Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

sharky 

všechny recenze uživatele

Dobkin je výborný režisér a vánoční atmosféra se mu fakt povedla a vyzařuje z každého záběru. Bohužel film není moc vtipný, což je u komedie trochu chyba, na druhou stranu bych ale nezatracoval scénáristy, protože je to nabité dějem a jako dobrodružný příběh to funguje docela obstojně. Děti z toho budou nadšené a asi se i budou smát víc než já. Hlavní kladem filmu je především skvělý casting, chválit sympatického Vaughna nebo slizského Spaceyho asi ani nemá cenu, ti prostě nikdy nezklamou. Dal bych normálně tři hvězdičky, je jasné že je to film spíš pro děti a nejsem úplně cílová skupina, ale na konci je scéna, která mě ostala do kolen, že jsme smál asi půl hodiny. Kurz hromadné terapie pro sourozence slavných, ve kterém vystupují skuteční sourozenci Stallone, Clinton a Baldwin je naprosto geniální nápad. Za tuto jedinou scénu přidávám čtvrtou hvězdičku. "Stephene, pust ho, to není Alec!" (bomba:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sakra, čím to, že jsem se vůbec nesmál..? Průměrná juchanda, těžko hledající nějaký slušnější moment, je další z mnoha, kterou bych si během vánočních svátků rozhodně nepustil. Sterilní rodinné zábavě škodí až příliš mnoho konverzace, bezzubé tempo i zoufale málo nápadů. Navíc hned tři oscaroví herci (Spacey, Weisz, Bates) a další dva na cenu nominovaní (Giamatti, Richardson) jsou vesměs nevyužití a je až s podivem, proč se do něčeho podobného nechali uvrtat!! ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak Fred několikrát opakuje, že Santa je prakticky reklamní trik a žádnou slávu si nezaslouží. Přitom tenhle film není nic jinýho, než další variace na téma Santa Claus a jeho vánoční řádění. V mnoha ohledech je tenhle film vlastně strašně starej. Navíc nemůžu zapomenout na fakt, že příběh je o bráchovi Santy, kterej se menuje Fred... FRED u svatýho Mikuláše! A žije v New Yorku a má typické rysy postav Vince Vaughna. Scénárista je prostě blbej pošuk! Přesto jsou tam motivy téměř originální a určitě přilepšuju za trpaslíka Ludacrise. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// +kupodivu snesitelný Vince Vaughn, ke konci dobrá atmosféra snímku -Paul Giamatti, ještě že nebyl moc k poznání, poslední dobou mě filmy s vánoční tématikou neoslovují (slušně řečeno)/// S vánočními filmy je to jako s teplým čajem, taky si ho v létě nedáte, pokud zrovna nejste nemocní. To je určitá nevýhoda tématicky zaměřených snímků. Tento by však mohl být výjimkou. Za předpokladu, že přistoupíte na jeho moderní zpracování a humor, který bude asi bližší americkému publiku a nebo skřítkům na severním pólu. Je zajímavé sledovat přerod zlého Freda v hodného a úplně největším úletem je Superman Kevina Spaceyho./// Celkem 64%/// ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká věc ale zase je to tak nějak "normální" komedie / film z USA která mě svojí vánoční atmosférou štvala o hodně míň než dalších asi 859 filmů z tématikou "Snta má problémy" Na druhou stranu, tolik zajímavých jmen a přitom taková pitomost. Vánoce jsou za dveřma, takže se tyhle vánoční filmy začnou sypat ze všech stran. Mezi těmi dalšími filmy, to asi zapadne bez většího problému. Vánoční filmy moc nemusím (vadí mi ta USA debilita) takže za 3 protože to není až tak špatné jako zbytek. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)
  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)

Reklama

Reklama