Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiřina Šejbalová v roli babičky, která chtěla být v rodině užitečná... Komedie vypráví o babičce Božence (J. Šejbalová) a jejím trápení. Ačkoliv je obklopená dobrým rodinným zázemím, cítí se nevyužitá a nepotřebná. Nemá žádné povinnosti, syn (V. Menšík) ani snacha (M. Myslíková) ji nezatěžují žádnými úkoly, ani vnuk (T. Holý) si její pomoci nežádá – a ona by tolik chtěla být užitečná. Babička se rozhodne odjet do rodného města navštívit svou starou kamarádku. Tu sice nenajde, ale přesto se její život změní – setká se totiž s mladou rodinou (L. Termerová a I. Vyskočil), která její pomoc, zdá se, bude velmi potřebovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhů ze života znormalizované společnosti, v němž se pohybují směšné karikatury, jakési stereotypní představy o tom, jak by měli vypadat lidé, které denně potkáváme na ulici. V epizodních rolích lze zaregistrovat nejen Natašu Gollovou, ale také její vrstevnici, bývalou operetní subretu a filmovou herečku Marii Norrovou. Prázdná a nezajímavá výplň soudobého televizního vysílání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kéž by se film vyvaroval zbytečných karikatur (úvodní porada vykořisťovaných babiček nadávajících na "ty mladý") a jeho druhá polovina se vyvíjela jinak. Ženicha, nevěstu i porodnici bych s klidným svědomím oželel a nejraději bych se díval jen na společné scény Jiřiny Šejbalové a Martina Růžka, kteří vytvořili moc sympatický pár. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na malém rozsahu je množství hereckých osobností kontraproduktivní. Nejlepší scénka se s Karem Karlíčkem (Martin Růžek) a babičkou (Jiřina Šejbalová). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Potěšila přítomnost herečky Nataši Gollové. Martin Růžek působil jako velká voda. Ten by dokázal umluvit i vola. Dneska to důchodem nekončí. Byla to taková příjemná bakalářská povídka, obsazená velkými hereckými jmény. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Námět budiž.Nadupáno hereckou špičkou, ale to je tak všechno, scénář se v polovině dostane do nepravděpodobné křeče. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hezké setkání s několika filmovými hvězdami (Šejbalová, Růžek, Menšík, Myslíková, Gollová) přesně podle dané televizní šablony, jakých se natočilo mraky. Ale to nevadí. Na úkor rozumného příběhu se divákovi dostává spíše ukázka hereckého komediálního umu několika hereckých osobností. A i to není někdy na škodu. Spokojenost. Hudba: Ladislav Štaidl ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film z doby, kdy ještě babičky chtěly být užitečné. Nejkrásnější jsou společné scény Šejbalové a Růžka. Btw. ten je tu za óbr sympaťáka, o kterým by se mi asi zdálo, bejt tak já o 40 let starší... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Průměrná krátkometrážní komedie, ovšem nabitá plno kvalitními herci. Na ani ne půlhodince dlouhém materiálu můžeme vidět hvězdy nejen let normalizačních - Menšík, Myslíková, Vyskočil, Růžek, ale i hvězdy prvorepublikové - Šejbalová, Gollová, Norrová, M.Brožová a další. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kolik podobnych roli si ta Sejbalova strihla, ze? :) Vyborne obsazena usmevna pulhodinka. Prekvapila ucast Marie Norrove, me oblibenkyne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Už v úvodu nám je poukázáno, jak to babičky neměly za socialismu jednoduché. Mladí si něco vymysleli a babičky následně běhaly a ledasco sháněly jak strhané. Ale najde se jedna, která toto prakticky nezná a tak se vzepře. Chce být také využívaná. No to je zase námět k popukání. Vznikla televizní půlhodinová komediální taškařice, která však ve svém konceptu nebyla plně využita a tak bohužel velice ztrácí na zajímavosti. Jestli se tady už ve své době někdo něčemu zasmál, tak to musel být zázrak. Potenciál dnes už hereckých legend nebyl náležitě naplněn a tak to podle toho bohužel vypadá. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

"Já bych se taky ráda nechala vykořisťovat." :-) Všimli jste si, kolik bylo dřív sněhu? Nevěříte na změnu klimatu? Stačí se podívat na Babička je ráda. ()

ASPHALT 

všechny recenze uživatele

No,taková trochu "křečkomedie", kde jsou sice herecké hvězdy,ale scénář je jaksi nedovařený,špatně na sebe navazující scénky,chaotické, s pro mne velkým překvapením na konci,kdy se Lenka Termerová vdává v šatech bez podprsenky a její bradavky se hrdě tyčí směrem k soudruhu oddávajícímu :-) ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný krátkometrážní film se skvělými herci, ucházejícím scénářem a příšernou hudbou Ladislava Štaidla. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Blbina, nebrat. Totéž když vám známí ukazují spousty fotek bývalých známých, kteří vás vůbec nezajímají. Dobré herecké obsazení to nezachránilo.211020111500/2730/2908 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jiřiny Šejbalové, Martina Růžka a Vladimíra Menšíka, kteří to celé pozvedli, tak bych šel o hvězdu níž. I když teda úvodní text České televize slibuje víc, než povídka nabízí. Ještě by mohlo být dílko zajímavější, kdyby bylo o něco delší...kolem hodinky. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Takové krátké televizní něco poplatné době vzniku. Ale vidět se to dá, ono vlastně stačí, že Šejbalová, Růžek a Menšík tam jen jsou, ani nemusí moc hrát. 5/10 ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Aktívna staroba kedysi znamenala státie v rade pred zelovocom, výpomoc so školskými úlohami, zabezpečenie teplej stravy a celkovo starostlivosť o domácnosť zamestnaného a študujúceho potomstva. Nanešťastie, uvedomelá rodina hlavnej hrdinky ju od týchto povinností odbremenila a nedostatok vykorisťovania jej kazí kádrový profil u seniorských vrstovníc. Zúfalá dôchodkyňa volí cestu do rodných končín, kde konečne dôjde k naplneniu jej túžob po živote v záprahu a naša hrdinka dosiahne duchovnú rovnováhu. Milá normalizačná komédia, plná hereckých legiend a príjemného humoru. ()

Reklama

Reklama