Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Uživatel maoc smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

A.D.A.M

A.D.A.M (hodnocení, recenze)

Škoda, že vo filme chýbajú stretnutia Harryho a Dumbledora a všetky spomienky, ktoré Dumbledore ohľadom Lorda Voldemorta získal. Podľa mňa dosť podstatná časť celej tejto časti. Yates z toho spravil trošku valentínsky príbeh.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Honzíno

Honzíno (hodnocení, recenze)

Nejlepší kniha ze série, nejslabší Yates z jeho čtyř příspěvků. Bohužel.:(

VeVa137

VeVa137 (hodnocení, recenze)

Chyba vo filme : v scéne keď sa Hegrid a prof. Slughorn opijú a Hagrid zaspí má profesor pohár z ktorého pije po svojej ľavej ruke. Neskôr ho má preložený po pravej ruke lebo pred ním zavadzal keď sa rozprával s Harrym

MrD

MrD (hodnocení, recenze)

Teprve dnes jsem si uvědomil, že viteálem mohla být přímo ta voda kterou Brumbál vypil :-). Brumbál tu vodu (alias Voldemorta) vypil, a Snape by zničil viteál zabitím Brumbála. Dokonalé.

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Ramirez85: Nemám ráda horory, takže na ten film se dívat nebudu, ale je pravda, že by mě zajímalo, jaký tam Radcliffe je. Z traileru to totiž vypadá, že i trochu hraje. Ale ani tak se nedonutím na horor podívat :))

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Ramirez85: jo tak na tenhle film se taky těším ... prej je to podobné filmu Ti, druzí ... abych úravdu řekl tak tenhle film mě moc nezaujal .... 

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ellesime: Tvůj názor ti samozřejmě neberu a vím, že Dan nesedí v roli HP více lidem, já jen, že mě ta kritika na jeho hlavu přijde někdy přehnaná. A těším se na film Woman in Black, tam je prej Radcliffe ve formě :)

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Ramirez85: Podle mě neumí hrát, což je dost podstatné v takovém projektu. Do této věty bych asi tak shrnula všechno, co mi na něm vadí. Ale je to můj názor, nikomu ho nevnucuju. Jen že u mne kvůli tomu filmy o Harrym dost ztratily. Myslím, že na casting se dostavilo daleko víc šikovnějších a talentovanějších herců, určitě měli z čeho vybírat. A oni vyberou toto. No, nevím...

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

movieband: Přesně tak, je vidět, že na Cuarona chtěl navázat i Yates, no povedlo se mu to tak zpoloviny (i když já mám rád všech sedm, resp. osm dílů, ale trojka je můj nejoblíbenější).

Ellesime: Nechápu, co proti Danovi máte, mě jako Harry sedí dokonale :)

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Tak leda Cuarón to trochu vylepšil. Ale Columbus to pos*al už výběrem Redklifa, s tím už ani Alfonso nic udělat nemohl.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Ramirez85: ej toš to je škoda... to by byla pastva pro oči kdyby to točil, protože jak si tu už zmínil Vězeň byl úžasný díl z téhle série.Jako knížka i jako film je můj nejoblíbenější.Jenom škoda, že neměl víc prostoru, protože kdyby jo tak by to bylo naprosto ohromné.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig: Cuaron byl vážně perfektní, co na tom, že z knížky spoustu věcí vypustil, když je ten film jedním slovem úžasný! I kdybych neznal žádnou z těch knížek (a že jsem je četl všechny), tak bych si HP and The Prisoner of Azkaban rozhodně zamiloval... Gary Oldman je borec, navíc ta skvělá atmosféra, působivě udělaní mozkomoři a samozřejmě perfektní soundtrack- za mě nejlepší díl o HP. Škoda, že Cuaron nechtěl pokračovat (prý kvůli tomu, že v době, kdy ještě dokončoval trojku, už měl začít dělat na čtyřce...).

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

TheDarKnig: no tak ten je ostrouhaný ze všech stran .. ale podařený .... 

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

movieband: Já bych utrhla hlavu všem režisérům, za to, co udělali z celé série. Nejvíc asi Kolombovi...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Já bych tomu režisérovi utrhl nejradši hlavu za to co udělal z pátého dílu .... teĎkom sem ho dočetl a ta knížka je naprosto jiná ..... mno uvidíme co u Fénixova řádu udělá ta prodloužená verze (3-disková) 

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Ja83: Souhlasím, Half-Blood Prince je výborný film, ale má vlastně stejný nedostatky jako Goblet of Fire- vypouští v knížkách docela zásadní informace a nahrazuje je zbytečnýma romantickýma scénkama. Holt je to asi kvůli divákovi, který knížky o HP nečetl a kterému by další postavy v ději zamotaly hlavu ještě víc... I když podle mě by tyto scény spoustu věcí spíše objasnily a vysvětlily. A navíc by byly i filmově zajímavé- rodina Voldemorta atd.

Ja83

Ja83 (hodnocení, recenze)

Film je dobrý, pro mě zhruba na úrovni čtvrtého dílu. Jsou v něm super momenty, ale je tam pár věcí, které prostě nepřekousnu. Například útok na Doupě, nebo hned ten začátek, kdy si Brumbál vyzvedne Harryho někde v metru, nebo co to je. A taky tam mohlo být míň romantických nesmyslů a víc se to mělo soustředit na Voldemortovu minulost. Hrozně mi chyběli Gauntovi a stejně jako ve čtyřce Dursleyovi. Takže 4*.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Džany: že ? :D ale uplně .... nejlepší je dyž šeptá na toho profesora .....

Džany

Džany (hodnocení, recenze)

Když Harry vypije štěstí, dabing (Kotek) zní jako zhulenej :D

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

mzss1: knizky jsem necetl, nejsem ctenar. Nevyznam v zanru? mozna...! Ale jedno vim jiste...tenhle film byla ukrutna nuda, nic proti filmum s HP, celkem se mi vzdy libili, ale tohle byl asi nejhorsi dil.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Luigi.K. Zřejmě si nečetl knížky , nebo se nevyznáš v žánru , nebot tenhle díl byl skvělý drama ....

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Tak já ty filmy hodnotim z větší části taky podle toho jak moc se přibližují předloze a jestli jsou v nich klíčové události. Ohledně předlohy a filmu nemám VzA co vytknout, ostatně předloha ještě nepatřila k těm delším, takže se dala vcelku dobře obsáhnout. Ale z celé série to nepatří mezi mnou nejoblíbenější, jak film (byť skvěle natočen), tak kniha.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Jo to věřim kamoš ve škole mě řikal neco podobného ...... jinak jaky maš pohled na Vězně z Azkabanu jako film aj jako knižku pokud si ju četl ?? :)

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Přečti si knihu a hodnocení stáhneš o hvězdu ;-), páč dostaneš mnohem záživnější a bohatší příběh, a věci ti možná začnou dávat smysl.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Toš knížku sem eště nečetl, ale chystám sa na to.Tendle díl je rozhodně lepší než ten předešlý (Fénixův Řád), ale na 3 (Vězeň z Azkabanu) nemá ani náhodou......Efekty na konci byli uplně výborné ........

tomasko 3119

tomasko 3119 (hodnocení, recenze)

Ellesime: moja reč ked si prečítate polovičného princa aspon poslednych 5-10 kapitol a tu záverečnu bitku a porovnate s filmom(bitka)tak potom zmenite názor.mne najviac vo filme chýbal biela hrobka a a ta bitka :(

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Hlavně nechápu, jak někdo může napsat, že se jedná o nelogické knihy. O kvalitě filmů by se dalo pochybovat, to ano, ale knihy jsou výborné.

Foxhound#1

Foxhound#1 (hodnocení, recenze)

Tak pokud si neviděl přecházející díly a především nečetl knihu, tak se ani nedivim že to hodnotíš takhle. Bez knihy to běžnému divákovi musí připadat minimálně zmatené. Ovšem narozdíl od jiných sérií to sotva lze označit za nastavovanou kaši, když to jede podle konkrétní předlohy. Nastavovaná kaše je třeba saw nebo policejní akademie.

Tomcaat

Tomcaat (hodnocení, recenze)

ultra nastavovaná kaše, totálně postrádající logiku. Gmisiycs mi absolutně mluví z duše. Za efekty *.

Gmisiycs

Gmisiycs (hodnocení, recenze)

Stále horší nuda. Nedochází mi, proč všichni někam ve všech dílech jezdí, když se stačí doknout Brumbálovy ruky. Proč v minulém díle utíká banda kouzelníků uličkou, kde se rozbíjí koule s věštbami a nyní na začátku Brumbál máchne hůlkou a nebýt toho, že Potter stojí na cingrlátku z lustru, bylo by dokonale uklizeno. Prostě v jeden moment jsou všichni v neřešitelné situaci a v příštích chvílích se v úplně jiné situaci používá běžně kouzlo, které by tu předchozí situaci levou zadní vyřešilo. Absolutně nesmyslný scénář, podle absolutně nelogické knihy. Dávám 3* s odřenými slechy za efekty a davové poblouznění, které přes všechny nedostatky stále způsobuje.
PS: Těším se, že už bude konec této nelogické série s občasnými světlými místy.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Mě tenhle film hodně bavil.. měl skvělou mírnou atmosféru... nevim proč se to tolika lidem nelíbí no...

MATG

MATG (hodnocení, recenze)

takze po 153 minutach som sa vlastne nedockal nicoho az na par momentov, ktore robia tieto filmy filmami som nad mieru sklamani zo smrti deduska, ktory pre mna vela znamenal :-) samozrejme zartuje, no moja absolutna az extazna NASRANOST spociva v ocakavani, ze konecne pride nejake rozuzlenie, ale ono to skonci nemastno, neslano len tak za 10minut zahrane do outu a divak si cakaj na novy diel ako pri pokracovani south parku kedy carman mal zistit kto je jeho otec a trvalo 3 tyzdne pricom tu si pockali fanusici zrejme viac...

Adelka2222

Adelka2222 (hodnocení, recenze)

Propadla jsem kouzlu jménem Harry Potter x) I tenhle, šestý dál, tomu nebude výjimkou .. Atmosféra úžasná, herci jako vždy nezklamali ( hlavně role Draca Malfoye mě rozproudila krev - musím uznat, že nám Tom vyrostl do krásy) , poté se mi líbí vztah Harryho a Ginny a hezký pár by mohli spolu vytvořit i Hermiona s Ronem ( doufám, že tak bude v posledním díle), zdařilý scénář a kamera.. Velice mě dojala scéna, kdy zemřel Brumbál. Jednu výtku bych však měla a to, že se škola v Bradavicích od prvního dílu hodně změnila. Prostory jsou scela odlišné,učebny a jídelna taky, myslím, že deset let udělalo své, tak to i trochu chápu. Hodnotím pět hvězd a těším se do kina na sedmý díl :-)

BugHer0

BugHer0 (hodnocení, recenze)

Zdravím, začal jsem překládat do češtiny fanouškovský muzikál jménem A Very Potter Musical. Je to hodně povedené a zábavné dílko, které autoři rozdělili na jednotlivé epizody a dali na YouTube. Zatím mám přeloženy 4 díly a nové přidávám vždy ve středu a v neděli ve 20:00. Určitě se podívejte: http://www.videacesky.cz/tag/a-very-potter-musical Stojí to za to.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

To bych neřešil... za pár let půjde hodnocení zase mírně nahoru, až vychladnou hlavy ;-) Je to zdejší klasický jev, že (i slabší) filmy jež jsou součástí populární série časem postupně "vylepšují ztráty", protože je síla série táhne nahoru. Třeba kdysi nepopulární Star Wars - Skrytá hrozba dokázala za 5 let vyskočit ze 68% na současných 77% (ale to je extrém ;-)) Každopádně tohle "pravidlo" zde funguje...

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama