Reklama

Reklama

Jak zajíc přelstil líného hajného

(seriál)
  • Slovensko Ako zajac prekabátil lenivého horára
Animovaný / Pohádka
Československo, 1985, 7x7 min

V hájovně si pohodlně žije hajný se svým psem a naplno se oddává svému koníčku – zahrádce. Pěstuje v ní zelí. Les není nejmilejší. Žije v něm mazaný zajíček, který nadevše miluje hlávky zelí. Objevují se mu i ve snu. Vyčíhne si hajného, až když odejde pryč, a originálním způsobem se každý den zmocní jedné zelné hlávky. Pochutná si na ní a přitom hajného naučí, jak se starat o les. Od pondělka až do neděle se zelná zahrádka promění na lesní školku, ve které hajný pěstuje mladé stromečky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

No ak by som mal vypichnúť naj naj Slovenský večerníček môjho detstva, tak tento zajac šikulák by sa určite bil s Jurošíkom o post jedničky. Bláhový horár zasadil 7 hlávok kapusty a táto šťavnatá vitamínová bomba nedá našemu hrdinovi spať. Zajo musí každý deň prekonávať nové nástrahy horárovej záhradky, aby sa dostal k vytúženej večeri a presne 7 dní trvalo horárovi, aby pochopil, že v lese (plnom nenasytných bilinožravcov) je lepšie pestovať ihličnaté stromčeky. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Parožie ešte aj nad kurínom, horár s vojenskou výchovou, bacuľatý zajac s krivými zubami a ten jeho "poťouchlý" smiech, humorné narážky v každom treťom zábere, akčná "cirkusácka" muzička - tak toto všetko som na kapustovom večerníčku milovala. Je skvelý. Dnes musíme zbierať DVDčka so starými večerníčkami a rozprávkami, ak chceme, aby naše deti raz vyrastali aj na niečom "normálnom", namiesto súčasných animákov plných urážok a násilia. Keď vyjde toto, pobežím do stánku :-) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ten svině zajíc, co tomu horárovi pořád kradl ty hlávky zelí, toho bych s chutí oddělal.  Nesnášel jsem ho už jako klučina. Snad jediný ryze slovenský (tedy pro mne nikoli československý) večerníček, co si tak pamatuji. A ještě ten jeho úchylný smích. Na pekáč s ním! Asi nejftypnější koment Le_Chuck. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Od pondelka do nedele zajko premýšľal, ako sa dostať ku kapuste a ako dieťa som ani nevedel, komu fandím viac - či zajkovi alebo horárovi. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Zajac, ktorý každý deň (diel) ukradne zo záhrady jednu hlávku kapusty. Dlho som nevedel ako sa volal tento večerníček, ktorý sa mi ako decku veľmi páčil. Teraz, s odstupom 29 rokov je to slabé, ale nostalgia je sviňa, takže pod 4 hviezdy nejdem. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

7 dní,7 x kapusta(zelí),7 dielov.Krátke, jasné, úderne.Super humor.Pre mňa najlepší večerníček.To zajacove brucho a pekač pod stromom nemajú chybu. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Ako zajac prekabátil lenivého horára - já tohle jako malý úplně nenáviděl a teď po 20 letech to není o moc lepší. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Ako decko som tento večerníček miloval, žiadne moralizovanie ani poučovanie, jeden démonickým smiechom opatrený vychytralý hlodavec proti systému, predstavovaným horárom, jeho psím nohsledom a občasnou hydinou. Ďalší deň, ďalšia kapusta, ďalší prešpekulovaný plán ako ju získať. Vynikajúce gagy, skvelá hudba, stále to funguje aj po viac ako troch desaťročiach. ()

Reklama

Reklama