Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 740)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zvládnout to od neskutečně atmosférického úvodu k poněkud rozpačitému konci, který mimo jiné tím, že to tak měl pámbu vlastně od začátku vykoumané, nehorázně drze omluví několik scénáristických botiček a berliček, bratru za ani ne hodinu čtyřicet, tomu se říká výkon. Bohužel nijak zvlášť dobrý výkon:P Ten je naopak potřeba ocenit u Willa Smithe, který si to tu dává jako hodně zkušený mazák, a jehož one man show vlastně celý film je. Škoda digitálních příšerek, které ze všeho nejvíc připomínají Hulkovy dětičky, a mají největší podíl na tom, jak film utrpěl po vzhledové i dějové stránce. Je to vážně škoda, protože tady bylo našlápnuto k překonání hodně vysoké laťky, ale tenhle film s tím, jak nevyváženě a nedomyšleně je ve svém celku poskládaný, nikdy nebude legendou. Ode mě 70%, i když to necítím jako úplně férové hodnocení. PS se spoilerem: Alternativní DVD konec (zombáci si jdou pro svoji ženu, a když ji dostanou, odcházejí) mě donutil k smíchu, protože sice vyhodil boha ze stroje, ale zase přetočil všechno až do té doby logické a realistické naruby tak, že se to nedá přijmout jinak než jako násilné otevírání dveří k sequelu se Smithem - a takhle teda už opravdu ne, přimlouvám se, aby producenty navštívila hromada reducentů:P ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Will Smith a jeho ťažký život ktorý ho zastihol kvôli nebezpečnému úniku plynu, ktorý vyhubil takmer celé ľudstvo. túto tématiku som už pár krát počul a aj videl, ale Im Legend ma tak nadchol svojou dramatickosťou že som mu musel dať 5*......................... Soundtrack James Newton Howard: 1. My Name Is Robert Neville ,2. Deer Hunting ,3. Evacuation ,4. Scan Her Again ,5. Darkseeker Dogs ,6. Sam's Gone ,7. Talk To Me ,8. The Pier ,9. Can They Do That? ,10. I'm Listening ,11. The Jagged Edge ,12. Reunited ,13. I'm Sorry ,14. Epilogue., ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Již třetí adaptace novely Richarda Mathesona "I Am Legend", s rozpočtem $150 miliónů a Will Smithem v hlavní roli. První The Last Man on Earth (1964) a druhé The Omega Man (1971) zpracování novely "I Am Legend". Post - apokaliptická atmosféra vylidněného New Yorku, po kterém se volně prohání zvěř a opuštěná auta obrůstá tráva. S přicházejícím soumrakem vycházejí ze svým temných úkrytů nakažení, kteří jako by z oka vypadli Smeaglovi z Pána Prstenů. A Robert Nevill (Will Smith) jako jediný přeživší, který může najít vakcínu pro záchranu lidstva. I přes dechberoucí začátek a neuvěřitelnou atmosféru i zvuk je Já Legenda velkorozpočtovým The Last Man on Earth, u kterého mi trošku pokazil zážitek vyamerikanizovaný konec filmu. Rozjezd ve velkém stylu a závěr,který alespoň u mě dost sráží na celkovém hodnocení z 5 na 4 hvězdičky. 80 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $256,393,010Tržby Celosvetovo $585,349,010Tržby za predaj DVD v USA $128,978,025 //počet predaných kusov 7,208,166║ Takže plukovník Robert Neville(Will Smith) ako záchranca sveta pred zhubnou epidémiu vzniklou vďaka prelomovému lieku na rakovinu, nakoniec kto iný by teda mal aj objaviť na túto katastrofu protiliek ... až sa z neho raz stane legenda? A nakoniec tých zmutovaných ľudí obráti na pravú ľudskú tvár, nuž pred nedávnom tu niečo podobné bolo presnejšie prepadák s názvom Invázia a poviem že určite oproti tomuto megalomanskému hitu nezaslúžený prepadák, mal určite viac s deja než tento scenáristický počin od Akiva Goldsmana, ten akoby od Oscarovej Čistej duše zaspal na vavrínoch, jednak pred nedávnom spackal spolu s Ronom Howardom Da Vinciho Kód a teraz si skoro o nič lepšie neporadil s katastrofickou témou, kde to ako tak zachraňuje výkon Willa Smitha. Lenže ako keby toho nebolo málo a okrem scenára, si dali klapky na oči aj technici od trikov, v prvom rade ak bol ten pustý New York robení špeciálnymi trikmi tak klobúk dole ale to je tak všetko čo bolo strhujúco prevedené, také zvieratká už boli len priemernou počítačovou animáciu čo by sa ako tak dalo prekusnúť ale čím najviac ublížili filmu boli zmutovaní ľudia, a tu nastáva hlavná otázka prečo ich nehrali skutočný, veď stačilo im len oholiť hlavy a mierne zamaskovať. Jednoducho v tomto smere zničili to skryté tajomno v tmavých zákutiach budov a odhalili nehoráznu nedokonalosť v dnešných trikoch, v dobe keď technológie napredujú dokážu dôležité veci tak odfláknuť že neostáva len krútiť nad tým hlavou a pýtať sa ako je možne že na takýto polovičatý počin chodia ľudia do kina v takom hojnom počte, že by stačila len výborná reklama aby sa stal film megahitom. Trocha my je ľúto režiséra Francisa Lawrence, ktorý po vydarenom comicsovom filme Constantine musel spolupracovať na takomto filme kde budovanú atmosféru šmahom ruky zničili chlapci od trikov. "Som legenda Robert Neville a som proti všetkým!" - asi takto v skratke by sa dal zhrnúť nerovný bol proti zmutovaným ľudským ozrutám a upadajúcej mysli, ktorá nemá už nejaký ten čas si s kým pokecať, samozrejme okrem výkladných pantomín a nejakého Freda, ten to aj nechtiac schytá. /videl v kine: 60%/ ...a bol som moc sklamaný ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Teda, tolik sympaťáků v jednom filmu aby člověk pohledal. Nejvíce se mi líbili zmutovaní hafani, pak mutant, co běžel po molu čtvrtý zleva asi na 16. místě a pak ten mutant šplhající po zdi sedmnáctý zprava. Jo, a málem bych zapomněl na tu chic modelku v půjčovně! Každopádně tomu nechybělo napětí, k vidění byla i řada solidních sportovních výkonů, jako sprint na 368 metrů, šplh po zdi s přískokem nebo let plavmo směrem vzhůru pod úhlem 72 stupňů. A koukám, že Fresh Prince vede své dětičky taky po hollywoodské cestičce, vystlané červeným kobercem. No, ještě by jim mohl propůjčit špetičku svého charisma. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Příprava a organizace scény evakuace trvala dva a půl měsíce. Při natáčení bylo použito celkem 13 kamer. (Witta)
  • Mustang Shelby GT 500, ve kterém Robert Neville (Will Smith) v úvodu loví zvěř, je novou verzí známé "Eleanor" z filmu 60 sekund (2000). (lskala)
  • Will Smith (Robert Neville) se během natáčení tak sblížil se svou psí partnerkou Abbey (která hrála Samanthu), že se ji po natáčení pokusil adoptovat. Její majitel a trenér se jí ale nechtěl vzdát. (Ruuzha)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama