolem, Bourneovo ultimátum je jedna veliká honička. Ovšem tak famózní honička, že máte oči navrch hlavy, v těle napjatý každý sval a po necelé dvě hodiny zadržený dech. ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Jason Bourne a Tommy Lee Jones

Jason Bourne a Tommy Lee Jones

29.07.2015

Zatímco se stále doufá, že v pátém bourneovském filmu uvidíme Vigga Mortensena (měl by se ucházet o roli hlavního padoucha), špiónský comeback Paula Greengrasse a Matta Damona nabral jinou hereckou… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama