Reklama

Reklama

Epizody(12)

Ve druhé řadě seriálu se Rock a piráti zapletou do války mezi zločineckými organizacemi a narazí na zabijáky-dvojčata. (Netflix)

Recenze (18)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečně hodnotím seriály před ukončení sledování, ale tady je to naprosto jasný. Tohle je MASAKR!!! ... a nejde se toho nabažit ... První série byla super, ale tohle je fakt nářez. -- Takže i po shlédnutí celé série 5/5. BOMBA!! ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Druhá salva" se nesla ve znamení pořádné afterparty jedné dámské jízdy kdesi v Thajsku. Spousta z nich tu chlastá, většina z nich má neustále cigáro v puse a všechny mají nějaký ten colt za pasem..anebo v podpaží. Byl jsem překvapen, jak hodně se upozadily mužské postavy (až na těžkotonážně sentimentálního Rocka) a jak se příběhy "zkrátily" do 3 arců, ale povětšinu času jsem si nestěžoval, protože to byla jízda. 2. série je tu od toho, abychom těmto nabroušeným liliím jménem Revy, Balalaika a Eda naházely co nejvíce živých terčů, do kterých můžou s patřičným klením vystřílet své zásobníky a tím si čistit cestu k dalším holomkům. Jednou je to vykulená dvojička z Transylvánie, poté nájemný gang Jacků Rozparovačů a Jasonů Vorheesů a mrsk do toho i nějakou Yakuzu. Víc stejně nechceme a nepotřebujeme. Dokud to jelo v rytmu nekonečného nadhledu a trousivých bezstarostných hlášek, bylo to super, ale ke konci jsme došli na šíleně přetaženou přednášku filozofie a to né, to jste holátka neměli. Gin se sice fakt snažil, ale duo k pohledání Rock + rádoby gangsterka Yukio s účinností torpéd úspěšně bombardovali a zničili vše, co bylo v seriálu dobré. Blbečci; vždyť musí být všem jasné, že Black Lagoon na toto není ani trochu stavěný a vyzní to celé poslání ve finále prázdněji co státní kasa ve Venezuele. Kvůli tomu dávám opět slabé 4*. Nicméně bych velmi orodoval (nejraději v tom rip-off kostele) pro to, aby sadistická Balalaika s excentrickou Edou se v něčem svezly spolu, protože to by Roanapur nerozchodil. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávam 85% za celý seriál spolu s prvou sériou. Čo oceňujem. Super postavy.. Kvantum akcie. Hlášky. Sprosté slová. A tá drsnosť. Tu nikto nemá vyhraté. Zomierajú tu deti, Vzdať sa znamená dostať guľku bez boja. Nikto sa s ničím neserie. No mohlo to byť lepšie. Veľa vecí sa mi zdá nedotiahnutých. A hlavný hrdina ma občas trochu serie. Na to, že je tam za najväčšieho sráča prezívka Rock je trochu nemiestna. Niekotré postavy by si zaslúžili viac priestoru. A občas sa s tou surovosťou mohlo zatlačiť na pílu ešte viac. Takto seriál pobehoval v tesnej blízkosti 5*, ale tesne na nedosiahol. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle serie je o dost lepsi nez predchozi. Skutecne sceny i ucastnici maji koule..a to i zeny, pro smrt a kulku/katanu clovek nemusi chodit daleko. Detektivni pribeh, mafianske pozadi a valky klanu. To vsechno je podano vyborne...i kdyz priste si radsi nacasuju titulky, protoze anglictina tu na me byla prilis tezka. Pri citacich Sartera a ruznych politicky ladenych konverzaci jsem mel opravdu problem pochopit, o co presne bezi. S poradnym prekladem by to bylo urcite lepsi. Zatim 8+/10, ale cekam, ze s pristim shlednutim dam vic. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii, která chvilkama vázla, je tohle svěží vítr, plný prázdných nábojnic, vyhřezlých střev a smysluplných hovorů. Vůbec jsem po shlédnutí Second Barrage měl pocit, že šlo první sérií jen o nějakou předehru a naservírování principů, kterými se bude seriál dál ubírat. Po naprosto brutálních dílech s dvojčaty, se Rock s Revi přesouvá tam, kde by měl najít relativní klid a místo toho jej konání lidí kolem poznamená víc, než by chtěl. Oproti velkému množství názorů kolem, že by mělo být zakončení jiné, zastávám opačný názor. Nebyla to jízda, mělo to logiku! ()

javaznenevim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HODNOCENÍ DRUHÉ ŘADY - Black Lagoon se vrátil. Počet syrových, morbidních hlášek šel značně nahoru, stejně tak zábavnost téhle brutální řežby která ještě nabírá na obrátkách oproti první sérii. Rumunská dvojčata - šílená, mrazivá a až odporně skutečnost připomínající část (stačí se podívat na dětské vojáky po světě) kde není nouze o nic z toho co dělá black lagoon tak oblíbeným; Black Lagoon vs banda debilů, jakožto další část je ještě zábavnější a při přehlídce všech možných "profesionálů" se jeden nestačí divit. Přestřelka v sídle Lagoon Company patří k těm nejlepším v seriálu. A pak je tu část, o které se nemluví, část, která Black Lagoon v mnohých očích sráží hodně dolů. Rockovi retardované kecy (Proč ho sakra ještě někdo neodstřelil?), hloupá japonská husa která si hraje na Yakuzu, a do toho Genji, Revyn největší konkurent. Dlouho jsem váhal nad tím, jak tohle ohodnotit, ale jelikož jsme viděli dost detailů z Balalaičiny minulosti a navíc Revy zůstává pořád stejně šílená, rozhodl jsem se, že celkové hodnocení přeci jenom nechám na pěti hvězdičkách. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Black Lagoon má více všeho, co jsem měla ráda na té první sérii. Takže není třeba nějakých debat. Pořádná nálož akce, super vtipy, skvělé postavy... Lahůdka. Není co řešit. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No těch pět dám i druhý sérii, ale je to na hraně "díky" dost divnému zakončení. Když si vezmu jaká nálož tomu konci předcházela... Jinak nemám výhrad, oproti první sérii se dost přitvrdilo. Revy je pořád správná anti-hrdinka a rozmanitost nepřátel tu je vyhnaná až do extrému (ty dvojčátka sem neskutečně žral :D) ()

animario 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte v Roanapuru, městě zločinců a odpadlíků, kde mají i ženský koule, vzduch je nasáklej krví a střelným prachem a kde se nejdřív střílí až potom mluví. A právě tady kotví posádka Černý laguny. Poněkud netradiční anime nabitý (na japonce) údernýma a cool hláškama, skvělou akcí a pestrou škálou charakterů. Druhá várka je o level drsnější, akčnější a k srdíčku mi přirostla tak nějak víc. (Originál dabing Dutche a Revy nemá chybu). ()

Utero 

všechny recenze uživatele

První série byla pecka. Takovej Cowboy Bebop odehrávající se na zemi, ale rozhodně nesouhlasím s názory, že ho Black Lagoon vykrádá. Má svůj příběh, své charaktery, originalitu a atmosféru, kterou se nemůže pišnit jen tak nějaké anime. Druhá série je propracovanější, temnější, originálnější, vážnější, opět plná nekompromisních hlášek, krvavější a ikdyž se tu takovému Dutchovi, kterého jsem v první sérii fakt žral, dostane málo prostoru, je tahle série prostě lepší. Na Black Lagoon s jejím feministickým openingem, drsnou Revy, kravaťákem Rockem a hláškami typu "Jestli chceš vodrovnat nos, naber si vodu z hajzlu, ty děvko" jen tak nezapomenu! Kult! ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Je zaujimave, ze ked sa povie Black Lagoon, vacsina ludi ma na mysli len 12 casti z prvej serie. The Second Barrage pritom nadvadzuje presne tam, kde sa prva seria konci. Manga este stale vychadza a niekde som cital, ze mozno natocia dalsie casti, ale az potom ked bude ukoncena, takze ostava len dufat. Kvalita podla mojho nazoru este stupla, prva seria sa mi zdala viac rozpacita a niesla sa tiez v inom tone, bola viac komorna, zamerana na postavy, ich minulost a vyrovnanie sa nielen s nou, ale aj zivotmi, ktore momentalne vedu. Je pravda, ze ked na scenu nastupila Roberta, vsetko sa utrhlo u retaze, no druha seria sa je zbesila od zaciatku. Unikatne prestrelky, ake nikde inde nenajdeme prichadzaju jedna za druhou a tym sa akcna stranka serialu ani zdaleka nekonci. Dostavame sa aj do novej lokality, kde sa rozohra ina hra, no ten temny podton, ktory sa siri okolo vsetkych postav pretrvava. Revy ma nastastie opat dostatok priestoru a Rock je nuteny prehodnotit svoje postoje a postavenie vo svete. Ako sa prepadavame hlbsie do sveta zlocinu, aj serial zacina byt morbidnejsi (detske snuff porno) a poskytuje neprijemnu sondu do dusi ludi, ktori nevyrastali v ruzovej zahrade. Dufam, ze spominana tretia seria bude natocena, lebo akokolvek odiozny serial je, pohlad za oponu je coraz viac vabivy. ()

Shaman1135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentár k The Second Barrage, čiže epky 13-24. Po prvej sérii som sa posťažoval, že seriál síce pracuje so zaujímavým nápadom, ale netlačí na pílu tak ako by mohol. Chýbala mi hlavne absurdnosť a amorálnosť, k tomu posádka Lagoon company nemala takmer žiadnu chémiu. Našťastie, v druhej sérii sa tieto "neduhy" stratili a z Black Lagoon sa razom stala skvele našliapaná akčná jazda. Počet masochistických bláznov šiel prudko hore, strelivom sa rozhodne nešetrí, po dobrú hlášku sa nejde ďaleko. Z ústrednej partie dostala obrovský priestor Revy, jediná postava, ktorá z Lagoon Company za niečo stojí a zbytočne nebrzdí dej filozofickými rečami (zdravím Rock), zatiaľ čo zvyšok sa na scéne takmer neobjavoval. A ešte aj tá animácia išla o pár levelov nahor. Žiaľ, moje blaho trvalo len prvé dva príbehy (6 epizód). V druhej polovici sa totiž tvorcovia absolútne odklonili od toho, čo tento seriál definovalo. Dej opustil Roanapur, začalo sa pracovať s politickými hrami a hlavne, vrátil sa Rock. A v tomto momente to prestala byť zábava. Posledné dve epky sú s ohľadom na zvyšok ponúkaného materiálu utrpením, ktorému namiesto akcie a litrom krvi dominujú morálne otázky a filozofický boj dvoch šialene otravných postáv. Vo výsledku teda malé rozčarovanie, ale za tie dva spomínané príbehy (Dvojičky a Blondína s falošnými prachmi) tie 4* skrátka musím dať. ()

Reklama

Reklama