Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 803)

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Další díl se opět nese v duchu, který zavedl originálně Alfonso Cuarón ve třetí. Ovšem tady se to už trochu potácí v mírných křečích a jalové režii. Ovšem je to Harry Potter, takže spíš upíráme zrak na scénář, jak si tvůrci poradili s tím,jak přenést knihu do filmu. To se jim podařilo znamenitě. Trochu zamrzí absence závěrečné bitvy mezi studenty Bradavic a smrtijedů. Jestli Vám přišel minulý Potter chladný a bez emocí, tak tady si trochu prožijeme emocionální bombu, ve které určitě nezůstane jedno oko suché. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Mno, tak krom toho, že jsme se dozvěděli, jak to bude dál to byla pěkná slabota. Pořád jsem čekal, kdy se to rozjede a hle, dočkal jsem se po dvou hodinách sledování romantického slaďáku ; jsem opravdu zklamán. ()

šinta 

všechny recenze uživatele

Sice jsem dal 4*, ale spíš bych to viděl na 3,5*. Hlavním problémem je scénář, u filmu jsem se docela dost nudil i přes dechberoucí akční scény(bohužel na můj vkus velmi málo akce) a samozřejmě bezchybné speciálmí efekty. U tohoto dílu Harryho Pottera jsem se asi nejvíce zasmál a to myslím v dobrém slova smyslu. "Skouřený" Harry je prvotřídní. ()

Don_Salier 

všechny recenze uživatele

Hned, jak jsem mohl, jsem se šel podívat na HP 6 a s čistým svědomím mohu říci, že jsem za to rád. Ačkoliv je to v příběhu filmu pouze takový most k sedmému dílu, samotný film je velice kvalitní. Na rozdíl od předchozích dílů je zde možno slyšet mnohem více vtipných hlášek, které krásně vyplňují čas mezi dramatickými scénami. V jednu chvíli se člověk popadá za břicho, ale hned o deset vteřin později se třese strachy. Avšak na druhou stranu chybí, právě na úkor těchto vtipných a romantických scén, nějaké scény akční. Filmu chybí nějaké pořádné vyvrcholení. I přesto všechno dávám Harrymu 7/10. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Začátek byl úžasný, už jen díky efektu 3D, nemělo to jedinou chybu. Potom další efekty ve filmu a děj... ve Snapea jsem vždy naivně věřila, o to víc mě překvapilo a poutalo, co udělal. Na sérii Harryho Pottera jsem kdysi zanevřela, ale když jsem viděla tenhle díl, tak myslím, že na ty poslední půjdu. A s chutí! ()

Galenius 

všechny recenze uživatele

Pěkně vizuelně zpracované, to se musí nechat. Ale... Od prvního dílu zůstává stopáž filmu stejná, na rozdíl od knihy, která tloustne. Tudíž při stejné délce filmu musí čím dál více děje vynechávat. Byli jsme v kině s kamarádem, který Pottera nečetl a když jsme se o tomto díle bavili, prohlásil: Když bych měl říct, o čem ten film byl, nevím co bych odpověděl... Osekali vše co mohli, vynechali vynechali vše co mohli... a možná ještě víc. Pro ty, co to četli, dobrý. Pro ostatní - nejdřív přečíst knihu. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Udělali z toho špatnou romantickou komedii. Ač je vždy zábavné sledovat nemotorné první střety s opačným pohlavím, a i přesto že tvůrci dobře vystihli atmosféru a přechody mezi ní, tento film bude fungovat pouze jako most mezi dosavadní pentalogií a očekávaným závěrem. Pokud se nepodaří Relikvie smrti, sveze se s ní i tento díl. ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa najlepší Potter. Naozaj geniálna atmosféra a skvelá kamera. Stále ostáva hercom číslo jeden Alan Rickman, čoby proferos Snape... . Ale chce to kvalitné kino... v DiViXe z toho zážitok mať nebudete... . ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Emoce to vzbuzovalo, natočené to bylo hezky, Radcliffe mi připadá jako docela dobrej herec, tak proč ne. K dokonalosti ale stále cosi chybí - je to utahané. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabší post-Columbusovský Potter. Exemplárne pozlátko... Ale mne asi nebolo súdené vydieť ten film poriadne. Premeškal som titulkovú kópiu v bratislavskom multiplexe až som ho nakoniec videl s dabingom na banskoštiavnickom amfiku počas chladného večera a uprostred premietania sa pokazila jedna premietačka :D ... (●) ()

elCarda 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že jsem překvapen. Četl jsem knižní předlohu a už jako kniha mě naštvalo to, že se více než o další díl jedná o jakési oddechové intermezzo. Proto jsem od tohoto filmu nečekal nic než šedivou podprůměrnost. Ach, jak jsem se mýlil! Pojetí filmu bylo velmi povedé. Né sice po strance dějové, ale především styl natáčení, barevné nádechy jednotlivých scén atp. Zkátka byla to pastva pro oči (ostatně jako skoro vždy). Toto vše by u mě stačilo na, řekněme, tři hvězdičky. Přesto dávám čtyři, a to kvůli snaze o psycho triller. Je jasné že by Rowlingová nedovila větší odstřel od pohádkovosti, ale i tak to stačilo. Draco v určitých fázích budil dojem správně vyšinutého "magora", který nemusel říct ani slovo, a přesto by mě donutil (raději) přejít ulici. Pokud jde o snahu zromantyčtit příběh, tak musím říci: "Děkuji, ale nechci". Ne jen že to bylo nevyvážené a v mnohých fazích až přezpříliž hrané (chtete-li: špatně zahrané), ale hlavně to bylo naprosté nabourávání linky, jakou si film držel a která se mi zamlouvala. Houpačka, zlo ovládá svět a nevíš minuty, kdy si pro tebe přijdou KONTRA má mě rád, nemá mě rád... Zkrátka. Nejlpépe by udělaly kdyby natočily dva filmy. Romantickou komedii a psycho triller. Tento crossover nutí člověka k přiklonění se na jednu stranu a tu druhou totálně zavrhnout. ()

White-Man 

všechny recenze uživatele

Takhle osekanou knihu jsem nečekal. Absolutně nejhorší filmové zpracování ze všech Harry Potterů. Ač se jedná ofilm dvě a půl hodiny dlouhý, přesto v něm řada věci chybí a řada věcí je zbytečných. Pro toho, kdo nečetl knihu to může být dobrý film, i když by určitě mnozí postrádali souvislosti, ale pro mě to byl absolutní propadák, který si nezaslouží větší hodnocení. Snad bude poslední díl zfilmován mnohem lépe, než tento. ()

dražis 

všechny recenze uživatele

To nejsou Bradavice, to je Beverly Hills!Díl u kterého by vám stačilo posledních 30 minut na to,aby ste věděli o co jde. ()

Honziik17 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě, když jsem si četl hodnocení těhle "znalců", co to tady na csfd hodnotí. Říkají jak to není špatné tenhle film, jejich expertské názory typu: "Myslel jsem, že horší než pětka, být už žádný díl nemůže. Spletl jsem se." nebo další který píše: "Díl od dílu je to horší!". Zábavné, že se právě tito znalci na to pořád dívají, i když samozřejmě každý díl je horší a ještě k tomu, co se týče hodnocení, napíšou slohovou práci. Každý z nich by samozřejmě natočil oscarové veledílo. ()

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama