Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

sharky 

všechny recenze uživatele

Dobkin je výborný režisér a vánoční atmosféra se mu fakt povedla a vyzařuje z každého záběru. Bohužel film není moc vtipný, což je u komedie trochu chyba, na druhou stranu bych ale nezatracoval scénáristy, protože je to nabité dějem a jako dobrodružný příběh to funguje docela obstojně. Děti z toho budou nadšené a asi se i budou smát víc než já. Hlavní kladem filmu je především skvělý casting, chválit sympatického Vaughna nebo slizského Spaceyho asi ani nemá cenu, ti prostě nikdy nezklamou. Dal bych normálně tři hvězdičky, je jasné že je to film spíš pro děti a nejsem úplně cílová skupina, ale na konci je scéna, která mě ostala do kolen, že jsme smál asi půl hodiny. Kurz hromadné terapie pro sourozence slavných, ve kterém vystupují skuteční sourozenci Stallone, Clinton a Baldwin je naprosto geniální nápad. Za tuto jedinou scénu přidávám čtvrtou hvězdičku. "Stephene, pust ho, to není Alec!" (bomba:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemna, i kdyz opravdu malicka, zmena oproti klasickejm vanocnim filmum. Nevadilo by, ze to jede podle klasickyho schematu a predem vam je jasny, jak to dopadne. Ta premrstena delka by se taky dala vydrzet (film nenudi). Problem ale je, ze postupne ubejvaj vtipky. A pritom to Vaughn, a to neni zadnej muj extra oblibenej komik, ze zacatku skvele rozjizdi. Sice neni vylozene zlej, coz je skoda, chtelo to znej udelat vetsiho hajzlika, je ale neskutecne uzvanenej a vsechno silene okecava. A Vaughn je v tyhle roli perfektni a dokaze pobavit. Ono celkove se povedlo obsazeni, tlustej Giamatti nema chybu a Spacey se supermanovskym plastikem je paradni. Navic potesi malicky cameo brachy Slye. Takze celkove docela zabavnej vanocni film, kterej ale moh bejt o moc zabavnejsi. ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, co to zase bude za ptákovinu a kupodivu mě film docela bavil. Ne že bych se válela smíchy pod stolem, nebo v tom hledala nějakou hlubší myšlenku, ale Vince byl chvílema zábavnej. Působil jako rošťák a ve finále zachránil Vánoce. Sice nevím, jak bych se tvářila jako dítě, kdybych dostala obruč, ale tak když její výroba trvale nejméně času :-))) Holčičky dostaly obruče, chlapečci pálku, všichni byli spokojení (někdo více někdo méně), tradice Vánoc zůstala zachována a jede se dál:-))) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná vánoční komedie , která ač je plná kliše tak baví a vyloudí po celou dobu usměv na tváři. Herecký ansámbl je zde zvolen na výbornou. Každý si tu svou roli evidentně uživá a třeba Spacey je výborný parchant! Prvních 35 minut skýtá jeden vtip za druhým a ač pak to sklouzne do typického vánočního filmu tak rozhodně toto bych si na Vánoce rád kdykoli pustil. Protože Santa zde není ten roztomilý děda co jen háže smajly a má pro každého dárek , ale chlapík co hledí na efektivitu práce a na svou váhu. Do toho elfové ,kteří chodí do hospody nebo mající mobily. Vaughovi toho spratka žerete a ač typicky pro takovýto film najde to dobré v sobě a v bratru tak ani na chvíli vás to neoprudí. Spacey tu má malý supermanovský vtípek , který je cool (Lexi ted už to víme!!!). Rachel Weiz je zde sice jen místama , ale i tak je to krásná ozdoba na tomto vánočním stromečku. Celý film je nádherně podbarven skvělou hudbou a atmosférou. Osobně u mě vede bitka s Djem! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn nebyl zábavný snad v žádné své roli. Ukecaný je parádně a hází jednu sarkastickou hlášku za druhou, ale nijak extra zábavný to není. Ještě ale mnohem horší jsou ostatní postavy. DJ elf, elfí ochranka atd. Do toho ještě příšerné zvuky, které se snaží z rádoby zábavných scén udělat nějakou grotesku či co. Jediné dvě věci, co mě potěšily, byl Kevin Spacey, ale ten se na scéně bohužel nikdy moc neohřál, a Stephen Baldwin účastnící se terapie "žárlím na svého bratra". ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama