Reklama

Reklama

V den, kdy vědec Eli Michaelson získal Nobelovu cenu za chemii, dojde k únosu jeho syna Barkleye. Únosci požadují dva miliony dolarů jako výkupné, ale otec odmítne zaplatit… V hlavních rolích Alan Rickman, Bryan Greenberg a Mary Steenburgenová.
Americký komediální thriller, který natočil režisér Randall Miller, vypráví o disfunkční rodině, v jejímž čele stojí renomovaný vědec Eli Michaelson (Alan Rickman). Právě dostal Nobelovu cenu za chemii, zatímco jeho syn Barkley (Bryan Greenberg), jemuž se už dlouho nedaří plnit otcova očekávání, se usilovně snaží získat doktorský titul. Jenže když je Barkley unesen, Eli za něho odmítne zaplatit výkupné dva miliony dolarů, což je suma, kterou obdržel jako novopečený držitel Nobelovy ceny. Tak začíná doslova vražedný příběh o rodinném rozpadu, touze, zradě a konečné odplatě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi, ze film trpi takovym tim typickym problemem debutu, je tu narvany desny mnozstvi napadu, az se to stava prekombinovany a film se snazi celou dobu tvarit cool, ale obcas se to proste nedari ukocirovat. Proto me prekvapilo, ze toho ma Miller na konte uz celkem dost. Ale k samotnymu filmu, ten je svizne natocenej, je tady fakt spousta paradnich napadu a zajimavej, promakanej a zaroven prekombinovanej pribeh, to vse natoceny co mozna nejvic cool. Navic tu hraje perfektni muzika, skoda, ze misty se k deji moc nehodi. Ale film se muze oprit i o paradni herce, ktery to utahnou v tech slabsich mistech, hlavne teda ze zacatku nez dojde k unosu. Vsemu ocekavane kraluje Rickman, kterej je jako vsechny urazejici a vsechny studentky sukajici ucitel chemie naprosto perfektni, akorat celou dobu vypada jak zhulenej. Pak tu je fajn rolicka pro Danny DeVita, kterej hraje posahanyho zahradkare. A pak, pro me asi nejvetsi prekvapeni, naprosto fantasticka Eliza Dushku, ktera, krome toho, ze je tradicne sexy, ma fakt vyzivnou roli a fakt hraje na svy pomery paradne. Celkove vtipna, cool a celkem drsna cerna komedie, ktera by ale jeste potrebovala doladit. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Opět jeden příliš překombinovaný příběh o podivném únosu. Komediální vložky mi tam vlastně moc neseděly, dramatické naopak ušly. Alan Rickman byl skvělý hajzl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Fandím překombinovaným příběhům, obdivuji geniální zmetky a tak jsem si tento snímek vyloženě užil. Nejvíc mne samozřejmě bavil samolibě suverénní Dr. Michaelson, protože on byl nezpochybnitelně geniální, on souložil se svými studentkami, on s grácií urážel celý svět a odměnou mu byla zasloužená nenávist ostatních. Samozřejmě bych měl fandit komukoli, kdo by chtěl doktorovi přistříhnout křidélka, ale mé hodnocení je založeno jen a jenom na mém skvělém pocitu ze zparchantělé osobnosti Dr. Michaelsona. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový film, který ale mohl mít o něco méně "happy" konec, když už se tedy od začátku tváří tak nekompromisně. Rickmanovi role sedla jako ulitá ("Kapitán je velice rád, že vás má na palubě, pane." - "Vážně? Protože mám Nobelovu cenu nebo protože inspiruji jeho sprosté sny?"), potěšili Danny DeVito i Bill Pullman a také svěží režie s poměrně nápaditými úhly kamery a obrázky, na které se pěkně kouká. Bezcenný syn naštěstí úplně bez ceny není, nicméně znovu se na něj nepodívám. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná černá komedie, která je plná opravdu zajímavých nápadů a dějových zvratů se zde uděje hned několik, ale bohužel jak se říká, všeho moc škodí, a když chce někdo narvat moc nápadů do jednoho ani ne dvouhodinového filmu, tak pak bohužel dojde k tomu, že než divák pobere jeden dějový zvrat a uvědomí si, o co tam vlastně jde, tak už zase dojde k jinému zvratu v ději a divák aby začal přemýšlet nanovo. Opravdu tenhle film má perfektní nápad, má i solidní a chvílemi velmi napínavý děj, je to promyšlené do nejmenších detailů, má kvalitní a známé herce, a kdyby to nebylo tak překombinované, tak bych s chutí dal pět hvězd, ten potenciál zde rozhodně je. Vždyť kde jinde uvidíte jako vždy úžasně a kvalitně hrajícího Alana Rickmana klátit snaživou studentku, kde jinde uvidíte sexy svůdnou Elizu Dushku v roli kalkulující mrchy, která nemá v sexu zábrany? K tomu všemu je zde navíc příběh, který svou originalitou a dobrým nápadem opravdu dokáže diváka strhnout a musím říct, že příběh byl nepředvídatelný a mohlo se tam udát prakticky cokoliv. Zkrátka tenhle film splnil přesně to, co jsem od něj očekával, ale bohužel ta překombinovanost je zde hodně na škodu a já kvůli tomu musím s hvězdičkou dolů. Ale i tak si myslím, že to pro tenhle film nedopadlo z mého pohledu tak špatně, jelikož očekávání jsem měl nemalá a film je dokázal téměř naplnit. Takže jsou to zasloužené čtyři hvězdy. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

