Reklama

Reklama

Black Lagoon

(seriál)
  • Japonsko Black Lagoon (více)
Japonsko, (2006–2011), 12 h 21 min (Minutáž: 24–33 min)

Předloha:

Rei Hiroe (komiks)

Scénář:

Sunao Katabuči

Hudba:

Edison

Hrají:

Daisuke Namikawa, Cutomu Isobe, Hiroaki Hirata, Megumi Tojoguči, Mami Kojama, Ken Narita, Tecuja Kakihara, Tomokazu Sugita, Tošijuki Morikawa, Ikuja Sawaki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Jak to vypadá, když se konformní mladý japonský zaměstnanec mocné firmy Asahi Industries vlivem pletich dostane mezi svéráznou tříčlennou osádku soukromého torpédového člunu, která se živí všelijak, jen ne přílišným respektováním zákona? V Jihočínském moři se odehrává všelicos a obstát mezi zájmy Asahi Industries, jednotkou jihoamerických neofašistů, hlavou hongkongských triád Changem, velitelkou polovojenské ruské mafie Hotel Moskva přezdívanou Balalajka, zástupcem kolumbijského drogového kartelu Manisarera Abregou, revolucionáři v džungli, totálně zkorumpovanou policií a množstvím dalších svérázných postav, není nic jednoduchého. Zhýralé město bez morálky Roanapura vás vítá. S majitelem torpédovky, vzrostlým černochem Dutchem, impulzivní a sexy pistolnicí čínského původu Revy, IT specialistou Bennym a konečně po hlavě do dobrodružství spadlým Rokurem Okajimou, přezdívaným "Rock", si užijete kus místy dost bláznivé zábavy se spoustou stylové akce, zatímco moralizování zůstane kdesi hodně daleko za obzorem Jihočínského moře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ten kdo má rád fyziku, nebo se mu nelíbí neprůstřelnost hrdinů, by se měl seriálu asi obloukem vyhnout. Protože mi současné fyzikální zákony do oka zrovna nepadly a raději mám ty živé hrdiny, tak jsem si mohl seriál celkem příjemně užít. Prostředí současného pirátského městečka ovládaného několika mafiánskými klany je velice originální a chytlavé. Dalo by se přirovnat k fantasy světu uvnitř reality, protože hodnoty všech lidí jsou převrácené a nic nefunguje jako v realitě. To, že jste něčí kamarád neznamená, že vás ten někdo za pár dolarů nebude chtít oddělat. Celému seriálu dominuje hezky provedená akce s některými skvělými nápady. Postupem času se seriál výrazně zlepšuje a příběhy z druhé série již nabízí mnohem víc, než jen akci s drsnými hláškami. Díky tomu se již nemohu dočkat třetí série, protože potenciál seriálu je vysoký a závěr druhé série se mu již blíží. Snad jen s výjimkou jedné uřvané scény. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Stylový akčňák, který si bere na paškál to nejlepší z klasiky. John Woo, Terminátor. Desperado a spousta jiných jmen vám vyplave na mysl až obě série uvidíte. Pistolnice Levi a ouřada Rock a vůbec celá ta partička okolo je prostě k sežrání, zejména soupeřka Levi Eda. Druhá série ještě tlačí více na pilu, ale mrzí mě v ní ten patetický a vážný konec. Jestli milujete old school akci a aspoň jedno z uvedených jmen nahoře měli by jste to shlédnout, dostanete klišé s velkou dávkou humoru. Ost je správně našlapaná směs, která to vše dobře podbarvuje. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka a taky produkt svojí doby, takový anime se už dneska prostě moc nedělá. Tempo je šílený a dává málokdy vydechnout, není to ten typ díla co nějak do hloubky analyzuje každou postavu a to mi nevadí, tým je sympatickej od prvního dílu a od začátku do konce má co dělat. Děj se jednoznačně inspiroval akčníma týmovkama z 80s/90s typu Thunder in Paradise ale vše je tradičně zabaleno v japonským kabátku nadsázky a ujetý brutality. Hodně tomu dává i příjemná animace která těží z prostředí souostroví kolem Jihočínskýho moře, člověk tu azurovou vodu a sluníčko z obrazovky skoro cítí. No a samozřejmě nemůžu zapomenout na Revy kdy v porovnání s ní jsou moderní pokusy o drsnou ženskou hlavní postavu jen ubohý zmrveniny. Revy je sice nekompomisní stroj na zabíjení, ale nesnaží se být za každou cenu sympatická, má svoje chyby a né vždy vyhrává, což jí dělá o to uvěřitelnější a upřímnější. Jak jsem řekl, produkt svojí doby. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Parádní old-schoolovka plná akce a drsných machos...děj se točí okolo žoldáků a "vyděděnce" Rocka, který je "nucen" k této bandě žoldáků narukovat...takový malý tokijský úředník, který si občas vezme do pracek pořádnou bouchačku :) V seriálu se navíc v jednom díle objeví postava ne nepodobná Killerovi (Chow Yun Fat, dog)...a taky má dvě bouchajdy po ruce :) V další díle zase něco na způsob Desperada a Terminátora...prostě šílenost nejtvrdšího kalibru. V těchto dnech už běží druhá řada, která je temnější a o dost brutálnější....POVINNOST! ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Black Lagoon se naprosto trefila do mého vkusu - co na tom, že postrádá hlubší smysl, hlavně je to stylová akční jízda od openingu až po závěrečné titulky, příkladně ujetá, napěchovaná černým humorem, kde se počet vystřelených kulek nebezpečně blíží nekonečnu. Sice je škoda, že vrchol, na který seriál vystupuje při konci první série a drží se na něm i v první půli druhé (která je opravdu šmakózní), nevydrží dokonce, ale tak oproti jiným ohlasům mi závěr tak špatný nepřišel, rozhodně ne natolik, aby zkazil celkové dojmy. The Vampire Twins Comen, Swan Song at Dawn, The Roanapur Freakshow Circus. 9/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • Postava Revy byla vytvořena podle Lary Croft ze hry Tomb Raider. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama