Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tykwer umí "klipy" a umí i lyrické filmy o pocitech. A True je výborně sestříhané, dynamické, s muzikou od osvědčené party Tykwer/Klimek/Heil, a má samozřejmě Natalie. Ale má být také emocionální a skrz Thomasův asi sedmiminutový osud má divákem nějak hnout. U mě se to nepodařilo a True tak v mé hlavě zůstává jen variací na téma etudy včera i dnes a formální vzpomínkou na Lolu. Srdce se to ani nedotklo, bohužel. Asi mě od doby jedné Hitchcockovy scénky netankují jisté vypravěčské kličky (schválně to taky zkuste říct nedebilně bez spoileru;)). 70% za moc dobré řemeslo, poklepání po rameni ve stylu "jo, vím jak jsi to myslel", a nádavkem drobná kletba vůči režisérovi, protože jsem chtěl jít spát, ale najednou nějak potřebuju slyšet větu: ”Lola, wenn ich jetzt sterbe, was würdest du machen?” a to, co po ní následuje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší krátký film z Paris je taime. Natalie Portman v tomto snímku není ani tak důležitá (bez ní by to bylo také dokonalé) jako Tom Tykwer, který si vzpomněl na tempu svého dřívějšího snímku Run Lola Run a rozjíždí od prvního okamžiku strhující jízdu jedním vztahem, která vás nenechá chladným. Dokonalý střih, úžasné tempo, perfektní a jednoduchý scénář, který maximálně využívá 7 minut. Tuhle jízdu si nikdo nesmí nechat ujít, je to citlivé a při tom dech beroucí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější a nejefektnější (bratři Coenové a Sylvain Chomet prominou) filmový příspěvek z povídkového snímku Paříži, miluji Tě. Tom Tykwer se vrací k experimentálnímu filmovému vyprávění a la Lola běží o život - famózní, chirurgicky přesný střih v neobvyklé klipové dynamice, cyklení linearity, práce s výraznou pointou, jednoduchý scénář...a to vše zhuštěno v kompresi pouhých 7 minut ... účinek je dechberoucí... Tvůrce, který osobitě žongluje s významy a rychlostí filmového času a formálními postupy videoklipu dosahuje maximálního efektu a účelnosti. Takhle vypadá postmoderní filmový tvar. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na křehký film o lásce to má až příliš agresivní styl. Paris Je Taime nabídlo o něco hravější snímky, než zrovna Tykwerovu lásku na extázi. Ale i tak dokáže vzít za srdce a vytřít s ním podlahu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších a filmařsky nejspíš nejlépe zvládnutých epizod filmu Paříži, miluji tě. Slepý chlapec, který zná zkratky v Paříži, po kterých může běžet s větrem o závod, aniž by zabloudil, nebo jen zakopl, se seznámí s půvabnou dívkou, která ráda zahodí své mládí pro to, aby pečovala zbytek života o slepce... Krása :) 8/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší povídka z celého filmu Paříži, miluji Tě, to každopádně. Ale především asi nejlepší „kraťas“, který jsem kdy viděl. V dané délce maximálně úderný, emočně rozmanitý a silný, výborný ve všech svých složkách. Zároveň nabízí asi nejefektivněji shrnutý romantický vztah vůbec. Pro mě osobně je True z mnoha důvodů velkou srdcovkou, kterou si můžu pouštět pořád dokola a nikdy mě neomrzí (především tedy ta převažující část odehrávající se za doprovodu hlavního hudebního motivu). ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O.K. přiznávám se, že patřím mezi ty lidi, kteří při pohledu na Natalii Portman utírají podlahu od slin a každou scénu kde se zjeví přetáčí dokola a dokola... True ale není jen její herecký koncert, velký přínos na celém "filmu" má Melchior Beslon v roli Thomase. Ten mužík je skvělej. Pak ještě nepodstatnej člověk Tom Tykwer ( sranda samozřejmě), ten je taky božskej. Ne nejlepší kousek v Paris, je t´aime , ale na stupni vítezů určitě stojí... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

nádhera...najlepší kraťas čo som videl.je neuveriteľné koľko emócií sa dá z človeka vytiahnuť za 7 minút ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nejdnoznačně nejlepší segment z Paříži, miluji Tě - Tom Tykwer jako jediný dokázal dotáhnout svůj krátký počin do konce za 7 minut! Geniální a v jeho podání opravdu nejčistčí (s Gusem) snímek z Paris, je t'aime. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkný romantický příběh s moji oblíbenou Natalii Portman. Viděl jsem to v "Paříži, miluji Tě" a doufám, že je to ono. Střihové scény jsou úchvatné, stejně tak dialogy i monology. Opravdu nádherný krátkometrážní film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo, než jsem si tento snímeček sehnal v obstojné kvalitě s titulkami a popravdě jsem byl spíše zklamaný. Určité kouzlo a nápad nepopírám, ale moje očekávání bylo asi větší, tak snad proto pouze 3*. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no... že by to byla až taková pecka, to si nemyslím... ale nápad to má a pointu taky. k tomu vlastně dobrá hudba. ale nevím, nějak mi to nesedlo, asi takhle po ránu potřebuju jinej žánr... na víc než 70% to nevidím. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak prostý a rýchly, tak krátky a predsa zdĺhavý opis lásky slepca a nádejnej herečky. Láska dvoch obyčajných ľudí. Láska dvoch. Jednoducho láska. Keď do toho pripočítam moju “absolute favorite “ herečku, môžem potvrdiť už len to, čo niekto nazýva dokonalosťou. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tato krátká povídka je součástí filmu Paris, je t'aime a musím říct že ze všech částí tohoto povídkového filmu je také nejlepší. Je to nádherné a zajímavě zpracované vyprávění o lásce slepého mladíka a krásné divky v podání Natalie Portman a jak Natalie, tak i režisér Tykwer v ní plně dokazují že jsou jedněmi nejtalentovanějších lidí své generace. ()

Reklama

Reklama