Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 803)

katjaaa 

všechny recenze uživatele

Kniha jako předloha nabízela mnohé, bohužel však to co nakonec vzniklo bylo a je pro mne velkým zklamáním. Celý film se nese v duchu jakési romantické slátaniny, kde na Vás jednou za čas, jako čertík z krabičky, vyskočí nějaká akční,či dramatičtější scéna. Kdyby si odpustili nesmyslné a vymyšlené scény,aby filmu snad přidali na akčnosti, udělali by lépe. Možná Vám to příjde zaujaté a ono to opravdu je,protože já jsem každou knihu četla minimálně 3x a irituje mě, že z mého nejoblíbenějšího dílů udělali toto. Ten kdo knihu nečetl může být nadšený, ale za mne jen 2* . Závěr mě dojal (Mrtvý Brumbal k tomu příhodná hudba), cesta za vitealem, postrádala jsem hodně scény z Voldemortovy minulosti a scéna, kdy je Harry ke konci filmu v Brumbalově pracovně a mají vzpomínku od Křiklana, mi příjde odfláknutá a aspoň zde se mohli držet knižní předlohy! ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Konečně díl co jsem dřív četla než viděla jako film. Proto,když jsem na něj šla s kamarádem do kina jsem na něj měla vysoké nároky..chtěla jsem aby se vše podobalo knize,ale zároveň aby mě film také s něčím překvapil.Celý zážitek z toho byl jiný...měla jsem přečtený už i poslední díl ságy a věděla jsem,jak to všechno dopadne,mnohem lépe jsem se orientovala v ději a hledala zbytečné chyby,kterých se filmaři dopustili.Po prvním shlédnutí jsem měla divný pocit.Skoro celý to byla komedie,větší komedie než Ohnivý pohár. Knížka mi nepřišla tak ujetá jako film. Napoprvé bych určitě pět hvězdiček nedala,ale tento díl si mě získával svým humorem a skvělými hereckými výkony čím dál tím víc. Konec(tím myslím tu část v jeskyni a pak následný Brumbálův konec) byl hodně napínavý a strašidelný. Tato pasáž byla asi i lepší než v knize. Dost mě jak už jsem tu psala ovlivnilo přečtení relikvií smrti...už jsem věděla,že Brumbálova slova v podání Michaela Gambona : ´´Severusi prosím´´ a pak kletba Snapea v podání Alana Rickmana :´´Avada kedavra´´ nejsou takové,jaké se na první pohled zdají. Dále pak bych chtěla pochválit mladé herce,co předvedli svůj komediální talent,nejde o nic světoborného,ale přesto. Děj je zábavný..pro někoho možná o ničem,ale princ dvojí krve je pro mě jedním z nejlepších dílů.Určitě překonal pětku a to jsem si poprvé myslela,že ji nepřekonal. ()

Kavarna 

všechny recenze uživatele

Film Harry Potter a princ dvojí krve se k mému překvapení převážně držel své knižní předlohy a místy i rozesmál. Tyhle vtipné scény jsou rozhodně velké plus, jelikož působí zajímavý kontrast k temné atmosféře, kterou se podařilo Davidu Yatesi zdařile vykreslit. Rozhodně stojí i za zmínku působivé efekty (například Brumbálův oheň proti nemrtvým) a příjemná hudba. Bohužel dobrý pocit z filmu mi pokazilo pár závažnějších chyb. Mezi ně rozhodně patří scénář. Zklamalo mě, že se nepodařilo opravit chybu z předchozích dílů a scénáře (snad kromě Harryho) byly suché a krátké. Celý film se snaží hlavně zapůsobit temnou atmosférou a humorem, ale nechápu pár zbytečností, třeba zničení Doupěte a následná bitva v poli (která nebylo zrovna nejlepší), přestože mohli udělat působivý souboj v Bradavicích. Také mi čím dál víc vadí ztvárnění Harry Pottera Davidem Radcliffem, který zastiňuje např. Emmu Watson, která nádherně hraje Hermionu a přesto jí nedavají dostatečný prostor. Přestože má spoustu chyb, tak ty vykompenzuje atmosféra školy čar a kouzel v Bradavicích. A protože jsem milovník fantasy a na sérii filmů Harry Pottra jsem vyrůstal, dávám čtyři hvězdy. ()

