Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 4

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 803)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Miestami sa to trošku vlečie, ale šiesta kniha podľa všetkého (nečítal som) tiež práve bohatá na dej nebola. Prekvapuje ma, že obsažnejšiu päťku skresali pod 150 minút a šestku už nie. Film v podstate po celý čas prešľapuje na mieste a akoby postrádal nejaký výraznejší dramatický oblúk. Motivácie postáv vám okrem ich vzájomných vzťahov v podstate zostanú ukradnuté. Keď sa na konci dozvieme ktože je ten Polovičný princ, divák si už pomaly ani nespomenie, že táto informácia by ho mala zaujímať. Ale inak to vyplnili fajn- romantické a iné peripetie sú vtipné a pobavia. Dramatické chvíle tiež fungujú. Najlepší je jednoznačne záver, ktorý je najpôsobivejšou časťou zo všetkých potteroviek. Herci- Michael Gambon výborný, Tom Felton ako Malfoy svoje polohy zvládol nad očakávania dobre. Jim Broadbent vtipný doplnok. Škoda, že Rickman a jeho Snape nemali viac priestoru - zišiel by sa. A ústredné trio- Grint super, Emma Watson je už celkom kočka a hrá o pár tried lepšie ako predtým (fakt výrazné zlepšenie) a Radcliffe je opäť naspäť ako najslabší článok zostavy. Minule ma celkom prekvapil, ale tu je zase raz drevený až hrôza. Ako postačuje a nič priveľmi nekazí, ale nedajú sa na ňom postaviť žiadne výrazné dramatické momenty, lebo jednoducho ich nezvládne zahrať. Akurátne premostenie pred finále, ale po päťke som čakal niečo trošku lepšie. Finále musí stáť za to - dúfam, že tam už definitívne pôjdu na doraz. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Nie najlepšie, ale ani zlé! Najviac zo všetkého by som však vyzdvihol štyri veci, ktoré ma prinútili dať o jednu hviezdičku viac: 1. úžasný (našľapaný) úvod, 2. metafory použité v takmer celom filme s odkazmi na dej knihy (fotka skaly v izbe malého Toma Riddlea, plagát Graybecka na stene...), 3. výborný výkon Toma Feltona (hlavne časť, keď dáva vtáčika do skrinky zmiznutia - úžasná), no a po štvrté - zdvihnuté prútiky k oblohe - mrazilo ma na chrbte... ()

Ithildaria 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédla další část tohoto současného fenoménu. Pravda, už to není pro děti... je to pro teenagery... a i když do této skupiny technicky vzato patřím, asi nejsem přesně ten typ diváka, kterého to mělo oslovit. Nutno říct, že to oslovilo velkou většinu kina. Ano, občas to mělo světlý moment, ale těch bylo pomálu a naopak mnoho (zbytečně mnoho) bylo scén, při kterých "se měl divák smát". Bohužel byl celý film plný pubertálně zamilovaných a žárlících mladých kouzelníků,kteří jakoby si jen krátili čas mezi občasným zjevením zla, či podezříváním potencionálního nepřítele. Klasičtí britští herci, objevující se v každém díle (Maggie Smith, Alan Rickman ...) podávají stejné, pro ně typické a vyrovnaně dobré herecké výkony, příjemným překvapením byl pro mne Jim Broadbent v roli nového profesora lektvarů. No a "dětští herci"? Mám dojem, že se vypracovali a někteří z nich mají šanci vymanit se ze "spárů" Harryho Pottera a dostat příležitosti k opravdu dobrým rolím. Jen v tomto díle je jakýkoli herecký výkon zadušen nepovedeným scénářem. Kdybych byla režisérem a dostala zakázku na britskou verzi "high school musicalu" ze světa čarodějů, ovšem bez hudby, nedalo by se natočit skoro nic jiného, než tohle. ()

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejslabší z celé ságy o kouzelnickém učni. Filmy měly vzestupnou tendenci až do tohoto dílu. Abych řekl pravdu docela jsem se na něj těšíl a když sem vyšel z kina byl jsem zklamaný, některé části mně bavily a u jiných sem se strašně nudil, jedna z věcí která se mi líbila je ta temná až ponurá atmosféra... škoda... snad poslední dva díly budou lepší... ()

martycross 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se nám to kapánek rozjelo. :-) Nezatížen knihou spokojeně sleduju rozvíjející se vztahy, a musím také vyzdvihnout práci pana režizéra. Tomu se totiž podařilo splést jemné předivo různých žánrů do kompaktního příběhu. A na to musíte už něco umět. Nebo že by použil lektvar štěstí? ;) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Prisoner of Azkaban opět nepřekonán a film jako takový by asi byl jen na tři hvězdičky (možná stěží) ale vzhledem ke vzpomínkám na ty první knížky série, které jsem tenkrát četl (a nestydím se za to) musím prostě víc. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

No takže: famfrpál fádní, herci až na jejich dospělé kolegy strašný a "HPvěta" - "vypadáš jak tvůj otec...až na ty oči ty máš... - jo ty mám po matce" - už mi začíná pít krev. Při sledování sem si vzpoměl jak mě 6 díl moc nenadchnul jako kniha a vlastně ani ten film mě nenadchnul. Je to velkolepé ale příběhově v podstatě úplně zbytečné a navíc je to roztažené do více jak 2 hodin!!! Celkově je to poctivá práce u které se člověk sice nenudí ale je to prostě jen taková vycpávka před finálem. A to se doufám povede daleko lépe. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Vezměte skvělou knížku a vyhoďte z ní 90% příběhu. Z těch zbylých 10% dalších 5 změňte a máte scénář k HP:Princi dvojí krve. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kéž by Harry primárně nemyslel na pikle Draca, ale na stehna inteligentních studentek z Mrzimoru! Podivínský obrýlený hrdina zejména vymetá bradavické afterparty či tráví podezřelé Q času v posteli s Pobertovým plánkem. Dostává sic tajnou misi od Albuse, jenže zde se opětovně ukazuje jeho nemožnost. Bohudíky je políben štěstěnou a vyhraje vývar tekutého štěstí, jež mu dopomůže k pochvale na vysvědčení a výletu kamsi k Brightonu, kde malý Tom testoval, co všechno psychika jeho přátel vydrží. A jako správná pohádka končí vesele a pozitivně! Celosvětový výdělek k 8. 3. 2014: $934,416,487, což je 3,74 násobek budgetu..........26. nejvýdělečnější snímek historie a mimo jiné 3. nejvýdělečnější snímek ze ságy HP ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Stále zaujímave, v pár momentoch atmosféricky úchvatné, no veľmi pomalé a scenáristicky nedotiahnuté. Dejovo zbytočne a umelo naťahované romantickými problémami študentov a neobsahujúce také pamätné scény ako v minulých častiach. Zachraňuje to u mňa hlavne veľmi silný koniec a keď film beriem ako intro ku finále, tak okej. Stále je to Harry Potter a svet ktorý mám rád, ajkeď v tomto bode už pre mňa prestal byť tak výnimočný a pútavy. Čo ma ale štvalo najviac oproti knihe bolo že miesto spoznávania Voldemortovej minulosti (na ktorú som sa najviac tešil) sme dostali teen lovestory. To Yatesovi len tak neodpustím. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Kde se nám poděl Brumbál? Jakoby, já nevím, čím starší studenti Bradavic jsou tím je to nudnější. Ale možná je jen rejža slabko. Už je to fakt takovej seriál přece jen už je to šestý díl, už je to takové únavné a do toho se tam řeší ty vztahy, to fakt není pro mě, hlavně je to strašně trapný a i toho humoru ubývá, kterej to trochu oživoval. Jedinej plus je posledních 30 minut, kde Herry krmí profesora nějakou močkou a ten se pere jako děvka, kterou chcete znásilnit. Naštěstí ho přece jen upije, sice ne k smrti, ale to klidně mohl, je mu to totiž stejně úplně k hovnu, protože pak přijde ten blonďatý buzík s panem Sýrijs, tak si pobrečíme no. Uvidím jak dobrý bude to vyvrcholení rozpulený na dva výstřiky, jelikož Yates nemá větší výdrž. Možná nakonec tahle série skončí v komnatě největší potřeby, chápeš ne. :)  ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dílu jsem nečekal žádné zázraky, protože není až tak dějový, jako jiné díly. Nicméně jsem byl mile překvapen, že dokázali i z takto chudého scénáře (hovořím pouze této jediné knize - Princ dvojí krve) dostat, co šlo. ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Vyjimečně špatné. Vidím jaká byla bláhovost očekávat když už ne propracovanou a kvalitní, tak alespoň slušnou podívanou. Vyjmenovávat co všechno "tvůrci" zmrvili by bylo na stohy papíru a to ani není účelem tohoto komentáře. Soudný člověk se musí za hlavu popadat a upřímně se smát po tom co uvidí 6. díl Pottera. To že byla obrovská chyba že na režisérskou židli byl dosazen průměrňoučký seriálový režisér myslím bylo jasné už minule. Ovšem předchozí díl, který je podle mého do té doby tím také nejhorším, je proti tomuhle ohromný film. A to myslím zcela vážně. Yates v Princi dvojí krve má tolik režisérské invence asi jako muší lejno. K vůli tomuhle se čekalo na kina více než půl roku po dokončení filmu? Na to kolik měli všichni co se na filmu podílejí času a prostředků, mohl ten film být naprosto vyšperkovaný. Veškeré vrcholné momenty knihy - postupná cesta po vzpomínkách a přiblížení osoby Voldemorta (jehož herecké obsazení je jak už jsme zvyklí opět opravdu špatné a postava jako taková se už Yatesovi rozpadla pod rukama úplně) získání viteálu, Brumbálova smrt, souboj profesorů se smrtijedy (ten zcela chybí, stejně jako Brumbálův pohřeb) se prostě buď nedějí vůbec, nebo jsou oplošteny, ořezány, odemocněny. Jsou neskutečně povrchní až se musíte usmívat. A prosím s emocemi neplést tklivé tóny podmalovávající poslední scény filmu, to je totiž vrcholné klišé. Je směšné jak málo prostoru dostává Rickman, Maggie Smith, Bonham Carter a vlastně i Gambon. Scénář řeší více než polovinu plochy snímku naprosté nepodstatnosti či si přidává věci které se v knize vůbec nevyskytují a to tak "šikovným" způsobem, že jsou přesným opakem hybatelných prvků. Režisér, scénáristi, producenti, ti všichni by po tomto "uměleckém díle" neměli být už znovu pušteni k filmové branži. Třešničkou na dortu zůstává otřesný český dabing, kolem sedicí taky-diváci se zvonícími telefony či neschopnost promítače po pauze navázat na místo ve kterém se skončilo a několik minut nás nechat koukat na formát obrazu, který nám krásně všechny postavy roztáhnul po plátně. To jsou všechno věci které film nedělají a jde se od nich byť se značnou dávkou vůle odprostit. Dnes ale působily jako poslední hřebík do rakve. Nikdy jsem neodcházel z kina tak nejen zklamaný, ale přímo naštvaný. A úplně poprvé jsem si říkal že jít se podívat na tohle na velké plátno byly vyhozené peníze. Tohle mi spolehlivě otrávilo den. Týden... A jak už to tak vypadá, poslední filmová část - nebo bych měl říkat části - pod páně Yatesovým vedením už mě do kina opravdu nevytáhnou. Poslední Potter je až příliš dokonalým obrazem doby ve které žijeme, ve které většinově nevládne chuť tvořit, ale chuť požívat zlo, které nese název peníze. Je mi blivno... ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, především díky absenci závěrečné bitvy. Celkově byl závěr velmi urychlen, a to filmu rozhodně neprospělo. Těšil jsem se na temný skoro-horor, ale více času jsem se smál, než abych se bál. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Povedená šestka přináší více efektů, více akce a méně magických formulí. Přes některé drobné nedostatky vůči knize se jedná o kvalitní ztvárnění "toho, co bylo v knize". Jako hlavní nedostatek samotného filmu vidím to, že se Brumbál začíná čím dál tim víc podobat Gandalfovi a celkově se film přibližuje k triologii Pána Prstenů... (80%) ()

lucieK 

všechny recenze uživatele

Eh........A vám se to líbilo? No ja pořád nechápu co na Davidu Yatesovi máte....Podle mě je to nejhorší režisér, který kdy Pottery točil....Je pravda, že šestka knížka za moc nestojí, ale takhle ji zkazit? No to už musí být orpavdu nadání....Celý film se nudně táhne, zaobírá se malichernostma a naprosto nepodstatnými detaily a hlavní myšlenka, jak už to tu někdo psal, příblížit a trošku pochopit Voldemorta, to se filmu opravdu nepodařilo. Myslím, že si měl Steve Kloves, knihu lépe přečíst než napsal takhle pitomý scénář.....Jediné co nám film ukázal, je leda tak to, jak můžou s puberťakama mlátit hormony....Pro mě zatím jednoznačně největší zklamání tohoto roku!!! ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem byl celkově docela zklamaný. Pokud se mám zastavit nad hereckými výkony, hudbou, efekty a kamerou, tak je vše na jedničku. Vizuálně je to opravdová pastva pro oči, opět úchvatná podívaná. Člověk si připadá, jako by létal s nima a stal se součásti všeho kolem. Celý příběh je moc pěkný, klasický Potterovský. Bohužel ho zabíjí nemoc, která si říká 153 minut. Je to vše moc přehnaně roztahané a v celku potom nudné a proto Princ dvojí krve (aspoň tedy u mně) upadá do klasického podprůměru. ()

pytlák 

všechny recenze uživatele

David Yates ždímá emoce kde to jen jde a rozhodně to dělá na výbornou. Nebýt pár hluchých míst byla by to bezchybná práce. P.S. Všichni zůčastnění hrají na výbornou. ()

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama