Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jun Sakurada byl na druhém stupni základní školy, ale zanechal školy kvůli problémům se soužitím se spolužáky. Poté, co opustil školu, Jun začal odmítat vycházet ven a trávil celé dny vysedáváním doma a nakupoval přes internet všelijaké "zvláštní" a "prokleté" věci. Jednoho dne se v jeho pokoji objeví tajemný kufr. Když ho otevřel, objevil propracovanou panenku, jež vypadala tak skutečně, až by se zdálo, že je živá... (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jun Sakurada po blíže nespecifikovaném traumatu přestal chodit do školy a vůbec se hodně straní kontaktu s lidmi. Nyní jen brouzdá na netu a objednává si různé pitominky. Jednoho dne se mu dostane do rukou tajemná panenka, kterou natáhne...a ona mu obživne. Aby nebyl Jun rozsápán na kusy náhle se zjevivším vycpaným klaunem, souhlasí, že se stane služebníkem Shinku, oné panenky. Nyní se již divák může těšit na nepravděpodobné magické souboje panenek, které jsou vedené z jakéhosi víceméně pošahaného důvodu a také "všední" soužití asociála Juna a povýšenecké frackoidní Shinku...a posléze i dalších IMHO nepříliš zajímavých a sympatických postav, jejichž vývoj je žádný nebo klišoidně předvídatelný. V seriálu jsem zaznamenal dvě zásadnější pozitiva. Jednak má jen 12 dílů, takže poměrně záhy skončil, druhak výtvarný design panenek, s kterým si tvůrci vyhráli. Panenky jsou navlečeny v šatičkách poměrně originálních (ač pro někoho asi kýčovitých), které, nemaje zvláštního vzdělání v oblasti haute couture, zařadím kamkoliv mezi rokoko a romantismus. Zvláště Shinku a Suigintou (ta podle mě představuje skoro prototyp Gothic Lolity - gosurori) se IMHO zdařily, ale i Suiseiseki či Souseiseki ušly. Ovšem tím ostatním seriál Rozen Maiden moje oko nepotěšil. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé anime, které nemá hlavu ani patu. Podivná story o neskutečně otravném chlapci Junovi a magických panenkách je nezajímavá a většina věcí se prostě děje bez pořádného vysvětlení a aniž by to vlastně mělo nějaký význam, neboť postavy se po celou dobu nijak nevyvíjejí a chovají se pořád stejně ( Jun jako sobecký fracek, který by si zasloužil pár facek, Shinku jako namyšlená princeznička a tak dále... ). Dvě * dávám za celkem vtipný díl, kdy v domě vypukne bitva na schodech mezi na jedné straně Junem a Hinou Ichigo a na druhé Suiseiseki za použití většinou dost nefér zbraní a pak za povedenou výtvarnou stránku. A na příběhy s detektivem Kun - Kunem, který panenky nadšeně sledují v televizi, bych se klidně podíval, určitě by to bylo zábavnější než celý Rozen Maiden. :-) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Super hudba, krásny vzhľad bábik, ktoré majú nádherné šaty a pekný príbeh s vtipnými i vážnymi scénkami dávam však 4*, pretože druhá séria ma zaujala viac. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Konečně se Rozen Maiden dočkal mého pohledu a ... vcelku zklamal. V plánu jsem měl shlédnout všechny 3 série, proto zhodnotím během několika dní i další. Rozen Maiden má snad jednu jedinou kladnou vlastnost. Tou je temný příběh zasazený do krásného panenkovského prostředí. V okamžicích, kdy se tam všichni smějí a nadávají, je to velká nuda. Ale jakmile nastane 11-12. díl, věci začnou být opravdu zajímavé. Bohužel příliš pozdě. Mnoho dílů je zde, jak už bylo řečeno, spíše fileroidních. Dosti se mi líbí, že hlavní postava není žádný hloupý školák, jen má své mouchy. Shinku je sympatická nesympaťačka, tím snad výčet zajímavých postav končí. Za zmínku možná ještě stojí Souseiseki. Její sestřička Suiseiseki už je spíše nervové stvoření a ještě hůře je na tom Hina-Ichigo. Tato série na mě dýchá jen dojmem jakéhosi představení postav, nic zajímavého se tam však moc neděje. Suigintou je sice záporačka největší, ale nepůsobí vůbec takovým dojmem, chybí jí minulost. To je však plně nahrazeno v Rozen Maiden: Ouvertüre :-) 40% ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

A viete čo? Mne sa to páčilo. Až na jeden filleroidný diel, som nemal z ničím problém, ešte aj ten fight hračiek som prekusol bez problémov. Ku kresbe nemám čo dodať, bábiky sú veľmi dobre spravené a i napriek tomu, že sa štýlom odlišujú, pekne splynuli s prostredím (nič mi netrhalo oči). Príbeh je veľmi jednoduchý, ale kedže som ani nečakal nejakú mega story, ale skôr niečo ľahšieho, tak som spokojný. A kto nemá rád chibi-kawai postavičky nech si **** :). Hudva tiež potešila. U mňa za *****. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Príchod hlavnej hrdinky (chalaniska si netrúfam označiť za hrdinu) na scénu veľmi pekný, ale kombinácia infantilného humoru a ľahkej hystérie mi nesadla. Finále opäť fajn, ale to medzitým.. Našťastie to nebolo príliš dlhé. Napriek tomu bábike v červenom by som čaj uvaril. Aj keď by s ním asi spokojná nebola :-). ()

Reklama

Reklama