Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(50)

Keiichi se nově přistěhoval do Hinamizawy, kde objeví sérii vražd z minulosti. Ale jeho noví kamarádi o nich mluvit nechtějí a vypadá to, že ho tajně sledují. (Netflix)

Recenze (32)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Cikády mi zapěly píseň neradostnou, což nevadí, a málo chytlavou, což vadí. Dva prvky tohoto seriálu mi přišly iritující. Prvním byly rádobyvtipné scény. Druhým pak neustálé přepínání lolitek (ale i Keiichiho) mezi módy "vražedně nebezpečný" a "kawaii", které je většinou zcela prosto logiky. Psychologie postav je až na výjimky zahalena tajemstvím. Jelikož je zjevné, že všichni hlavní hrdinové budou alespoň v jednom příběhu vykucháni a pak zase restartováni, divák je k jejich osudům naprosto lhostejný. Kvalitní snad jen jako ukázka toho, že stejné ingredience lze namíchat pokaždé trochu jinak. Abych jen nehaněl, Detektivní příbeh mě bavil. Žel, je to jen jeden příběh a i u něj mě zklamal konec. Čisté ***. P.S.: Když přidám zážitek z další série Kai, musím své hodnocení poupravit mírně nahoru. Oddělovat tyhle dvě série od sebe opravdu nejde, nebylo by to fér. Kai konečně nabídne vysvětlení všech záhad a vysvětlení je to uspokojivé. Škoda jen, že se na něj muselo čekat tak dlouho. Oprava na lepší ***. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

(Technická: 26 dílů Higuraši no naku koro ni je rozčleněno do 6 kapitol.) V prvních 13 dílech je hlavní postavou příběhu Maebara Keiiči, mladík, který se s rodiči nedávno přistěhoval do vesnice Hinamizawa, a několik jeho nových přátel. Jak se brzy ukáže, obec skrývá neveselá tajemství, přičemž nynějším i dřívějším událostem ve vesnici se více věnuje druhá polovina seriálu. A poslední kapitola... Uvidíte sami. Hned na začátku hodnocení si odbudu hanění. 1) K závěru doporučuji přistupovat s trochou skepse. Není špatný, ovšem doufal jsem v něco jiného. 2) V úvodních částech prvních dvou kapitol bych uvítal vystřižení/úpravu většiny komediálních scén, anžto obzvláště v porovnání s následujícím jsou některé opravdu hloupé. Naštěstí se toto týkalo pouze dvou zmiňovaných dílů a pár dalších okamžiků. 3) Možná by nebylo na škodu jiné řazení kapitol. První z nich totiž navnadí na něco, čím nakonec seriál není. Počáteční kapitola představuje horor, v němž je příběh jen nakousnut, ovšem disponuje naprosto fantastickou atmosférou! (V tomto ohledu jej řadím k nejlepším hororům vůbec .) Následující části už jsou však spíše mysteriózním thrillerem, který zřejmě kvůli lehkému zklamanému očekávání hodnotím o trochu hůře. I tak z něj ovšem mám „velmi dobrý“ pocit, atmosféra je podobně intenzivní, jen se z tajemně děsivé změnila v tajemně napínavou. „Velmi dobrý“ proto, že místy je to kvůli úmrtím až nepříjemná podívaná. Skonů není v seriálu mnoho, ovšem když na nějaké dojde, je dosti brutální... a zároveň působivé (asi také proto, že kamera většinou nenabízí přímý záběr na akt, ovšem divák má i tak poměrně jasnou představu o tom, co se mimo obraz děje). Posledním chodem menu je povedený scénář, který postupně odkryje celou pohnutou historii vesnice Hinamizawa (ačkoli všechny souvislosti jsem při prvním zhlédnutí nezachytil) i temné a temnější minulosti postav (nebo ne?). Jen ten konec mohl být jinačí. Co se týká audiovizuálního zpracování, pozadí jsou nakreslena velice pěkně a postavy patří k lepšímu anime standardu. Z hudební složky bych obzvláště vyzdvihl vynikající skladbu z úvodní znělky. Krom toho není hudba nijak zvlášť výrazná, ovšem atmosféru doplňuje výborně. 8/10 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Krvavé psycho kde ste zo začiatku v péčku a ničomu nechápete nech vás to však neodradí rozuzlenie stojí za to. A rozkošná kawaiidná Rika Furude ach jooo ♥. Nippaa Higurashi patrí medzi moje naj anime. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj celkový dojem: Aj napriek tomu, že Higurashi no naku koro ni má viac slabších stránok (strašne mi liezlo na nervy, ako postavy jednu vetu opakovali x krát) a pár dielov je nudných, som nad mieru spokojný. Ako celok to pôsobí ako úžasné, psycho anime, ktoré síce zo začiatku vyzerá ako milá rozprávka pre deti o priateľstve, v skutočnosti to ale pripomína zvrhlú rozprávku pre dospelých.. Ten nápad nie je zlý a popravde, má to aj niečo do seba.. v anime je veľa divných alebo zvrhlých scén, ktoré by ste deťom pustiť určite nemali (a kto má dobre pozná, vie, že to mám rád) a niektoré zvraty sú aj prekvapivé (alebo aspoň zaujímavé).. Najviac sa mi páčil asi príbeh prvý a posledný a toto ma doslova držalo za vajca.. som zvedavý na pokračovanie (alebo čo to je).. a moje dík patrí aj prekladateľovi a jeho pripomienkám v reklamných titulkách, Arigato Gozaimas ^^ Moje hodnotenie: 89% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Co funguje jako vizuální novela s několika příběhovými liniemi a mnoha konci, to až tak úplně nefunguje jako anime. Taky proto se tvůrci adaptací snaží vměstnat co nejvíc děje do jednoho příběhu a někdy to působí poměrně zmateně a nedotaženě. Například v případě Air. Tady je to ale ještě jinak a nejsem si jist, jestli to byl dobrý nápad. Každý pátý díl (pokud si dobře pamatuju) se totiž zmáčkne reset a začínáme znovu od začátku, což způsobuje v hlavě chaos. Aspoň v té mé. Ke konci už jsem opravdu mnohdy nevěděl, která událost se přihodila v aktuální příběhové linii a která v té minulé, případně předminulé. Možná to byl záměr tvůrců, protože tohle anime je o tajemných věcech, které se až do konce tak úplně nevysvětlí (to až možná v pokračování). Každopádně jsem měl potíže se na seriál vůbec dodívat, ale závěr se docela povedl, a tak jsem ani moc nelitoval času stráveného s tímto seriálem. Původní vizuální novela, oproti níž je toto anime pouze slabým odvarem, se dá pořídit na www.mangagamer.com. Pouze v angličtině samohřejmě. Rozhodně doporučuju. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Higuraši no naku koro ni: Příběh je pomalu rozkrýván docela netradičním způsobem, kdy je s každou kapitolou restartován a poté se vždy odvíjí trochu jiným směrem a končí trochu jiným výsledkem, ale některé klíčové události zůstávají pokaždé zachovány, případně je jedna dějová linie nazýrána vždy z pohledu jiné postavy. Ty hlavní záhady se ale nevysvětlí, spíše než odpovědi nabízí první série jen množství otázek. ________ Higuraši no naku koro ni kai: Higuraši kai nezačalo nijak oslnivě, nudný a vlastně i celkem zbytečný začátek mi rychle zkazil radost z návratu tohoto seriálu, teprve na konci druhé kapitoly (díly 12 a 13) to začalo být opravdu zajímavé a dobré. Především proto, že seriál konečně začal poskytovat kýžené odpovědi. Nicméně poslední kapitola Higuraši kai byla skvělá celá, rozuzlení bylo velice překvapivé a uspokojující. Škoda jen, že první polovina neměla až takový spád. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedával jsem moc pozor, bylo to fakt nudný. Tudíž jsem moc nechápal no..:D Čekal jsem od toho strašně moc, ale mě to vůbec nevzalo. Ani postavy, příběh nebo dokonce opening.. Soundtracky na tom byly fakt mizerně. Takže 2* za několik brutálních scén a za poslední kapitolu, která mě překvapivě bavila. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HODNOTENIE:Potenciál v niektorých dieloch nie je úplne využitý.Postavy zomierajú a potom sú znova oživené čo mne veľmi nesedí.Naopak kvalita animácie ako keby sa stále zlepšovala.Mrazivý pocit v prvej kapitole žiaľ potom už nepokračuje.Zrejme je to aj spôsobené tým, že človek čaká stále niečo mrazivejšie.Posledné a prvé diely sú najlepšie. Aby ste pochopili o čo vlastne ide musíte pozrieť druhú polovicu druhej série http://www.csfd.cz/film/258646-higurashi-no-naku-koro-ni-kai/. OBSAH:Tento zaujímavý anime počin, ktorý je prepletený záhadami sa odohráva v tichom mestečku Hinamizawa.V tichom? Až na to že, každý rok niekto za podivných príčin zomiera a druhý človek sa zas stratí a už sa nenájde.Hlavným hrdinom je Maebara Keiichi a hŕstka rôzne starých dievčat.Maebara Keiichi trávi čas hraním hier spolu zo svojimi kamarátkami v klube.Temné úmrtia, ktoré sa dejú v mestečku sa mu ani zďaleka nevyhnú! Aj vy sa môžete nechať zaujať hororovou atmosférou Higurashi no naku koro ni. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást podivně infatilním prvním dílem, který je jen nevinnou zástěrkou pro jedno z nejdrsnějších a nejatmosféričtějších anime. Úvodní kapitola první série patří mezi to nejlepší co jsem kdy mezi anime viděl. Zbytek první sézony zaujme opravdu netypickou strukturou podání příběhu, která nejednoho diváka zmate. Druhá série však téměř na všechny otázky poskytne odpovědi, ale napřed je nutné se prokousat, pro mě poněkud zdlouhavou, první polovinou této řady. Ke konci druhé série, ale Higurashi chytá druhý dech a opět vás naplno vtáhne. Nicméně druhá sezóna je přeci jen slabší. Na závěr ještě jedno doporučení. Pro opravdový zážitek (obzvlášť první řady) doporučuji sledovat během horkých letních večerů, kdy typická "letní" atmosféra seriálu ještě vynikne :) ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

První tři kapitoly (13 dílů) je opravdu povedený horor. Zvláště pak ta první! Další dvě pak jen tu samou událost poodkrývají trochu z jiného úhlu, aby dívák věděl co mezitím dělaly postavy, kterým se v předchozí kapitole scénář moc nevěnoval. Scénář je vůbec velkým tahákem této série. Přitom je zajímavé jak dokáže prakticky těžit jen z jedné a té samé události celých 26 dílů. Místy mi to trochu připomínalo Kingovy psychoticko brutální knížky. To druhá polovina je už poněkud slabší. Poukazuje na minulost celé dědiny Hinamizawa a rozuzlení okolo vůdčí rodiny Sonozaky a celé Oyashirovy kletby. (Viz. kapitola Deja vu) Poslední kapitola už mi jen trochu připomínala (opět) Kingovo dílo Pavučina snů. Klasická zápletka s červími mimozemšťany atd. To už jsem bral s trochou nadhledu, jelikož do celého konceptu se už moc nehodí... Ke konci nesmíte čekat žádné velké rozuzlení. Příběh si nechává nějaké to své tajemství pro sebe (asi kvůli druhé sérii), ale pokud se chcete podívat na partičku malých roztomilých holčiček jak kulí oči a pak hned v zápětí někoho sekají na kousky, tak si myslím, že lepší dílo v anime žánru ani nenajdete. Jedná se o velice intenzivní zážitek. 9/10 ()

webhead 

všechny recenze uživatele

Děj, který začíná nevinným příběhem kamarádů ze školy se postupně zvrhává a postavy se stávají čím dál psychopatičtější. Výborně promyšlené linky a silný příběh, který dá nejednu ránu do zad. Jak jsem si myslel, že se mi anime nikdy nezalíbí, tak cikády si mě omotaly kolem prstu. Tedy až na některé převeselé pasáže, které sice tvoří pěkný kontrast s hororovým koncem kapitoly, ale prostě jsou někdy až moc přehnané. Ještě musím pochválit skvělou úvodní píseň. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Temné, mysteriózne až desivé. Higurashi no naku koro ni je zaujímavý projekt, kde sa tá istá udalosť odohráva stále dookola, vždy však s rozdielnymi detailmi a rozdielnym rozuzlením. "Watanagashi-hen" a "Meakashi-hen" sú mojimi favoritmi medzi všetkými ostatnými kapitolami. Zo začiatku som bol trochu zmetený a chvíľu mi trvalo, kým som tomuto anime prišiel na chuť. Zaujímavá vec je, že aj napriek tomu že človek vie kto za tým všetkým stojí, stále sa to snaží spochybniť a aj keď sa udalosti opakujú po x-tí krát, nikdy sa nenudíte. Aspoň tak to teda prebiehalo u mňa. Bez pochvaly nemôžu ostať jedinečne napísané postavy(a to hlavne Rena), niekedy mi vadili tie ich rozdvojené osobnosti, ale aj to malo nejaký dôvod. Som zvedavý, čo ponúkne pokračovanie, podľa užívateľských komentárov sa je načo tešiť. ()

umisk 

všechny recenze uživatele

Z audiovizuální stránky nemám, co bych vytkla. Zvlášť opening mě zaujal na první pohled/poslech. Co se děje týče: sice uznávám, že bylo zajímavé typovat na začátku každé kapitoly, kdo se zblázní tentokrát, ale přece jen se to docela vleklo. Jsem vděčná za verzi titulek, kterou jsem měla to štěstí použít - překladatelé tu v různých vhodných chvílích přidávali svoje vlastní sarkastické komentáře, takže nuda na chvíli ustoupila. ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Holčičko, proč máš tak velké oči? To abych tě lépe viděla. A holčičko, proč máš tak velký sekáček? To abych tě mohla lépe zabít! Ale ne nadlouho... Dětinská moudra o přátelství a důvěře, která postavy neúnavně omílají dokola (ve snaze umořit diváky starší deseti let), obalená zápletkami, jež mi nedají nevzpomenout scenáristický um Eda Wooda. Ano, druhá řada kupodivu ukáže, že i největší nesmysl může mít smysl, zároveň ale posune příběh do nevítaně ordinérní polohy. Dokonale poučena, že vražda není řešení, opouštím svět Higurashi no naku koro ni (Kai). Svět, kde se zabíjí mimo záběr kamery a kde roztomilá děvčátka straší slabší povahy tím, že znenadání začnou mluvit hlubším hlasem. A s rostoucím znepokojením si uvědomuji, že mě japonský infantilně-pedofilní humor přestává šokovat. ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetci odporúčajú nerozdeľovať Higurashi do dvoch sérií ale brať to ako celok, tak ich mám obe za sebou. Prvá séria udržuje pozornosť brutalitou a rúškom tajomstva, dokonca nevadí ani rozdelenie do kapitol. Keby som bral rozdielne prvú a druhú sériu tak s prvou by som bol spokojný ale keď vezmeme v úvahu druhú tak sa tu v príbehu skoro vôbec nepostupuje. Čo je však horšie, s druhou sériu príde odhaľovanie tajomstva ktoré je "zaujímavé" ale len samo o sebe. Druhá séria stráca akékoľvek násilie a akýkoľvek zdravý úsudok. Jediné čo je tu ešte silnejšie je "Sám doma" syndróm, deti zase všetko vyriešia, dostanú uznanie, všetci sú nakoniec šťastní a nikomu sa nič nestane. Kto by toto čakal od toho rádoby "hororu" ktorý bol načrtnutý v prvej sérii? Posledná časť hovorí za všetko, už aj Teletubbies je drsnejší a zaujímavejší..... Takže? Zobrať seriál, polovicu bez váhania vystrihnúť, prekopať, deti obesiť (Rika je jediná čo zapadá do príbehu a je hrozne zlatá :3 ) a potom bude Higurashi vážne zaujímavý a kvalitný. Teraz za prvú sériu 4* ale s tým že ju beriem osobitne. Druhá silnejšie 3* hlavne za nápad. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo tu na toto dielko niektorý remptajú, ale ja si myslím, že bolo skvelé. Ono je pravda, že reset u každého príbehu, môže spôsobiť chaos, ale rýchlo sa nato zvykne a navyše je vždy odhalený kúsok skladačky z Hinamizawi. Predstava, že by to mali všetko narvať do jedného príbehu natiahnutého na 26 dielov je mi proti srsti. Atmosféra pecková, psycho prechody ešte lepšie, neviem čo je zlé na prechode kawai-psycho-kawai rena (subjektiv), skôr to anime len prospieva a zlepšuje napätú atmosféru (kto chce kľud číta cestovný poriadok). U mňa za ***** a teším sa na zhliadnutie ďalšej série. + bonusová * za cat killing chapter mám rád duchárske príbehy. ()

Koonix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[] Opening-Ending [] Ako to už býva, prvý príbeh neskutočne navnadil, pretože taká citeľná paranoia a mrazivá atmosféra sa len tak hocikde nevidí. Bohužiaľ, to čo tak skvele fungovalo v prvom arku, v ďaľších stráca na účinnosti, pretože divák už vie, že sa vlastne o postavy nemusí obávať, keďže mu aj tak do ďaľšieho príbehu ožijú :) Čo mi vadilo, boli hlavne veľmi nejasné charaktery väčšiny postáv, prišlo že sa správajú vždy iba tak, ako si to príbeh vyžaduje, tým pádom to nie sú plnohodnotné charaktery, ale iba akési prvoplánové figúrky. To však má jedno pozitívum, nikdy neviete čo sa stane ďalej (aj keď 2 príbehy sú vlastne rovnaké, akurát ich vždy vidíte z pohľadu inej postavy), pretože sledovať motivácie a myšlienkové pochody postáv je takmer nemožné (teda nie že by to bolo nemožné, ale ich motivácie sú väčšinou minimálne "zvláštne"). Jednoznačne najlepší je prvý príbeh, potom ma ešte veľmi bavili tretí a piaty, zvyšok príliš nezaujal (to neznamená že bol zlý). Nečakajte že vám príbeh ako celok bude dávať nejaký zmysel, drobné osvetlenie prichádza až v poslednom arku, ak sa však chcete dozvieť všetko, musíte si nájsť čas na druhú sériu. Navyše mi vôbec nesadla kresba postáv, ktorá mi prišla až príliš zjednodušená. Hudba je veľmi dobrá, a za zmienku stojí aj skvelý opening ktorý zaujal od prvého počutia. Slabšie 4*. ()

Machtann 

všechny recenze uživatele

Nesmíte se snažit tento seriál pochopit, jinak dopadnete jako Subjektiv. Tento seriál je geniální a jedinečný svým unikátním sestavením ve kterém se opravdu orientovat můžete až... no přibližně na konci. ()

Reklama

Reklama