Reklama

Reklama

Už vám není dvacet, paní Bláhová

(TV film)

Obsahy(1)

Malá televizní komedie o babičce a vnučce, které myslí na vdávání. „Boženko, nebuďte bláhová. Už vám není dvacet". Proč takto poněkud netaktně připomíná babičce Bláhové (D. Medřická) její věk důchodce Václav Hošek (M. Kopecký)? Vždyť ona je ještě tak pohledná a navíc zastane spoustu práce. Pokusme se to vysvětlit – rodina Králových (otec – V. Brodský a matka – K. Slunéčková) má vedle dcery Boženky (Z. Adamovská) a syna Romana (V. Dlouhý) babičku Boženu Bláhovou, která své dceři vydatně pomáhá s domácností i výchovou dospívajících dětí. A to až do chvíle, kdy začnou s údivem najednou pozorovat, jak se jim babička mění před očima. Jen kvete, chodí pozdě domů a už není, jak to bývalo zvykem, připravená ani večeře ani snídaně... Situaci v rodině ještě navíc komplikuje dcera Boženka, která chce rodičům představit svého nastávajícího (S. Skopal). Jak to všechno dopadne a kolik ženichů se dostaví? Na to už se podívejte v malé komedii Zdeňka Podskalského. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Podskalský starší je odbornou kritikou radený medzi popredných českých režisérov. Na mňa však nejak nedokázal zapôsobiť. Niečo mi na jeho celovečerných filmoch, čo som mal možnosť vidieť (trilógia Ohnivé ženy, Veľká filmová lúpež, Krstiny, Trhák, Guľový blesk, Drahé tety a ja, Noc na Karlštajne, Kam čert nemôže, Biela pani) nepasuje, niečím ma to irituje. Neviem to konkrétne špecifikovať, ale väčšinou to u mňa nevytiahne na viac ako dve hviezdičky. Teraz som sa pokúsil si pustiť niečo z jeho televíznej tvorby. Reku, že či by ma týmto kratším formátom dokázal viacej zaujať, prípadne i pobaviť. Siahol som po titule "Už vám nie je dvadsať, pani Bláhová", ktorý natočil v roku 1980. Je to vzťahová, konverzačná komédia s výborným hereckým obsadením. Ale ani tentokrát nemôžem dať viac ako dve hviezdy. Ja tomu Podskalskému raz neviem prísť na chuť. ** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Obsazení sice elitní, ale celé to bylo až moc ztřeštěné. Prostě se tu rvalo hodně na pilu komediálna a ručičky šly z toho akorát do červeného. Opět jsem se ale musel poklonit herectví paní Medřické. Ta by snad i z pouhého mytí nádobí dokázala udělat umělecký zážitek. Jo někdo to holt ještě pamatuje, že i v době plnoletosti žil v domě po kupě s babičkou i rodiči (a leckdy i prababičkou). * * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Snad jedinou vtipnou scénou bylo kup rum. Dana Medřická si natáčení evidentně užívala, kromě ní vlastně nebylo v té inscenaci nic zajímavého. S takovým obsazením je to celkem tragédie. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Něco takového už dnes nikdo nenatočí, dnes je humor úplně o něčem jiném a konverzačku tohoto typu už nikdo nedokáže vymyslet. Jak osvěžující, vidět něco z normálního prostředí a života, co si na nic nehraje. A těch skvělých herců, kterým vévodí Dana Medřická a V. Brodský a ještě mladí Dlouhý se Skopalem. Krásná vzpomínka na staré časy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

To mrkáte, jakej jsem kusanec, co? Rozparáděná Dana Medřická v moderním svetru, sukni prožrané od molů a s flaškou po ruce se řítí tímhle milým televizním dílkem doslova jako tajfun. Jo, babičky jsou (občas) ještě taky na vdávání. Nikdy nepochopim tvoje myšlenkový pochody. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vy jste nějaká rozjívená maminko !!" - " To je tím blížícím se jarem !!" - "Vždyť je podzim !!" - "No, dyť řikám blížícím.." ;) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení bylo výborné, to se musí nechat. Třešínka na dortu byla Dana Medřická a Miloš Kopecký. Na ně jsem se těšila. Trošku mi to připomínalo příhody z naší rodiny. Takže vidím, že je to všude stejné. Čekala jsem, že to bude o něco více bláznivější. Vůbec by mi to nevadilo. Hlášky pobavily (kup rum atd.) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Děj je sice předvídatelný, ale obsazení je tak hvězdné, že děj nikoho zajímat nebude. Jde o půlhodinku nabitou dokonalými hláškami, které mě rozesmály nahlas, a to se nestává často. A u české komedie je to opravdový zázrak. Nevím koho vynést do nebe dřív - Brodského, Dlouhého nebo Medřickou. Nebo možná Slunéčkovou... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

„Latinsky měď?“ „Cuprum.“ „Až na Vánoce.“ „Co... co až na Vánoce?“ „No rum koupim až na Vánoce.“ Svižná mikrokomedie plná omylů a nedorozumění, v nichž mají prsty zejména popletený otec Vlastík Brodský a šibalský nápadník jeho tchyně Miloš Kopecký. Ale i ostatní herci stojí za pozornost (rozverná tchyně v podání Dany Medřické a mladý Vladimír Dlouhý). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený filmeček, který se tváří jako komedie, nicméně u nějž jsem se zasmál opravdu sporadicky. Spíše jsem se divil zvláštnímu zjevu Miloše Kopeckého. Vtipy byly předvídatelné a slovy obyčejného lidu "suché" (viz "Jdu se kouknout do kurníku, protože babička chodí spát se slepicemi." a podobně). Naštěstí se vyznačuje velmi milosrdnou stopáží. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Mladá se chce vdávat, stará se chce vdávat, a ženichové mezitím opravují starý kotel, aby očíhli terén u rodičů. 55% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Takové milé komedie se dnes už netočí. Báječná půlhodinka se skvělými herci a hlavně úžasně živelnou Danou Medříckou v roli moderní babičky, která se chce vdávat. Do toho se ale chce vdávat také její vnučka Zlata Adamovská, jejíž nápadník mezitím v domě opravuje kotel. A do toho ještě přichází pozdě z rande Vladimír Dlouhý, druhý babičin vnuk. Na malém prostoru je rozehrána brilantní a přitom tolik jednoduchá domácí komedie. Hudební spolupráce: Jiří Václav ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kouzelná Dana Medřická v sexy svetru s molovým vzorem :-) Kopecký, Slunéčková... "Ty bys měl, Viktore, vyluxovat. S Romanem. - S Romanem zametu." ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení naznačuje kvalitu, která se ale nedostavuje. Je vidět, že ani sebelepší herci špatnou látku nezachrání. TV film je označován jako komedie, ale vtip mu chybí. ()

Reklama

Reklama