Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc cukrkandlu, některé vtipy se ale celkem povedly a navíc se tu sešlo docela dost kvalitních herců...kteří ale bohužel nemají moc co hrát. Po Nesvatbových jsem od kombinace Vince Vaughn-David Dobkin čekal něco víc než jen průměrnou rozjuchanou pohádku. 50% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak to je pro mě naprosto nová informace. Nebo vy jste to snad věděli? Já teda ne:-) Jenže někdy je možná lepší nevědět, což platí zrovna v tomto případě. Nebo výstižnější je ... nevidět. Dost slabá vánoční podívaná, která svým plitkým obsahem nedá nic jak dětem tak dospělím. Je to jedna velká nuda s hromadou dárků v podobě dobrých herců, které ale moc nepotěší :-) Na druhou stranu lepší dostat něco, než-li nic :-) 35% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Proč se Lex Luthor stal padouchem? Protože nedostal od Santy Supermanův plášť. To je jeden z mnoha vydařených vtípků vánoční komedie s ukecaným Vaughnem, unaveným Santou a pomstychtivým Spaceym, která přes provařené téma a lehce přestřelenou stopáž překvapivě bavila. Ať už inspekcí, a zrušením Santy pro neefektivitu a zaostávaní za plánem, terapeutickou skupinou méně slavných bratrů nebo scénou Fredovy snahy stihnout nadílku. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ano, je to celé předvídatelné, hloupoučké, sentimentální a patetické, ale co naplat, když jsem byl na konci upřímně dojatý. A na Vince Vaughna se snad člověk vážně nemůže zlobit. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušné. Vaughn sa mi po prvy krát rátal v komédii... Áno, je to americké, moderné, občas toporné. Ale aj zábavné a všade je kopec vianočných škriatkov... a príde aj Superman... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Průměrná vánoční záležitost s nadprůměrným hereckým obsazením, která je obalena v pořádné vrstvě klišé. Zkrátka film, který neohromí, ale ani neurazí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Dobkin je výborný režisér a vánoční atmosféra se mu fakt povedla a vyzařuje z každého záběru. Bohužel film není moc vtipný, což je u komedie trochu chyba, na druhou stranu bych ale nezatracoval scénáristy, protože je to nabité dějem a jako dobrodružný příběh to funguje docela obstojně. Děti z toho budou nadšené a asi se i budou smát víc než já. Hlavní kladem filmu je především skvělý casting, chválit sympatického Vaughna nebo slizského Spaceyho asi ani nemá cenu, ti prostě nikdy nezklamou. Dal bych normálně tři hvězdičky, je jasné že je to film spíš pro děti a nejsem úplně cílová skupina, ale na konci je scéna, která mě ostala do kolen, že jsme smál asi půl hodiny. Kurz hromadné terapie pro sourozence slavných, ve kterém vystupují skuteční sourozenci Stallone, Clinton a Baldwin je naprosto geniální nápad. Za tuto jedinou scénu přidávám čtvrtou hvězdičku. "Stephene, pust ho, to není Alec!" (bomba:) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejslabší komedie s Vincem Vaughnem, pokud nepočítám Mládí v trapu. Přesto pár pozitiv se najít dá - romantická večeře v nově otevřené restauraci, kouzelné městečko plné roztomilých elfů na severním pólu, příšerně tlustý Paul Giamatti, jako vždy sladká Rachel Weisz a Vaugnovy vtipy o matce. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vždy o Vánocích a to konkrétně na Štědrý den jsem koukal na sympatickou vánoční komedii Na Vánoce budu doma. Udělal jsem si z toho takovou menší tradici, která trvala pět let. Asi dva měsíce se mi doma válela komedie Santa má brachu a tak jsem si řekl, že je na čase vyměnit jeden film za druhý. Byl Štědrý den a tak jsem si s chutí pustil tuto komedii od které jsem čekal nějakou senzační komedii. Šeredně jsem se mýlil. Sice komedie to je, ale tak příšerně nudná, že po hodině jsem téměř usínal, ale nakonec jsem se přemohl, udělal jsem si silné kafe a dokoukal jsem to. Příběh je sice dobrý a originální, ale k čemu to je, když sledujeme téměř dvě hodiny pouhých dialogů, bez nějaké větší akce? Akorát to diváka uspí. Film se může jednoznačně pochlubit skvělým hereckým obsazením, jenže herci se tvářili (asi tak jako já při sledování tohoto filmu) unavěně a do svého výkonu nedali nic. Něco tak toporného jsem už dlouho neviděl. Hlavně tedy Kevin Spacey to byl teda ale výkon. Hrůza! Paul Giamatti byl jako Santa Claus roztomilý a dokázal bych si ho jako skutečného Santu představit. Jediný, kdo do toho vnáší trochu života je Vince Vaughn, který se snaží vložit nějaký ten vtípek nebo nějakou bláznivinu. Jedno je jasné. Až budou příští rok zase Vánoce, tak se radši vrátím k filmu Na Vánoce budu doma, protože tato dvouhodinová nuda, by se možná tak hodila před spaním a na 100% bych usnul! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pohádková sázka na jistotu s kupou známých hereckých tváří, která překypuje vánoční atmosférou a pohodovým humorem. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pierne prepiaty príbeh, stokrát videný bez nejakého väčšieho rozmyslu, ktorý ani tak nie je streštenov komédiou ako v predchádzajúcich dobkinových filmov ale má určité čaro ktorým si ma získal. Neviem či je to blížiacimi sa vianocami alebo skrátka takou povznesenou náladou, ktorá bola vidieť na každom jednom políčku tohoto filmu, ale ja som si to skrátka užil. Scenár je samozrejme úplne pre detské publikum ale kupodivu si tento snímok dokážu vychutnať aj starší a to hlavne atmosférou, ktorá celému príbehu ako by dodávala šmrnc. Vaughn je skrátka komik a všetky scény s ním sršia tými jeho kecami , ktoré sú dakedy trefné a dakedy len sú, ale rozhodne on je ťahúňom a fantastický giamatti mu skvelo sekunduje. Ostatné postavy sú tam na okrasu a dotvárajú to zvláštne kúzlo, ktoré skončí udobrením bratov a novým začiatkom v ich životoch. A bohužiaľ koniec podkopáva celý film.Ešte aj toho Vaughna ako santa clousa by som ustál , ale ten pocit radosti na konci, mi prišiel až neskutočne silený a americký a neveril som mu ani za mak. Čo zamrzí o to viec že to malo slušný rozbeh. Vtipov na ktorých som sa smial tu bolo pomenej ale tu išlo o tu atmosféru vianoc. ja som si to užil a začínam sa pomaly pripravovať na vianoce ale rozhodne dobrá nálada s tohoto ostala a ostane ešte pekne dlho. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná Vánoční komedie s dobrým příběhem, a skvělým hereckým obsazením. Film jako takový krásně nahnal tu správnou vánoční atmosféru. Jediné, co mi trošku vadilo byly někdy až zbytečně dlouhé scény, kde se až příliš dlouho bezsmyslně mluvilo (především v části po začátku). Ale krom toho, fajn podívaná, kterou vřele doporučuji. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je skvele, ze este stale vznikaju nove kvalitne Vianocne filmy. Ma to originalny pribeh, ktory sa venuje Santovmu bratovi Fredovi, ktory je neustale v Santovom tieni a tak sa z neho stal frflos, ktory je ale nuteny spojit sily so svojim bratom. Znazornenie celej tej dedinky plnej skriatkov na severnom pole, ktora vyraba darceky je fantasticke jak po technickej stranke, tak vizuálne. Vysky 100 megovy rozpocet na filme vidno. Skoda len, ze nie je zaludnena nejakymi vyraznymi typmi postav. Zo vsetkych tu ma priestor len skriatok Willie s ktorym sa skamarati Fred a vdaka tomu obcas obsahuje film aj hluche miesta. Takisto romanticka linia medzi Vaugnom a Rachel Weisz ohla mat väcsi priestor. Nastastie Vaugn to dost taha a aj tie slabsie sceny su vdaka nemu znesitelne. Jeho sceny s Giamattim ako Santom su perfektne. Kevin Spacey ako zaporak je len standardny a uz som ho videl hrat lepsie. Skoda, ze film neobsahuje viac humornych scen typu terapia bratov slavnych ludi. To bol super napad. Takze aj ked ma film obcas hluche miesta, tak mne sa paci vdaka tomu, ze dojimave sceny funguju a cely cas to ma prijemnu atmosferu. 7/10. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V záplavě současných vánočních komedií jeden film vyniká (tím neříkám, že je nejlepší). Který to asi je??? Jistě, Fred Claus. Za poslední dobu jsou filmy s touto tématikou spíše průměrné a nepříliš zábavné. Fred Claus mne proto nadchl. A čím? Tak například samotným začátkem. Obával jsem se, že po tomto úvodu to dobré skončí. A neskončilo. K mému překvapení následovala skvělá zábava, ve které jsem našel spoustu vtipných scén a zaslechl spoustu vtipných hlášek. Rozhodně nejsem zklamán. Fred Claus mě pobavil. Komedii doporučuji v orig.znění. Tím získá taky pár bodíků navíc. ()

adamo_znk odpad!

všechny recenze uživatele

Největší sračka celejch Vánoc, která mi spolehlivě zkurvila Štědrej den ! Nechápu existenci těchto patvarů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Produkt, ktorý vytlačil z vianočnej témy maximum. A pritom bol určite odsúhlasený štúdiovými hlavúňmi, ktorí tak radi pracujú a nechajú sa ovplyvňovať ľudmi, ako je Clyde Archibald Northcutt ( postava, ktorú hraje Kevin Spacey ). Tak či tak, ide o vtipný vianočný snímok, ktorý je na začiatku lepší, ako v jeho zvyšku ( aj keď asi najviac pobavila schôdzka anonymných súrodencov ), ale celkovo skvelý. ()

Reklama

Reklama