ES13 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za to, že tuhle ságu zbožňuju. Ale tenhle díl sem skoro celej prospala a to sem seděla ve řvoucim kině. Absolutní propadák. Film byl nudnej až hrůza. Oproti prvním dílům a závěrečnýmu dílu, tohle bylo jak když to natočilo hovado a scénář vymyslelo ještě větší. Asi holt nezapadám do davu, a ani bych nechtěla, ale film to byl naprosto otřesnej! Škoda dvou stovek. ()

ShamiraNahari 

všechny recenze uživatele

Dost mi vadila změna oproti knižní předloze co se týče smrti Brumbála. Celkově je to samozřejmě dobrý film,ale pár scen bylo dost zbytečných a ty které tam - z mého pohledu knižního fanouška- měli být tak byly jen nakouslé.... Bohužel nemůžu dát plné hodnocení. :) ale i tak poctivý 4 zaslouží ()

Icewalker 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie od začátku do konce. Sice v celém filmu vlastně o nic nejde, ale ta přiblblost hlavních i vedlejších protagonistů si dovedla udržet moji pozornost opakovaně. ()

exhibit33 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi neslabší díl celé série,akční sekvence chyběly spíš to bylo jako komorní drama.Jelikož sem byl zvyklý na akci v každém díle,proto sem byl jistou mírou zklamán.Přesto však neházím Harryho do starého železa a těším se na poslední dvojdíl. ()

len17 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je taková moje srdcovka, protože jsem ho viděla víckrát než ostatní díly a navíc se mi i ze všech nejvíc líbí. Bohužel se skoro pokaždé rozbrečím u konce, kde umře Brumbál, protože je-byl mou oblíbenou postavou. Byla jsem na tomto filmu v kině a musím přiznat, že to byl docela zážitek. Jelikož jsem v té době šílela po Dracovi - Tom Felton, byla jsem nadšená, že tam měl tolik prostoru, navíc mu to tam velmi slušelo. Četla jsem i knížku a pokud bych to měla srovnat, u mě film zvítězil nad knížkou, i když uznávám, že u všech dílů tomu tak není. ()

pecolik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že změna režiséra se u této série vyplatila. Zatímco ve Fénixově řádu se nově najmutý Yates trochu rozkoukával, tady to rozjel na plné pecky. Ve filmu se nešetří nákladnými trikovými scénami (pád Millenium bridge). Tento díl mě přišel také mnohem více pestrý na různé dějové kotrmelce (což je samozřejmě zásluha spíš předlohy) a místa, kde se děj odehrává. Série se stává více teenagerovská, už to není taková pohádka, ale zatím nejlepší díl, co jsem viděl. Jasně, místy klišé a romantické výplně, ale na rozdíl od některých, já to nevnímám negativně. Z mého pohledu je to naopak pestřejší. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Těžký úkol, odstranit jednu z klíčových postav, zvládl režisér bez zbytečného patosu a všem je jasné, že zlu se dá jedině postavit. Naštěstí je tu po ruce nový učitel obrany proti černé magii a jeho "tajemství", které zručně zneužil Voldemort, aby si zajistil "nesmrtelnost." Nejzajímavější postavou je tu Brumbál, snad proto, že už ho vidí člověk naposled nebo také proto, že např. při scéně v jeskyni dokáže, proč ho všichni pokládají za největšího kouzelníka na světě. ()

WWE 

všechny recenze uživatele

Dvoma slovami... Najprelomovejši diel... Veľmi dojímavé... Yates sa naštartoval a podal ohromný výkon. Fakt jeden z najlepších dielov. ()

Plembiss 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší díl série, 3 hvězdičky je naprosté nadhodnocení. Film hapruje mezi romantickou komedií a atmosferickým thrillerem, přičemž se ale nikdy neděje nic důležitého. Naprosto nerozumím tomu, proč Yates (a pan scénárista) zneuctil 2/3 stopáže filmu tupými pubertálními kecy, které mohly být z filmu klidně vynechány (a v knížce samotné rozhodně neměly takový prostor) a těmito kecy nahradil to nejzajímavější v knížce - Voldemortovu historii. Asi si po natočení pátého dílu konečně přečetl šestou knihu a zjistil, že je v pr****, tak to vzdal a rozhodl se zjednodušit zápletku. A zbytek nějak vyplnit. Ale, jak překvapivě, vznikly díky tomu opět další, ještě větší, a ještě nepochopitelnější chyby v návaznosti jak na předchozí, tak na další díly. Nikdy nezjistíte, proč má Harry v 7. dílu za to, že má Voldemort 6 viteálů, nikdy nezjistíte, KDE VZAL TEN STŘEP... Na druhou stranu, posledních 20 minut filmu je natočených skvěle a změna za knižní kapitolu Bílá hrobka nemohla být lepší. ()

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Ale jo, mě se to líbilo. Méně temný než předchozí díly, přestože koncem filmu se ta temnota celkem dožene a jeskyně uprostřed oceánu taky není zrovna útulná. Celkem dost prostoru je ale věnováno vztahovým záležitostem, což film odlehčuje a nápoj lásky nebo felix felicis jsou moje oblíbené úseky (Rupert Grint konečně pořádně mohl předvést svůj komediální talent - jeho procitnutí z nápoje lásky je skutečně kouzelné). Vyzdvihnu opět Helenu Bonham Carterovou, která je prostě nepřekonatelná a úžasná a zároveň trochu lituji, že nedostal více prostoru profesor Snape. Hvězdička dolů kvůli tomu, že jako několik předchozích dílů může být tento film neznalci předlohy méně pochopitelný. ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Typicky nadhodnocený film, jakožto mnoho dalších... Ano čaroděj byl dobrej poprvé možná i podruhé ale po páte, šesté se z toho stala jakási psycho hororová akce kde hlavní hrdinové drželi v ruce hůlky místo kalašnikovů a ve finále tam šlo o to samé co v každém dílu, nedávám odpad a malé hodnocení kvůli vizuálnímu zpracovaní, ale kdybych měl opravdu film ohodnotit podle příběhu tak je to pouze přefouklá komerční bublina a lidé jsou pouze banda debilů, kteří po 6 dají vstupné na ten samý film.. Už by to skrátka chtělo opustit tuto sérii o ničem a začít točit něco jiného než film s chlapcem jménem herry to mě poser na čele a lorda fucked up, který pokaždé zařve , právě kvůli chlapci s kerkou! Takže nasrat na celou tuhle sérii od 4 dílu výš a začít zkoušet točit něco co má nápad a nejen kazit naší představu o pohádkovém čaroději:-) ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Člověk by si myslel, že se ten Radcliffe do toho dá alespoň kus srdce. On přijde, vypadne z jeho pusy něco ve stylu, „ BRUMBÁLE, NE! PROČ TY?”. A krásně si představuji, jak celé kino muselo při tomto zážitku vytahovat balení kapesníků. Mě nezbývá nic jiného, než si vzít svoje vlastní kapesníky (už jsem se předpřipravil) a na konci filmu začít utěšovat ty proudy slz, které ze mě tryskaly jako Viktoriiny vodopády, ale ne protože Brumbál zemřel. Ale nad tím co to bylo za "supr" film. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Tak jdem na to. Harry Potter a princ dvojí krve, skoro bez akce a tak trochu nezajímavé, ale opak je pravdou. Víte proč je to tak? Sám David Yates to přiznal, blbě si to rozvrhl. V pátém díle se hodně soustředil na Harryho a na ostatní hlavní postavy typu Voldemord, soustředil se na akci, ale vůbec nedal prostor vedlejším rolím. Emma tam má asi dvě stránky scénáře a to stejné má Rupert. Tady si to hodně vynahrazuje tím, že to začíná tak nezajímavě a skoro i komicky (což vidíte na těch vtípkách), vidíte, že tady už to není takový fofr, jako ve Fenixově řádu, tady se jen pořád spekuluje a diskutuje (pro mě to nebylo vůbec na škodu, ale jak vidím, pro Vás asi jo, když vidim to hrozné celkové hodnocení 75%, přitom si to zaslouží mnohem víc). Tento díl se snaží vysvětlit, co se vlastně všechno děje, jak se to stalo a proč. Mám ráda všechny díly Harryho Pottra a tenhle není nějak méněcenný než oproti ostatním dílům. Dávám (a dodávam se značným uspokojením) 5* a palec nahoru. ()

chemik11 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se nudil. Pubertální výjevy, jsem myslel, že koukám na romantiku a ne na fantasy o čarodějnictví. S těmi láskami to tvůrci trochu přehnali ne? Akce žádná, jen kecy. ()

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama