Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V nám neznámém světě na Tristein Academy studuje mladá čarodějka Louise de la Valiel. ‘‘Nulová Louise‘‘, jak ji na škole všichni přezdívají, kvůli jejímu současnému rekordu v počtu úspěšně seslaných kouzel - její kouzla totiž skončí vždycky nějakým výbuchem. Jednou za život si každý čaroděj musí vyvolat svého magického sluhu. Louise si jako svého sluhu, který ji bude oddaně sloužit po celý její život, vyvolává Hiragu Saita, mladého a obyčejného chlapce z Japonska. Zděšení a hlavně zmatený Saito nemá ani tušení, kam se to dostal a co vlastně dělá v úplně jiném světě, kde existuje magie. Jako nový sluha Louise ovšem nemá na výběr a zůstává v tomto pro něho bláznivém světě. (Roby)

(více)

Recenze (18)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Na cizí planetě v čarodějné akademii se právě v druhém ročníku provádí vyvolávání magických pomocníků. Sexy Kirche získá salamandra, sukničkář Guiche obřího krtka a uzavřená Tabitha dokonce draka vzduchu. Jenom hlavní hrdinka Louise Francoise de la Valiel, kvůli neschopnosti posměšně přezdívaná Zero, vyvolá obyčejného člověka. Smích však všechny přejde ve chvíli, kdy onen člověk, mladičký Japonec Saito, porazí v souboji Guiche pouhým mečem. A od té chvíle nám po Saitovi začne toužit hned několik dívek. On však musí své paničce prát kalhotky. Zero no Tsukaima je mírně nadprůměrné anime s humorem, který chvílemi baví a chvílemi nudí. I přesto, že je seriál poměrně krátký, je spíše epizodický. Nevyniká ani nápadem, ani zpracováním, ani příběhem, ani designem postav, prostě ničím. Na druhou stranu ani ničím neuráží. Druhá řada - Pokračuje konflikt mezi zeměmi Tristain a Albion. Druhá řada nepřináší žádnou změnu kvality, ani neotřelý nápad, jen do mrtě vyvařuje (bohužel už provařené) ecchi vtípky. Mírný posun ve vztazích hlavních postav. Pro mě větší nuda než řada první. A ten bůh, co na konci sestoupil ze stroje... hanba mu! Třetí řada - Je to s podivem, ale i ona má svou zápletku. Většinu času se však ztrácí v přetahování několika bab o Saita, které si navzájem ve vzestupné posloupnosti závidí velikost koz (pardon, ale jinak to říct nejde). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno. Není to špatné, ale… kupodivu mě ani tak neštvaly postavy, jak prostředí a nudný příběh. Chvilku mi trvalo, než jsem se přesvědčila, že to chci dokoukat a když už jsem to tedy dokoukala, neodnesla jsem si z toho absolutně nic, v podstatě kdybych to nedokoukala/neviděla vůbec nic by se nestalo. Nic mi to nedalo, nic nového nepřineslo, žádné nadšení, ani zajímavý zvrat. Vše průhledné jako nejprůzračnější říčka, bez chuti, prostě jen existující, na pohled snad i líbezná, ale když se člověk podívá víc zblízka, zjistí, že voda je nepitná. V dalších sériích pokračovat nebudu, nepřesvědčilo mě to, že bych tomu měla věnovat nějaký čas. Sice mě tu občas něco malinko pobavilo, ale ani tak mi to za zhlédnutí další série nestojí. Naprosto průměrné anime, kde nic nevyčnívá. 50 %. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

S každou další sérií nudnější a otravnější. Ne snad ani horší, ale je to pořád dokola to samé jen pokaždé s novou várkou prsaté havěti. Když už to vypadá, že vztah Saita a Luisy projde nějakým tím vývojem (nevzali se už dokonce jednou?), konec dílu vše zresetuje a příště se jede nanovo a se stejnými vtipy. Což se zákonitě za čas omrzí a jediné co pak člověka vytrhává z letargie jsou nehorázné deus exy a vstávání postav z mrtvých. V rámci přihlouplých etči komedií přesto pořád nadprůměr, ale napočtvrté si to už nechám ujít. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ústredná dvojica mi pripomína Taigu a Ryuujiho z Toradory, aj keď tu sa nemôžem sťažovať, že iba tvorcovia Zero no tsukaima niekoho kopírovali, pretože Toradora má neskoršie vydanie. Ale.... radšej siahnite po Toradore, než po tomto ;) ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

No aby jste si to užili, tak musíte být pořádní fandové ecchi, protože v tohle anime jde hlavně o kozy a všechno sněma spojené, postavý jsou hloupé, až se chce člověku brečet :D Jinak mě tohle anime pobavilo a zaujalo ve všech ohledech (nejen ecchi :)) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Proč je to tak slavný, zaboha nepochopím, ale jen kvůli tomu nebudu srážet hodnocení... Koukat se na to dalo a zábava taky celkem ušla. Vzhledem k tomu, jak málo jsem čekala, mě to ještě trochu příjemně překvapilo. Asi není dobré volit tohle anime, pokud jste jich už viděli opravdu hodně. Může se vám pak (jako mně) stát, že zapomenete, že to máte rozkoukaný v půlce posledního dílu... ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Celkom lacné a nudné echhi, ktoré je ako keby poskladané z viacerých úspešných anime, no narozdiel od nich nefunguje ani zďaleka tak dobre. Nápad sa mi zdal zo začiatku v celku zaujímavý a potenciál tu tiež bol, o úplnú deštrukciu sa však postaral až neuveriteľne predvídavý, prvoplánový dej. To čo ponúka Zero no tsukaima môže človek vidieť v každom druhom anime. Preklínam sa že som po prvých 2-3 dieloch uvažoval nad 3*, teraz sú z toho len slabé 2*. ()

York 

všechny recenze uživatele

No tak tohle anime jsem videl na Animefestu a tam se mi tech prvnich par dilu libilo, ale po zkouknuti celeho serialu musim zkonstatovat, ze to bylo naprosto o nicem, skoda casu. ()

Haide 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to takové divné. Teoreticky podle základního námětu by to spíš mělo být pro děti, podle sexistických narážek a prakticky úplné absence děje (jako přiznejme si to, nic moc se tam doopravdy nestalo...), nám to pro změnu trochu sklouzává do lehounkého ecchi... Jako nevím moc, co si z toho vybrat. Ale tragické to rozhodně není. Jediné, co nechápu, proč ve většině anime tohoto typu mají všechny oooobří prsa, kromě hlavní hrdinky...? ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli na první pohled to vypadá hodně dětinsky, seriál je celkem vtipný. Příběh je jednoduchý, ale typicky pohádkový, rozumný. Seriál naštěstí neobsahuje obvyklé komediální přepálené výrazy. Hudba je trochu horší. ()

kiffak 

všechny recenze uživatele

Typicky ecchi anime, hloupe postavy, kozy kam se podívate. Od tohoto anime jsem necekal vubec nic a taky jsem vubec nic nedostal, ale urcite to dokaze zlepsit naladu xD Jinak toto anime me hrozně připomíná Harryho Potra což je obrovské -- Po shlednutí celé 1 série tomu davam 2/5. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínalo to ako komédia (a vôbec nie zlá). Potom to ale troška zvážnelo. Potom to zvážnelo až príliš. Ale potom prišiel krásny romantický záver, takže si vlastne nemám na čo sťažovať :-). ()

wobufet 

všechny recenze uživatele

Prvních, asi šest, dílů je perfektních. Čekal jsem komedii tentokrát z čarodějnického prostředí alá HP a ta fungovala na výbornou. Jenže pak se do toho začal zaplétat pitomý příběh a hlavně vztah Saita s Luisou. A nakonec přišla ta stupidní bitva, kde parta školáků vyrube celou armádu. Ani po celou úžasný Guiche toto anime nezachrání. Škoda ()

Ymbecill 

všechny recenze uživatele

"Isekai Toradora!" - za mě spokojenost, ale rád bych upozornil na několik aspektů. 1. Grafické zpracování se drží až schématické jednoduchosti = již podle designu postav uhodnete jejich povahu a pravděpodobnou úlohu v příběhu + nečekejte žádná spektakulární kouzla, ani souboje. 2. Příběh zůstává upozaděn, hlavní účelem seriálu je diváka pobavit ve stylu situační komedie, kdy se člověk nemusí moc soustředit = někdy stačí jen poslouchat a občas vzhlédnout od jakékoliv rozdělané domácí práce (pokud sledujete v jazyce, kterému rozumíte ;-) 3. Protagonistka je modelová tsundere a protagonistu neustále sekýruje, dokonce mu nadává do psů a švihá bičíkem na koně, ale ve skutečnosti ho má ráda, jen si to nedokáže přiznat :) Takhle se věci mají na začátku. Následně divákovi série podsouvá roztomilé scény, kdy se ti dva sbližují, aby se uzavřela zklamáním... že se po společném prožití několikero "dobrodružství" vlastně nic nezmění. 4. Fan-service se drží na světlé straně síly, kdy MC umívá dívčí spodní prádlo, je opakovaně sváděn či jinak žádán, ale ničeho šťavnatějšího se nedočkáte [2/9]. Kromě jedné výjimky (E12) neuvidíte žádný výrazný camera-angle-fan-service (pro mě pozitivum). Seriál je vhodný na odpočinek a mě osobně balancování na hraně nevinnosti vyhovovalo. 5. Nic mi to nedalo. Kazí to konec, který veškerý ukázaný character-development spláchne do záchodu. Jako nezávazná oddechovka fajn, jinak teda nic moc. Podtrženo sečteno: "Nemíním se dívat na další série, byl jsem zklamaný z návratu do statutu quo, ale oceňuji roztomilou nevinnost." 7/10 ()

Reklama

Reklama