Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

sharky 

všechny recenze uživatele

Dobkin je výborný režisér a vánoční atmosféra se mu fakt povedla a vyzařuje z každého záběru. Bohužel film není moc vtipný, což je u komedie trochu chyba, na druhou stranu bych ale nezatracoval scénáristy, protože je to nabité dějem a jako dobrodružný příběh to funguje docela obstojně. Děti z toho budou nadšené a asi se i budou smát víc než já. Hlavní kladem filmu je především skvělý casting, chválit sympatického Vaughna nebo slizského Spaceyho asi ani nemá cenu, ti prostě nikdy nezklamou. Dal bych normálně tři hvězdičky, je jasné že je to film spíš pro děti a nejsem úplně cílová skupina, ale na konci je scéna, která mě ostala do kolen, že jsme smál asi půl hodiny. Kurz hromadné terapie pro sourozence slavných, ve kterém vystupují skuteční sourozenci Stallone, Clinton a Baldwin je naprosto geniální nápad. Za tuto jedinou scénu přidávám čtvrtou hvězdičku. "Stephene, pust ho, to není Alec!" (bomba:) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn nebyl zábavný snad v žádné své roli. Ukecaný je parádně a hází jednu sarkastickou hlášku za druhou, ale nijak extra zábavný to není. Ještě ale mnohem horší jsou ostatní postavy. DJ elf, elfí ochranka atd. Do toho ještě příšerné zvuky, které se snaží z rádoby zábavných scén udělat nějakou grotesku či co. Jediné dvě věci, co mě potěšily, byl Kevin Spacey, ale ten se na scéně bohužel nikdy moc neohřál, a Stephen Baldwin účastnící se terapie "žárlím na svého bratra". ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že Santa není jedináček ? Netradičně pojatá vánoční komedie, zaměřená tentokrát na Freda Clause, který žije již od pradávna ve stínu svého slavného bratra.. Je to takové originálně neoriginální, ale já se dobře bavila. Celý film navíc trochu vyzdvihuje Kevin Spacey, sympaťandy Rachel Weisz a Elizabeth Banks a tak trochu i Paul Giamatti, který ztvárnil snad nejméně pohádkového Santu v historii, ale zato takového nejlidštějšího. Měl by si však lépe vybírat choť, protože paní Clausová byla neskutečně otravná :) O Vánocích nelogiku a hloupoučké momenty ráda odpustím, protože jinak se mi to líbilo.. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Místy střelená komedie se spoustu známých tváří, proto mě celkem překvapuje, že je tak málo známá. Spolehlivě vám navodí tu správnou vánoční atmosféru a taky určitě pobaví. Nejlepší byla scénka ze začátku filmu - honička se Santama. Velmi originální byla na konci taky terapie méně slavým bratrů - ta se opravdu povedla. Takže doporučuju na nudné zimní večery. :) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já prostě vánočnímu filmu nedám méně než tři hvězdičky. Vánoce miluji a proto vše, co se okolo nich točí, mám rád pro tu neopakovatelnou atmosféru. Mé dcery se dost nasmály a to je pro mě to nejkrásnější. Městečko na Severním pólu bylo úžasné - hlavně ty lucerničky. A ten poklidný, harmonický elfí životek... Začínám mít rád Vince Vaughna. PS: Není nad pohled na rozzářené děti, když vidí, a následně rozbalují, pod stromečkem dárečky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama