Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně alespoň nějaký film z Ameriky, se kterým mi letos komerční televize udělali radost. Čekal jsem Sám Doma nebo Vánoční prázdniny a těch jsem se kupodivu nedočkal. Na druhou stranu to ale zachránila tahle fajnově praštěná komedie, za kterou kvalitně mluví i banda herců jako je Vaughn ,Giamatti, Spacey nebo Rachel Weiszová. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $72,006,777Tržby Celosvetovo $97,838,349Tržby za predaj DVD v USA $28,801,633 //počet predaných kusov 1,741,200║ Milé prekvapenie, aj keď téma o Santa Clausovi sa môže zdať už dosť prevarená, tento film ponúkne akúsi príjemnú sviežosť, kde je veľké plus obsadenie známych hercov, ktorým fakt sadnú ich postavy. Slušná zábavnosť, prijateľný dej a nechýba na záver nádych emócii. __Bonbónik je Kevin "Lex Luthor" Spacey a jeho vysnení Supermanov plášť, ta scénka bola deluxe záležitosť.__ /80%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dobkin dokazuje, že zvládne jakýkoliv projekt opatřit sympatickou fazónou. Vánoční atmosféra tu přebíjí jakékoliv pokusy o podpásový Frat Pack humor. Vaughn je sympaťák, Giamatti jako Santa není strašidelný a Kevin Spacey si svého záporáka viditelně užívá. Tři herecké výkony tak nesou Santovy saně napříč stovkou minut nečekaně svižně a když si připustíte, že je to "jen" klasický vánoční film o tom jak morous ke štěstí a bráchovi přišel, možná to z vás vykřeše i pár malých úsměvů. p.s. Rachel Weisz zřejmě na plac zabloudila omylem, ale díky za ni. :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sázka na jistotu se sympatickými herci a koňskou dávkou vánoční atmosféry, která průměrný scénář doslova dovláčí ke šťastnému konci. Dobkin se musí sakra ohánět, aby se mu to nerozpadlo pod rukama a kolem půlky film dře dno (taneční lekce), jenže hláškujícího Vince Vaughna jen tak něco nezastaví. Klasika z toho zřejmě nebude, jako příjemný snímek na prosincové odpoledne to však funguje na jedničku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem ti to úprimne, Nick. Ten tvoj dídžej je obrovský problém.“ Vince Vaughn má dar byť veľmi nesympatický a teraz nenarážam len na ukážkový strašný výkon z Psycha. Našťastie, len čo dostane trocha normálnejšie napísanú rolu, vie byť dobrý. Toto síce nie je najlepší film na svete, ale musím sa priznať, že ma celkom oddychovo bavil. Okolité známe tváre (Weisz, Spacey) ma skôr nudili, no niektoré hlášky ma dostali do kolien („Prečo sa na mňa pozeráš tak, akoby si ma súdil?“), páčili sa mi postavy elfov i rozkošnej Elizabeth Banksj (ZACK A MIRI TOČIA PORNO), výprava polárneho mestečka bola čarovná, „posedenie bratov“ (Frank Stallone! Stephen Baldwin!) bolo takmer ako od Monty Python (alebo Frat Pack) a príjemným ozvláštnením sa stali herecké výkony Vaughna a na nepoznanie zamaskovaného Giamattiho. Ak máte v láske „drsnejšie“ vianočné filmy (VŠADE SAMÉ ZVONČEKY, ELF, SANTA JE ÚCHYL!), mohli by ste sa baviť. A Vaughn (ktorý si to s Joelom Silverom produkoval) výborne tancuje! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemna, i kdyz opravdu malicka, zmena oproti klasickejm vanocnim filmum. Nevadilo by, ze to jede podle klasickyho schematu a predem vam je jasny, jak to dopadne. Ta premrstena delka by se taky dala vydrzet (film nenudi). Problem ale je, ze postupne ubejvaj vtipky. A pritom to Vaughn, a to neni zadnej muj extra oblibenej komik, ze zacatku skvele rozjizdi. Sice neni vylozene zlej, coz je skoda, chtelo to znej udelat vetsiho hajzlika, je ale neskutecne uzvanenej a vsechno silene okecava. A Vaughn je v tyhle roli perfektni a dokaze pobavit. Ono celkove se povedlo obsazeni, tlustej Giamatti nema chybu a Spacey se supermanovskym plastikem je paradni. Navic potesi malicky cameo brachy Slye. Takze celkove docela zabavnej vanocni film, kterej ale moh bejt o moc zabavnejsi. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Průměrný vánoční film, průměrný Vaughn, průměrný Spacey, průměrný Giamatti. Skvěle se hodí do vánočního programu komerční televize, které v premiérovém odvysílání může zajistit slušnou sledovanost. Proč distributor čekal s vydáním na DVD rok, aby tak učinil před Vánocemi, je více než jasné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Santa Claus je můj bratr. - To vidím." Klasický vánoční příběh o Santovi dostal v tomto případě naděleny dva nadvánoční atributy. Jednak přerostlého Freda Clause se sympaticky cynickým červeným pláštěm a zejména vynikajícího kontrolora efektivity výroby vánočních dárků Clyda Northcutta. Tato dvojka mě hodně bavila a jen doufám, že tohle byl dokument, protože jsem byl celý život hodný, takže si určitě zasloužím, abych pod stromečkem našel něco víc než ponožky, pyžamo a vodu po holení. Frede, potřebuju kondomy s příchutí chilli papriček, tak to s bráchou domluv. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vianoce sú produkt, filmy o Santovi tiež, a sebe-lepšie tvorcovské, či herecké obsadenie s tým nič nepraví. Jednoducho natočiť kvalitnú komédiu na štýl milej a nenásilnej rozprávky je dnes v hollywoodskej produkcii (pokiaľ sa nejedná o animované filmy) problém. Cez to všetko je tento film asi to najlepšie za posledné roky spomedzi tých, ktoré sa zameriavajú na vianočnú tematiku. Príbeh nešklbe za vlasy, má množstvo vedľajších postáv i zápletiek, čo pomáha udržať divákovu pozornosť popri pomerne nudnom a tuctovom hlavnom príbehu. Hlavne výber Paula Giamattiho bol najväčším omylom, ostatní sa predviedli vo veľmi dobrom svetle, cameá troch bratov boli znamenité a Kevin Spacey znova potvrdil, že dokáže zahrať bársčo. Škoda, že Dobkin niečo podobné nedokázal ako režisér. Po dvoch kvalitných filmoch som mu začínal veriť. 60%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že Santa není jedináček ? Netradičně pojatá vánoční komedie, zaměřená tentokrát na Freda Clause, který žije již od pradávna ve stínu svého slavného bratra.. Je to takové originálně neoriginální, ale já se dobře bavila. Celý film navíc trochu vyzdvihuje Kevin Spacey, sympaťandy Rachel Weisz a Elizabeth Banks a tak trochu i Paul Giamatti, který ztvárnil snad nejméně pohádkového Santu v historii, ale zato takového nejlidštějšího. Měl by si však lépe vybírat choť, protože paní Clausová byla neskutečně otravná :) O Vánocích nelogiku a hloupoučké momenty ráda odpustím, protože jinak se mi to líbilo.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sakra, čím to, že jsem se vůbec nesmál..? Průměrná juchanda, těžko hledající nějaký slušnější moment, je další z mnoha, kterou bych si během vánočních svátků rozhodně nepustil. Sterilní rodinné zábavě škodí až příliš mnoho konverzace, bezzubé tempo i zoufale málo nápadů. Navíc hned tři oscaroví herci (Spacey, Weisz, Bates) a další dva na cenu nominovaní (Giamatti, Richardson) jsou vesměs nevyužití a je až s podivem, proč se do něčeho podobného nechali uvrtat!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Santa má bráchu je další z mnoha variací na téma, jak vznikl kult Santy Clause (a že už jsem jich viděl docela dost, vzhledem k tomu, že se na vánoční filmy specializuji). Tentokrát k tomu jako bonus dostáváme i Santova bráchu, který vyrůstal v jeho stínu a od jisté doby nenávidí Santu i Vánoce, a navrch tu máme i Santovy rodiče, což hned tak v nějakém filmu o Santovi neuvidíte. Ale film zachází ještě dál. Santa totiž není svým pánem, ale má nadřízeného, kterým je expert v oboru výkonnosti (charismatický záporák v podání výtečného Kevina Spaceyho) a který chce Severní pól a tím pádem i Santu zrušit. A když se do toho začne plést Santův brácha, tak se opravdu můžeme začít reálně bát, že Vánoce už nikdy nebudou. Takže pokud jste až dosud poctivě četli můj komentář, tak vám asi došlo, že tenhle film se snaží od ostatních variací na vznik Santa Clause některými prvky odlišit a být originální. Což se mu možná i místy daří, ale faktem zůstává, že chvílemi nehorázně nudí a jindy si zase až moc vymýšlí. Ale naštěstí je povětšinou film vyvážený a děj se tak kolem poloviny filmu solidně rozjíždí. Navíc Rachel Weisz svou krásou prozáří každý film, kde se objeví, a ani zde tomu nebylo jinak. A jak už tu zmiňují někteří jiní uživatelé, nápad s anonymními bratry slavných lidí byl prostě a jednoduše geniální a neměl chybu. Ale nakonec se tedy přikláním k průměrnému hodnocení v podobě tří hvězdiček, protože tenhle film zřejmě v mých očích a myšlenkách nebude patřit k těm nezapomenutelným. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o klasický vánoční film plný mouder a vánoční atmosféry, tak je to docela fajn. David Dobkin už má za sebou sice lepší komedie, ale i zde vytvořil velmi svižné dílko, které nezastaví ani klišoidní scénář. A tady to hlavně táhne vážně super obsazení. Vince Vaughn je stejnej hláškař jako vždycky, Paul Giamatti je stokrát lepší Santa než např. Tim Allen a Kevin Spacey je správně slizkej a navíc tady vyfasuje Supermanův plášť, což Lexe muselo obzvlášť potěšit ;-). No a dále je tady třeba neuvěřitelně hot Elizabeth Banks nebo Ludacris, kterej vypadal jak kdyby si odskočil z Pidihajzlíka. Jenom ta Rachel Weisz je tady nevyužitá. Vcelku je to velmi příjemná vánoční jednohubka, která se k vánočnímu programu docela hodí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie, kterou bych si o vánocích rozhodně nepustil. Hodně konverzace, která není ani moc vtipná. Těžko hledat nějaký úsměvnější moment. Fakt že ve filmu hraje spousta kvalitních herců nezaručí kvalitní podívanou. V poslední době jsem viděl i Přežít vánoce a musím konstatovat že mě Ben Affleck dokázal pobavit více než Vince Vaughn. Navíc tam byla celá zápletka tak nějak uvěřitelnější. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film, který přiblíží atmosféru Vánoc, ale zase až tak moc nevyniká a spadá do průměrných vod. Je spíše pro odrostlejší diváky, děcka by se mohla nudit, protože se tu moc mluví a řeší se tu spíše dospělácké problémy. Takže pokud nechcete mít podpálený barák, tak jim raději pusťte něco jiného. Konec byl už celkem fajn. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výchozí nápad o nezdárném bratrovi Santa Clause i zobrazení vánoční mašinerie na severním pólu je fajn. Pod tímto obalem se pak už sice neskrývá nic, co by nějak výrazněji vybočovalo z tradiční produkce, ale výsledek je velmi příjemný, vánočně naladí a párkrát vykouzlí úsměv na rtech (např. terapeutické setkání bratrů slavných). Poctivé tři hvězdy. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Jsou to rozhodně lepší dvě hvězdičky, které se téměř dotýkají trojky. A to jen proto, že je v hereckém obsazení tolik známých tváří, které uhrají cokoli. Jinak je to klasická vánoční pohádka o tom jak je krásné se polepšit... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// +kupodivu snesitelný Vince Vaughn, ke konci dobrá atmosféra snímku -Paul Giamatti, ještě že nebyl moc k poznání, poslední dobou mě filmy s vánoční tématikou neoslovují (slušně řečeno)/// S vánočními filmy je to jako s teplým čajem, taky si ho v létě nedáte, pokud zrovna nejste nemocní. To je určitá nevýhoda tématicky zaměřených snímků. Tento by však mohl být výjimkou. Za předpokladu, že přistoupíte na jeho moderní zpracování a humor, který bude asi bližší americkému publiku a nebo skřítkům na severním pólu. Je zajímavé sledovat přerod zlého Freda v hodného a úplně největším úletem je Superman Kevina Spaceyho./// Celkem 64%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná vianočná komédia, ktorú si divák užije najviac cez sviatky. Vyjde tu najavo, že rodinná pohoda a láska svojich blížnych sú tie najväčšie hodnoty, s ktorými môže človek počítať. Bolo to však natočené s pomerne veľkým pátosom a podľa obohranej šablóny. Pár zvučných mien a ich výkon ťahá tento snímok v hodnotení o trochu vyššie. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ne každý má to štěstí, že má za mladšího bráchu Santa Clause. Fred takové štěstí má, ale nemá z toho pražádnou radost. Jako jeho starší bratr je v jeho věčném stínu a postupně vůči němu zatrpkne. V dospělosti, a po letech odloučení, si Fred chce otevřít hernu v centru města, ale nemá potřebné finanční prostředky. Po potížích, které mu to způsobí, se s prosbou obrátí na svého dobrotivého bratra, který léta obývá zimní království na Severním pólu a o Vánocích nosí všem hodným lidem vánoční dárky. Fredovi, i přes ochladlé bratrské vztahy nabídne, aby si potřebný finanční obnos vydělal službou u něho. Tomu se nápad příliš nezamlouvá, ale nic jiného mu nezbývá. V kouzelném království plném věčného ledu a sněhu poznává skutečné hodnoty přátelství, o kterých dříve smýšlel povrchně a sobecky. Navíc na něm závisí budoucnost Santovy tradice rozdávání dárků, protože zlý inspektor chce úřad z důvodu nízké efektivity jednou provždy zrušit. A to se nesmí stát. Specialista na komedie David Dobkin v produkci proslulého Joela Silvera natočil nečekaně originální, příjemnou a místy až anti-vánoční komedii vzpírající se zaběhaným schématům vánočních komedií určených pro celou rodinu. Od desítek podobných filmů s vánoční tématikou se odlišuje především vyzrálým pojetím, nadhledem a solidně zvládnutou režií. Víc než to zaujme silné herecké obsazení čítající řadu zvučných jmen. Dominuje mu především skvělý Vince Vaughn, který se na filmu podílel také produkčně a svoje eskapády předvádí se sympatickou grácií, tentokrát se oprostil od jeho tradiční trapnosti. O nic méně pozadu nezůstávají ani ostatní, přinejmenším Kevin Spacey v roli zlého inspektora se z diváckého hledáčku zájmu jen tak nevytratí. Hezkou vedlejší roli, zastupující "povinný" sexy prvek, dostala Elizabeth Banks, zajímavý byl také Paul Giamatti, jehož Santa dostal od scenáristů lidský komplex z nadváhy a jen Rachel Weisz tady byla nadbytečná a její role nic podstatného neřešila a šlo jen o to, aby měl hrdina v říši lidí nějakou přítelkyni. Nápadů má film plný vánoční pytel a až do konce je sype v rychlém a vtipném sledu. Santa má svoji ochranku z trpaslíků, kteří se chovají jako bodyguardi hlavy státu a nechybí dj, co pořád hraje dokola jeden vánoční song. Frustrace ze slavného sourozence jde tak daleko, až se Fred rozhodne navštívit terapeutické sezení, kde není jediný, kdo má tento komplex a setkává se zde s neúspěšnými bratry svých slavných bratrů z řad celebrit. Tenhle nápad se už sice v jednom filmu objevil, ale tady byl lépe použitý. Tahle komedie disponuje vesměs vkusným a neagresivním humorem. Chválím ji až na ten morálně-ústupný závěr. Tvůrci si zkrátka neodpustili ho tam vlepit. Vše končilo schématem dobře známým z desítek jiných komedií, kterým se film vehementně a dovedně po celou dobu vzpíral. V závěru už tvůrci s ničím úžasným, co by diváka překvapilo nebo příjemně zaskočilo, nepřišli. Za rozplizlý závěr strhávám hvězdičku. Hou, hou, hou, sobí spřežení s Vincem Vaughnem si dojelo pro dobré bodové hodnocení. 80% () (méně) (více)

Reklama

Reklama