Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Recenze (211)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám rád slashery, fandim Jasonovi, ale tady se to moc nepovedlo. Vrah nemá charisma a nic krom vybíjení postav se nekoná. A to vybíjení za moc nestojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $16,273,581Tržby Celosvetovo $21,510,851Tržby za predaj DVD v USA $28,545,844 //počet predaných kusov 1,724,751║ Klasická pásová, ničím zaujímavá teen vyvraždovačka, ktorá našťastie nemá priestor pre nudu, stále sa tam niečo deje, takže zaspať pri tom nehrozí ale pre šancu na druhé pozretie vás ničím preboreným neohúri. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbíl. Ani chvíli jsem se nenudil. Akce už od počátku. Matka s cigaretou v hubě, je snad nejodpornější z celého filmu.Vyvražďovačky jsou fakt úžasné a to vydloubávání očí a následné jejich pojídání je dost odporné. Holky jsou pěkné a umí ječet. Američané si dost potrpí na Vánoce a tak by mne zajímalo, kolik lidi přišlo na premiéru filmu dne 15.12.2006 :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Shirley Walker: 1. Dance of the Sugar Plum Fairy 2. (Everybody's Waitin' for) 3. The Man with the Ba 4. Silent Night 5. Jingle Bells 6. Deck the Halls 7. Arabian Dance 8. Waltz of the Flowers 9. Carol of the Bells 10. Final Waltz 11. Apotheosis 12. Waltz of the Snowflakes ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kýbeľ na grcanice som ti dala vedľa postele, šťastné spičené Vianoce.“ Príjemne priamočiara morbidita plus príjemná vianočná atmosféra rozľahlého domu plného upokojujúcich elektrických sviatočných výzdob. V teplej obývačke krb, v rádiu koledy a za oknami hustý sneh, proste ideálna kulisa pre krvavý horor, v ktorom voňajú mäsové koláčiky. K tomu atraktívne progesterónové a estrogénové herecké obsadenie. Ale aj scenár, ktorý sme už toľko krát videli (vrátane žánrových klišé a nelogického jednania postáv) a ktorý robí z ČIERNYCH VIANOC 2006 len ďalší povinný žánrový zárez do rukoväte. P.S. Jedná sa o remake snímky z roku 1974, ktorá je pokladaná za otca vyvražďovačiek (štyri roky pred Carpenterovým HALLOWEENOM). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Při nulových očekáváních ne až tak zlý slasher/ remake. Není to špatně natočený, příběh nepostrádá slušně působivé chvilky (rodinné flashbacky), když už vraždy tak hezky pěkně krvavý, potěší neodfláklá vánoční výzdoba, koukatelný holky. Co ale nestačí, je notorický vrahoun-šílenec, žluťák a půdní typ, Billy Lenz. Zasloužil si zajímavější obsazení. Ale samotná postava to z části vynahradí při svých jednoduše brutálních postupech, kdy například přetáhne oběti pytel přes hlavu a po pár trampotách skrz ní (tu hlavu) nekompromisně vrazí rampouch. Jak říkám, násilí a krev, na to si stěžovat nelze. Ale ani celkově mi to nepřijde jako průser, narozdíl od třeba nedávného remaku APRIL FOOL's DAY se na to dá v pohodě dívat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zábavný slasher, u kterého mi vadila jediná věc: název! Kdyby se totiž nevydával za remake parádního stejnojmenného horroru z roku 1974, neobsahoval jeden společný nápad (narušený psychopat, co se vrací na svátky domu, z kterého se stal dívčí internát), tak bych bral tenhle rozverný kousek jako ideální večerníček na páteční noc. Hold se tak nestalo, a já ho musel srovnávat s originálem. Samozřejmě už je to mainstream jako prase, takže tu vystupují pěkný kočičky, má to od začátku rychlý spád, kdy se během prvních 15 minutách zamordují čtyři postavy, "žloutenkového" vraha atd atd.. Ale na druhou stranu musim uznat, že jsem se ani na chvíli nenudil. Vraždí se tu dost, obzvláště vytrhávání očí z důlků je působivé, a má to prostě takovou hezkou vánoční atmošku. Kupodivu spokojenost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Glen Morgan podle mě přistoupil k remaku tím nejlepším způsobem. Ze (sub)žánrotvorného leč pekelně nudného originálu si vzal to nejlepší - vánoční atmosféru a barák plný pěkných holek - a nebral původní film ani předělávku nijak vážně (zabítí vánočním cukrátkem nebo masové perníčky), zato vytůroval nápadité krvavé vraždy a brutalitu a navrch přihodil rádobyšokující pointu. A výsledek je dle mého nejen výrazně lepší než třeba u nového PROM NIGHT nebo PÁTKU TŘINÁCTÉHO, ale válcuje i originál. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh o skupine dievčat, ktoré trávia vianoce v jednom mestskom rodinnom dome, pričom netušia, že v ňom pred rokmi býval chlapec, ktorý kvôli svojej tyranskej matke vyvraždil svoju rodinu a skončil na psychiatrii, ale teraz sa mu podarilo uniknúť a chce sa vrátiť do svojho rodného domu. Spracovanie sa mi páči, síce celé to pôsobí až neskutočne hlúpo a už samotné základy zlyhávajú na úplných nezmysloch, takže logika sa tomuto filmu vyhla poriadnym oblúkom, ale tu to až tak nevadí, film je mimoriadne krátky, stále sa niečo deje a celkovo sa na to pozerá dobre. Veľký priestor tu má aj minulosť vraha, v ktorej je zaujímavo zobrazené hlavne jeho detstvo, takže sa tu je stále na čo pozerať. Samotných hororových scén je tu dosť a som aj s nimi spokojný. Toto je presne taký typ vyvražďovačky, v ktorej sa ničím zbytočne moc nepreháňa, krv je tu len na to, aby nejaká bola, aj po stránke drsnosti sa film drží dosť pri zemi a to mi v tomto subžánri vyhovuje, hlavne, že úmrtia prichádzajú približne v pravidelných a nie moc dlhých intervaloch, až záverečná dvadsaťminútovka je už akčnejšia, takže zabitých je tu dostatok a potešia aj niektoré slušné momenty. Najviac ma zaujal úvodný útek z psychiatrie, záverečná fáza, ale celkovo sú úmrtia dostatočné. Ale po zvyšných hororových stránkach tento film vôbec nefunguje, hlavne ma mrzí, že sa berie až zbytočne moc vážne a pritom na to nemá ani omylom, nemá hororovú atmosféru, napätie je maximálne nefunkčné a mnohé scény, napríklad spojené s voyerizmom pôsobia až príliš lacne. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale nie kvôli tomu, že by dokázalo zaujať svojou profesionalitou, ale prakticky celé ženské obsadenie je tvorené známymi tvárami z mnohých podobných filmov, pričom najviac ma potešila Mary Elizabeth Winstead. Réžia ma síce nesklamala, štandard na rutinnú teenagerskú vyvražďovačku si splní, ale všetko navyše jej vôbec nevyšlo, ale aspoň technická stránka je na tom dobre. Čierne Vianoce je až dokonalo tupý film, v ktorom množstvo vecí nefunguje, takže nízke hodnotenie ma ani trochu neprekvapuje, ale napriek tomu ja hodnotím dobre, dostal som vyvražďovačku, ktorá je svižná, má dostatok zabitých, príjemné obsadenie, slušný vizuál a ako bonus aj príjemnú atmosféra vianoc, čo sa prejaví aj pri viacerých úmrtiach a toto som presne od tohto filmu chcel. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 72%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť chutné prekvapenie, skvelá jednohubka, zákusok ako vyšitý. Štedrý večer, jeden dom, pár fešných obetí a ďalšia pošahane nechutná rodinka zabijakov. Jednoduché, rýchle a úderné. Žiadne opletačky, dosť dobre natočené vraždy, ktoré sú spojené niekedy aj so slušnými ľakačkami A záver aj keď tradičný, no i tak dobre vymyslený. 70%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hloupé, vraždy mají stejný pattern (jsou nezáživné jak cyp) a navíc rip-off Micheala Meyerse....jenže Billy je sračka a Micheallovi nesahá ani po kotníky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 15 rokoch, vo sviatok vianočný, uniká z psychiatrickej liečebne pre nebezpečných páchateľov sériový vrah Billy Lenz. Jeho cesta vedia tam, kde pred niekoľkými rokmi nestihol dokončiť svoje vianočné "prekvapenie". "Santa tento rok nepríde. Rusi zostrelili jeho sane" :D Milý, miestami dokonca sarkasticko vtipne natočený vianočný slasher s ideálnou dĺžkou stopáže pred spaním. Bodlo by viac gore, ale inak budú fanúšikovia tohto subžánru celkom spokojný. Ja som bol - 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie každé Vianoce sú šťastné a veselé. Občas bývajú aj "Čierne Vianoce". A to nemyslím, že ich čiernymi spraví tá banda subsaharských mohamedánov, čo sa nám tlačí do Európy. I keď aj to je hodne desivá predstava. Teraz mám na mysli kanadsko americký slasher horror "Black Christmas". Je to remake rovnomenného snímku z roku 1974. Ten som ešte nevidel. No a po zhliadnutí tejto zmodernizovanej verzie po originále ani moc netúžim. "Čierne Vianoce" ma nezaujali, nepobavili ani nepostrašili. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle nudnej horor jsem už dlouho neviděl. Zápletka je primitivní, i když to by ještě u hororu nevadilo, ale koukat se celou dobu na partu blbej puberťaček, který jsou zavřený v baráku a zabijí je nudnej záporák, to bylo fakt peklo. A vždycky jsem si správně tipnul, kdo zrovna zemře, což se mi často nestává. Prostě slabota ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nové Black Christmas podobne ako nové The Hills Have Eyes II sú rovnako blbé a vôbec to neskrývajú, dokonca sa tým hrdia. Baby sú tupé, jednoducho nie je možné nefandiť vrahovi. Vo filme sa nonstop fuckuje. Neprístupnosť je zrejme vysoká a tým pádom zamrzia nevyužité scénky vrážd ktoré sa odohrajú mimo obraz a my len vidíme špliechať potoky krvi (zrejme hodenej vedrom o stenu, sklo alebo rovno na dlážku). Vrah resp. režisér má zrejme úchylku na oči, vypichovanie, pojedanie, ozdobovanie vianočného stromčeka atď. Splodenie vrahovej sestry – dcéry je tiež ... na pobavenie. Akože vraždí sa dosť, dá sa na tom aj pobaviť ak neočakávate serióznosť a dosť ma to navnadilo na originál. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Remake je brakovější, hloupější a mnohem krvavější neboli akčnější. Na atmosféru se zde vůbec nehraje, jde se přímo na věc. Nejvíce mě rozesmálo, když se jedné postavě zapíchl nešikovně rampouch přímo do oka. Billy Lenz zde řádí jako pominutý a dokonce dostal i svůj původ. Crystal Lowe se ani tady toho nějak nebála. Jinak ten dům byl prolezlý skrz naskrz. Holt platí Všude dobře, doma nejlíp. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Rusáci mu sestřelili sáně. Santa Claus je mrtvej.- S odstupem času musím říci, že jde o zábavný slasher plný barevných světýlek a očí. Oči vydloubané, vytrhané, vyražené a rozvěšené na vánoční stromek coby ozdoby. Billy to neměl lehké, a tak není divu, že si nakonec svoji rodinu přisvojil včetně sestry Agnes, jejíž byl otec. Telefon odkazuje na Vřískot, chodby mezi stěnami na Lidé pod schody. A nechybí ani uříznutá hlava! Střeva ven tedy bohužel ne....ale co takhle šťavnatého pečeného andělíčka? Hodnocení ponechávám, možná bych i půl hvězdy přihodil....3,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačka, která má slušný potenciál, který je potopen zvláštním střihem a trhlinami v ději a také se nedá nic světoborného vykouzlit se směskou bab, které by se nejraději vystavovaly za vytrínou v Amsterodamu. Jinak některé nápady to mělo dobré, jenže jako celek to pokulhává. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ani neviem ako hodnotiť. Dlho som nevidel taký debilný film, popravde úprimne netuším, či dômyselne alebo nechtiac debilný. Aj preto ponechám neutrálne hodnotenie. Medzi plusy patrí dementný dej, strašní herci, množstvo úprimne hlúpych a katastrofálne nakrútených scén a kvantum nechceného humoru, ktoré z nich vyplýva. Hlavným záporom je skoro nulový boobiecount - a pritom to malo taký potenciál! (Už len také Michelle Trachtenberg a Mary Elizabeth Winstead!) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný vánoční slasher, který byť si půjčuje z Halloweenu, dokáže zaujmout slušným bodycountem, záporákama se žloutenkou a průměrným množstvím krve. Ještě zkouknu originál, ale s tímhle musí být fanoušek slasheru spokojený. 70% ()

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama