Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nancy Drew s nepostradatelnou lupou a práškem na snímání otisků prstů opouští River Heights a míří do Hollywoodu... ne proto, aby se seznamila s hlavním hrdinou seriálu Smallville, což si myslí její přítel. Nancy jede vyřešit jednu z největších záhad vůbec: tajemnou vraždu herečky Dehlie Draycott. Jak si ale naše detektivní hrdinka poradí s protivnými a záludnými kráskami na hollywoodské střední? Přidejte se k Emmě Roberts, která jako Nancy prožívá dobrodružství, nebezpečí i lásku. Kamkoliv se Nancy vydá, napětí ji následuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $25,612,520Tržby Celosvetovo $30,666,930Tržby za predaj DVD v USA $10,379,532 //počet predaných kusov 528,619║ taká povrchná báchorečka, ktorá nemá čím zaujať /40%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jako dítě školou povinné jsem na příbězích detektiva v sukních Nancy Drew pilovala anglický jazyk. Tak rychle jsem ale nostalgické okénko ještě nezabouchla. Tahle pišišvořina je pro desetileté holčičky. Pokud prvních děvet a půl let života strávily mimo civilizaci. Pipi Dlouhá Punčocha by se tomu vysmála, Harry Potter by nad tím mávl hůlkou a jakýkoli teenager se znalostí Baker Street a čtvercových palačinek by Nancy poslal někam, kde světla nepřebývá. Pleasure potenciál: nula. Guilty pleasure potenciál: nula. Verdikt: Pokud vás vystopuje, nedopadne to s vámi dobře. Run, Forrest, run. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že nadání pro vyšetřování, je atraktivní ženskou kvalitou." Pokud podobnou větu vypustí z dutiny ústní dvanáctiletý cvalík, tak něco není v pořádku. Asi to bude to, že hlavní detektivka, školačka a koláčová úplatnice v jednom, je příliš mladá na to, aby se to celé dalo brát vážně. Na druhou stranu jsem zaznamenal několik poměrně vtipných okamžiků a to přesto, že malý ani holčička jsem nikdy nebyl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejnovější celovečerní adaptace oblíbeného dívčího čtiva ze 30. let od fiktivní autorky Carolyn Keene o záhadami a jejich vyšetřováním posedlé teenagerce Nancy Drew. Ta se dočkala hned čtyř filmů už na konci 30. let v produkci Warner Bros. a následně dvou seriálů (1977, 1995) a televizního filmu (2002) pod křídly ABC. V ZÁHADĚ V HOLLYWOODU se Nancy (v podání Emmy Roberts, dcery Erica Robertse a neteře Julie Roberts) pohybuje v současném světě a využívá moderní techniku, sama ale zůstává přemoudřelou a přeslušnělou samostatnou dívenkou ze 30. let respektující dospělé autority, s jejím starým oblečením a legračním autíčkem. Pro dospělého se film potácí mezi trapností (infantilní humor, neživotné figurky místo postav) a nudou (průhledná detektivní zápletka) a nepěkně podceňuje i svou cílovku, která ale bude zřejmě i tak spokojena. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech jsem české překlady Carolyn Keene nečetla. Raději než Stopy zločinu jsem měla Stopy hrůzy. Ale po setkání s tímhle filmem shledávám, že bych Nancy Drew mohla zahrnout mezi své oblíbené dívčí hrdinky spokojeně i zpětně. Je to zajímavý fenomén, adaptace lze sledovat zpětně až do 30. let a českých knížek vyšlo akorát deset. Nancy je předchůdkyní všech těch Verč Marsových a není důvod si její dobrodružství neužít i dnes. Příjemný koncept holčiny školou povinné, která je příjemná, mírně starosvětská a ve volném čase ráda řeší záhady nejrůznějšího druhu. Škoda, že na pokračování pod Flemingem už nedošlo. On sám natočil několik hodně dobrých teen filmů před rokem 2000 a Emma Roberts je fajn teenka, která v době Drew ještě nehrála žádné fifleny. Čili novou Nancy hodnotím jako veskrze příjemný zážitek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dost nudná "detektivka" opravdu jen pro ty nejmenší. Humor pomalu žádný a nějaké nápadité scény by jste taky hledali lupou marně. A to měla ta postava si myslím docela slušný potenciál. Tohle nedokáže pohromadě udržet ani celkem roztomilá Emma Roberts. 30% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Keď sa chce, aj detský film dokáže byť zaujimavý pre dospelého diváka (The Goonies, E.T., či žánrovo podobný Young Sherlock Holmes and The Pyramid of Fear). Táto vec je však ich protipólom. Nancy Drew je mladá detektívka, ktorá rieši zapeklité prípady a záhady na ktoré nestačí miestna polícía, ani oddelenie X-Files. Táto trochu naivná Dušínovská postava ako vystrihnutá zo 60 rokov (avšak používajúca iPod a MacBook), sa vo veľkomeste stretá s dravým svetom dnešných teenagerov. Z tohoto stretu potom vyplýva základný humor filmu, balancujúci na pomedzi hlúposti, detinskosti a naivity. Pokiaľ vám však po dome behá predpubertálna dcéra (najlepšie do 12 rokov), dovolím si film odporučiť. Vy to vďaka krátkej stopáži prežijete a decko dostane priame a jednoduché poučenie do života "je dôležité byť sama sebou". Ostatní ale ruky preč preboha! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to špatný, ale je pravda, že kdybych nevěděla, že tam hraje Emma Roberts tak by mě nikdy nenapadlo se na to koukat, ze všech jejích filmů se mi to líbilo asi nejmíň, ale tak vidět se to dalo, znova už bych se na to ale asi nepodívala. 3* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dosť rozdiel vo vykreslení postavy Nancy Drew, oproti tej novej verzii, so Sophiou Lillis. Tá hrá takú strapatú šibalku, zatiaľ čo Emma poslušnú, vzornú, naozaj slušnú holku. Čakal by som to opačne. Sranda je to zhruba rovnaká. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Náhodou som narazila na tento film. Dočkala som sa presne toho čo som očakávala. Dočkala som sa filmu o nevšednej teenegerke, so všednými problémami, no s nevšednou záľubou. Emma Roberts hrala milo aj keď niekedy skôr zmätene. Príbeh bol pochopiteľný, tento film je predsa len určený skôr pre deti, takže celá zápletka bola ľahko vyriešená. Na deji mi skôr chýbalo ešte trošička toho záhadného, tajomného. Celkovo asi 60% a tých 10% je za to, že som si to pozrela v AJ, a pekne som si ju pri tom precvičila. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mladá panna, která ráda řeší malé záhady v malém městečku se vydává do Hollywoodu, aby vyřešila tajemnou vraždu slavné herečky. Dětská variace na všemožné detektivy spojená s naivní "teen" podívanou pro malé holčičky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Cameo Bruce Willise potěšilo, ale jinak je to strašlivě, strašlivě naivní a přehnaně dokonalé a vyparádičkované. Místy to mělo atmosféru a byla tam vidět snaha o dobrou detektivku, ale všechno to dobré bylo neustále zazdíváno snahou zavděčit se malým dětem a díky tomu mě film místy bavil a místy strašně vytáčel. Ale to asi byla daň za to vidět Emmu Roberts v pyžamu... Howgh! ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts to zahrála dobře a klidně si dala menší roli s Bruce Willisem. Kdyby se to obešlo bez trapných scén, kterých tam nebylo málo tak by z toho mohl být dobrý rodinný filmek. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Kdybych chodil na ZŠ, tak jsem se asi právě zamiloval .. konečně mladá hrdinka, která je chytrá, pohledná, šikovná, ještě nevinná a nemá obarvenou palici, nalakovaný nehty, tetování - nevypadá zkrátka jako kurvička … to má mé velké sympatie a obdiv … aby snad nevzniklo podezření, že jsem nějaký pedofil .. já jsem jen táta, který kdysi s hrůzou sledoval svou milovanou dcerušku, jak přebírá životní moudro své matky – není vlastně až tak důležité co máš v hlavě, jako spíše co máš na ni … ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Dětská detektivka, která víc než samotnou zápletkou překvapí Brucem Willisem v malé roli sebe sama v dokonale zbytečné a samoúčelné scéně z natáčení dobové detektivky. Scéna, ve které si roli nervózou stiženého režiséra střihl Adam Goldberg, měla asi reflektovat původ hlavní postavy - mladá amatérská detektivka z románů první poloviny 20. století - ve filmu je ale zakomponována tak nahodile, že to spíš svědčí o využití možnosti mít ve filmu Willise za každou cenu (to samozřejmě docela chápu). 50% ()

Reklama

Reklama