hmm, kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel, jen bych to vidět chtěl. Takhle mám, co jsem chtěl, ale co jsem to vlastně chtěl??? ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerný film, přeplácané, nesmyslné, rádoby cool a přitom pitomé....do toho spousta dobrých herců, kteří hrají zcela postavy, kterým prostě nelze věřit nic z toho, co dělají.... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film s veľmi premakanou muzikou, ale s idiotským zakončením, čo je škoda, pretože ma to nesmierne bavilo až do chvíle rozuzlenia. Videl som to s lorrsonovým fantastickým prekladom, ktorý iba umocňoval ten zážitok, ale, ako som už písal, záver mi ubral na bodoch. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl s tímhle filmem problém - nedělá mi dobře, když se zachází až moc hrubě s někým, kdo vypadá jako klaďas. Ale tu thrillerovou fázi (která by asi nikomu jinému nevadila) jsem překonal, i díky tomu, co ze začátku předváděl Alan Rickman. Ten chlap zahraje fakt cokoli. No, a dál mě to začínalo čím dál víc bavit, když jsem zjišťoval, že jde vlastně o geniálně vymyšlenou kriminálku - celkově vzato někde možná až překombinovanou, některé okamžiky šlo zinscenovat lépe (působivěji), ale prostě tohle je styl, co se mi líbí - slušně zamotaný kriminální případ, který postupně odhaluje svou genialitu. Navíc tempo příběhu udávala slušná doprovodná "hudba" (dá-li se tomu tak říkat). A kromě Rickmana musím vyzdvihnout Elizu Dushku, a tím nemyslím vzhled, ale herecký výkon. 80% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Maximálne premyslený a domyslený Nobel Son, "horda" známych hercov, slušné prevedenie, ale... toš neviem, nevzalo ma to a 2 hodiny patričnej vypočítavosti, povyšeneckosti s netradičným humorom ma začalo unavovať. Miestami som sa ozaj bavil, miestami ozaj nudil, celkový dojem však zostáva 6/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to tak na hraně, zápletka nebo zápletky, chcete-li, jsou promyšleny, no, minimálně na nobelovu cenu. Jenže od jisté chvíle jste taženi kupředu a čekáte, jak to vlastně dopadne. V jiných případech by to nevadilo, ale zde mi chyběla jistá dávka napětí. To je sice umocněno slušnou hudbou, ta ale laťku pozornosti nezvedá do enormních výšin. Jinak si však můžeme užít lehkého nadprůměru ve "hrách na kočku a na myš" :-) 60% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jo tak to mně neběželo Óčko, ale film? Aha. To vysvětluje, proč jsem se nebavila, ačkoliv se strašně snažil vypadat cool... a právě v tom vězel zádrhel - stejně, jako u lidí - buď tak opravdu působíš, nebo jsi za trapáka... A za trapáka byl i tento klipovitý, hloupě překombinovaný a neúspěšně matoucí (zbystřila jsem hned po nepravděpodobně rychlé dodávce palce) pokus o komediální drama/krimi/thriller... a ani ten sebestředný bastard Alan Rickman mně teď nezabrání, abych se svým komentářem neujistila, že dvě hvězdy, které jsem původně udělila, byly moc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman dokazuje své herecké přednosti v roli cynického záletného držitele Nobelovky. Pak mu někdo unese syna. Pokud vás berou filmy, jež začínají tím, že chlápka u bankomatu někdo sejme pálkou a pak mu vesele (jakože to nejde, šlachy drží a tak) řeže palec u ruky, půjde o váš film. Pro ty ostatní předesílám varování, že snímek obsahuje nesympatické postavy, cynismus, jenž je na hony vzdálený tomu Housovu, zběsilé střihy, zběsilou kameru a v podstatě i pitomý příběh. Učitel fyziky šuká svoji studentku, ukradne kolegův nápad a dostane za něj Nobelovu cenu, uráží všechny kolem sebe, a když mu unesou syna, je mu to jedno, protože ho stejně nemá rád a považuje za blbce. Že to není pravda, dozví se až později, až bude pozdě... A to se ještě na scéně objeví synova láska, ztracený profesorův syn, do děje zasáhne i manželka, agentka FBI, a její kolega, policista... Ono to je trochu zmatené, přesto se dá v ději orientovat, problém je, že žádná postava vám není sympatická, všichni se chovají vypočítavě, i ti, kteří si zaslouží vyhrát. A osobně podobně jednostranné filmy, které se snaží vzbudit zdání, že všichni a všechno kolem nás je jen prohnilé a k ničemu, a záleží jen na penězích, nemám moc rád. Jedna hvězda za Rickmanovo herectví. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně tomu škodí strašně dlouhá stopáž, do který se Miller snažil nacpat strašně moc věcí, takže rychlej střih alá Ritchie, kterej by tomu slušel, zase nebyl tak moc využit. Ale i tak vznikla slušná krimikomedie, jíž nelze upřít promyšlenost a výborný obsazení, kterýmu jednoznačně kraloval Rickman vyloženě si užívající roli arogantní profesora chemie. 65% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dám si salát !!" - "Dneska je to na podnik !! Po tom všem, co jste si v posledních dnech prožil.." - "Tak si dám steak !! Krvavý !!" ;) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Hyper moderné, videoklipové, s vážne dobrým soundtrackom..ale bežný človek sa v tejto krimi komédii totálne stratí...plno známych mien, ktorý dodávajú tomuto filmu nálepku že to treba proste vidieť... ()

Magyar 

všechny recenze uživatele

Jediným přínosem tohoto filmu je definitivní zjištění, že z blbejch filmů se mi dělá fyzicky špatně. (Možná by vedle diskuze Filmová teorie meli zavíst ještě nějaký Bio vlákno.) ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé, poté mě trochu zklamal děj jelikož jsem nečekal že se to tak vyvine (čekal jsem že se film bude celou dobu točit kolem unesení, hledání, pátrání atd..), ale zase perfektní zakončení. Příjemná nenáročná podívaná. ()

Reklama

Reklama